Sommige groepen Chinezen zeggen dat ze klaar zijn om hun koffers in te pakken en opnieuw te reizen. En verrassend genoeg zeggen Thaise touroperators dat ze zich voorbereiden op een terugkeer van Chinese toeristen.

Chinese toeristenorganisaties zeggen dat ze hun reis in april zullen hervatten, aangezien de nieuwe coronavirusinfecties (Covid-19) in China beginnen te verdwijnen. Thaise toeristenambtenaren zeggen dat ze ernaar streven om meer gezondheids- en veiligheidsadministratieprogramma’s uit te voeren om exploitanten te helpen hun vermogen om de pandemie het hoofd te bieden te verbeteren en de veiligheid voor toeristen te waarborgen.

Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) zegt: “China heeft meer dan 45 dagen viruscontrole doorstaan ​​(fact check – er is geen opname in China, alleen een grote vermindering van nieuwe gevallen in de afgelopen twee weken) . Chinese touroperators zijn wanhopig op zoek naar nieuwe activiteiten. Als Thailand op dat moment nog steeds een onveilige plek is om te reizen, verliezen we de kans. ”

De TAT en het ministerie van Volksgezondheid zeggen dat ze regelgevingsschema’s implementeren om de schoonmaak- en hygiënenormen van toeristische diensten in toeristische attracties zoals hotels en restaurants te verhogen.

“Het programma heeft tot doel het vertrouwen van toeristen te winnen, aangezien zij bij het kiezen van een bestemming steeds meer prioriteit geven aan gezondheids- en veiligheidskwesties. De TAT-kantoren in China hebben ook de opdracht gekregen om de veiligheidsgidsen en -praktijken van toeristische attracties in Thailand te volgen en creëren ook meer casestudy’s om het vertrouwen van de consument te waarborgen. ”

Na het behalen van resultaten zal de TAT deze samenvatten aan het Ministerie van Volksgezondheid en komen met volledige richtlijnen. De TAT zal samenwerking zoeken met overheidsinstanties om operators aan te moedigen die zich ertoe verbinden hun werknemers te behouden of meer banen te creëren wanneer ze deelnemen aan het programma.

Gouverneur van TAT, de heer Yuthasak zegt: “Toeristenbedrijven zijn het eens over het initiatief. Zodra Thailand het virus bevat, zal de industrie in het hele land een grote schoonmaak beginnen. Uitgaande touroperators in China hebben partners in Thailand geïnformeerd dat twee provincies, Zhejiang en Jiangsu, reisbeperkingen hebben opgeheven, maar dat burgers waarschijnlijk eerst hun eigen provincies zullen betreden. Exploitanten in China verwachten dat de meeste inwoners van het vasteland in april binnenlandse reizen gaan maken, voordat ze de uitgaande reizen later hervatten.”

De Thaiger: Hoewel we het optimisme van de TAT-gouverneur en de toerismebeambten bewonderen dat dit tegen april ‘overal’ zal zijn, is de grimmige realiteit dat de pandemie nog in de kinderschoenen staat en wereldwijd nog in een snelle groeifase verkeert. Er zijn GEEN epidemiologen, wetenschappers of de CDC van de WHO of de VS die geloven dat deze pandemie snel nieuwe gevallen zal afvlakken.

Bron: Bangkok Post

Ingezonden door Wayan

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “‘Chinezen staan te popelen om weer naar Thailand te reizen’”

 1. teun zegt op

  Doen, Thailand! Doen!!

 2. Leo Th. zegt op

  Het zou zeer goed nieuws zijn wanneer er in China geen nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus zouden zijn maar ik vertrouw de Chinese cijfers niet. Bij de aanvang van deze ramp werd in China kostbare tijd verspild met het trachten om de infectie in de doofpot te stoppen en werd de helaas inmiddels overleden arts, die wel voor de gevaren wilde waarschuwen, zelfs gearresteerd. Wellicht worden nieuwe besmettingen ook nu niet gemeld omdat het de Chinese overheid niet uitkomt. Verder hoef je natuurlijk geen helderziende te zijn om te voorspellen dat er zeker de komende maand in Thailand heel veel burgers het coranavirus zullen oplopen. Zolang dat virus rondwaart zouden er al helemaal geen groepen Chinezen, of waar dan ook vandaan, naar Thailand moeten afreizen. Dan zou je enkel het verspreiden van het virus in stand houden terwijl de ketting natuurlijk doorbroken moet worden. Helaas denk ik dat het einde van het virus nog lang niet in zicht is.

  • Tiswat zegt op

   Chinezen en Thai doen toch wat zij denken dat kan en hoe het hun uitkomt. Laat ze. Wie niet wil luisteren moet maar voelen, zo vroeger in betere tijden veel werd verkondigd. Kwam ook vaak uit. Als Chinezen in Thailand besmettingen oplopen en weer terug brengen, kan China weer op slot. De beste maatregel tot nu toe. Hubei is een provincie van 1500 milj inw. Dat land is bij lange na niet klaar, en zolang Xi Jinping intern voldoende te doen heeft, laat hij Hongkong en Taiwan met rust.

 3. Christiaan zegt op

  Ik hoop dat ze voorlopig geen Chinezen binnen halen, ten zij na een grondige controle

 4. carlosdebacker zegt op

  Ik hoop dat ze serieuze sancties krijgen van heel de wereld.

 5. Lung addie zegt op

  Citaat:
  Chinese toeristenorganisaties zeggen dat ze hun reis in april zullen hervatten, aangezien de nieuwe coronavirusinfecties (Covid-19) in China beginnen te verdwijnen. Thaise toeristenambtenaren zeggen dat ze ernaar streven om meer gezondheids- en veiligheidsadministratieprogramma’s uit te voeren om exploitanten te helpen hun vermogen om de pandemie het hoofd te bieden te verbeteren en de veiligheid voor toeristen te waarborgen.
  Dat de Chinese toeristenorganisaties zitten te springen om hun activiteiten te hervatten is normaal, zij moeten namelijk opnieuw winsten kunnen maken. Het nu reeds toestaan zou echter een blunder van formaat betekenen. Die toeristen moeten tenslotte terugkeren naar China en kunnen zo, indien ze besmet raken, het virus opnieuw China binnen brengen en kan gans het spelletje opnieuw beginnen. Thailand is tenslotte nog steeds niet virusvrij, de cijfers gaan immers nog steeds omhoog.

 6. PEER zegt op

  O ja!!!
  Dan komen “gezonde” Chinezen Thailand binnen en vertrekken paar weken later met het Covid-19 virus onder de leden??
  Goeie stap van de touristen-sector!!

 7. jean pierre zegt op

  hopelijk moeten de Chinezen ook een certificaat dat ze covid-19 vrij zijn tonen en een ziekteverzekering van USD 100,000 hebben

 8. Ruud zegt op

  Gaan die ook allemaal een certificaat moeten voorleggen dat ze Corona vrij zijn, of geldt dit enkel voor de “dirty farang”…;-)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website