Werk aan de Thaise neuzenwinkel

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags: , ,
9 januari 2021

Veel Isaanse dames zijn zijn er mee behept: de typische Thaise mopsneus. Dat wil zeggen een vrij platte neusbrug, brede neusvleugels en een wat bolle tip.

Hoewel ik mij er niet aan stoor, haten veel Thaise vrouwen hun neus. De voorkeur gaat uit naar een westers model. Dat betekent vooral smallere neusvleugels en een verhoogde neusbrug.

Het schoonheidsideaal van Thaise vrouwen is redelijk simpel: een poezelig westers neusje, een roomwitte huidskleur en blauwe ogen. Een ander aspect wat Thaise vrouwen, met enige jaloerse blikken richting farangdames, ontberen is een flinke borstpartij.

Luk Kreung

De Thaise commercie springt er handig op in. Zo kun je allerlei crèmes kopen met witmakers voor je huid. Deze bleekmiddelen zitten zelfs in deodorant. De bleekcultus slaat behoorlijk door. Een setje blauwe lenzen er bij en je bent al aardig op weg richting de transformatie naar een Luk Kreung, oftewel halfbloed Thai.

Voor neuzen en borsten moet zwaarder geschut ingezet worden: een chirurgisch mes. Een parmantig neusje is zo geregeld bij één van de vele privé-klinieken die Thailand rijk is. Let op de folders in uw bus: ‘Rhinoplasty’ nu voor half geld! Of twee neuzen voor de prijs van één gok.

Verbouwing

Goed, maar nu weer terug naar de Thaise neuzenkwestie. Naast het schoonheidsideaal is een beetje neusbrug ook wel handig voor je zonnebril. Het verhogen daarvan kan ik nog wel begrijpen. Het schijnt ook niet veel te kosten voor 25.000 bahtjes komt je neus al aardig in de goede richting te staan. Echter, mijn grootste angst is altijd dat als je eenmaal instemt met een kleine aanpassing het meestal uitmond in een grote verbouwing. Net zoals thuis, je begint met een nieuw behangetje en voordat je het weet wil ze een compleet nieuw interieur, plus een dakkapel, een aanbouwkeuken en een dubbele garage.

Om naast een compleet verbouwde vriendin te lopen, is voor mij geen aantrekkelijk vooruitzicht. Ik heb al genoeg plastic in huis. En die mopsneusjes? Ach, die zijn toch gewoon schattig.

20 reacties op “Werk aan de Thaise neuzenwinkel”

 1. Cees zegt op

  Helemaal gelijk !!
  Ben op mijn vrouw gevallen (figuurlijk dan) door o.a haar Thaise uiterlijk. Gelukkig heeft zij die drang tot verbouwing(en) helemaal niet.
  Ook eigenlijk wel vermakelijk : westerse vrouwen doen zeer hun best om een lekker bruin kleurtje te krijgen en kost ook nog eens het een en ander zoals zon-vakantie ed.

 2. robert48 zegt op

  Dat van 10000 baht is toch voor een neus van silicone nee daar krijg je hem er echt niet voor.
  Daar moet je tegenwoordig 20000 baht voor neertellen, heb het met eigen ogen gezien was bij een KNO arts regelmatig voor ontstoken oor.
  Zag de dames toch 20000 baht neer tellen voor een grotere neus, maar zag ook dat er een binnen kwam daar was het helemaal mis gegaan bij een andere KNO arts in BKK.
  Die stond zo scheef als de toren van pisa in der gezicht dus geen gezicht ze kwam voor een correctie bij mijn KNO arts.

  • Eric H zegt op

   Het schijnt ook niet veel te kosten voor 25.000 bahtjes
   lezen is lastig ……..

 3. Eddy Lampang zegt op

  “Puur natuur”, zonder medische ” verbouwingswerken” geniet mijn persoonlijke voorkeur !
  Ik werd verliefd op het karakter van mijn Thaise vrouw, waarbij haar donkere ogen een belangrijke rol speelden bij ons eerste contact. Haar verzorgd uiterlijk, zonder extra plamuur- en verfwerken, en haar aangename stem waren de aanleiding om een mooie vriendschapsrelatie te laten uitgroeien tot een prachtig liefdesverhaal dat nog steeds voortduurt.

 4. bijgeloof zegt op

  wil in dit geval, dat dit komt vanwege het eten van (te veel) sticky rice. Plaag ze er maar eens mee!
  Overigens heet dit in Japan gewoon de ”flatfaces”, kenmerkend voor de Aziaat.

 5. Sjaak S zegt op

  Toen ik vaker in Brazil kwam werd mij vaak gevraagd of ik ziek was, omdat ik er zo wit uit zag. Na een langere vakantie van vier weken aldaar had ik een vlucht naar Thailand en een Thaise collega die ik al langer kende bekeek me en zei: Jack, what happened to you? You look so ugly, so brown!

  Ik kan het echt niet begrijpen waarom zoveel mensen hun uiterlijk willen veranderen. Mijn vrouw gebruikt dan weliswaar weinig witmakers en ze zal ook een iets donkere huidskleur vanwege mij verdragen, maar ook zij vind wit toch maar mooier…

  En haar neus? Ze wordt vaker gevraagd of ze die plastisch heeft laten veranderen, want ze heeft een leuk neusje – niet zo’n joekel zoals veel westerse vrouwen hebben, maar iets volumineuzer dan vele Thaise dames hebben… het soort neus waarop veel vrouwen hier in Thailand jaloers zijn… om te zoenen.

 6. Martin zegt op

  De beste verbouwing is geen verbouwing. Keep it natural!

 7. Jan Hendriks zegt op

  Ik ken door mijn vrouw een aantal dames die hun neus hebben laten versmallen en het staat hen goed.

  Verder heeft niet een de behoefte gehad om verdere renovatiewerken te laten uitvoeren. Dat wil zeggen met uitzondering van een dame die op aandrang van haar vriend enorme borsten heeft gekregen omdat hij daar helemaal idolaat van is. Inmiddels heeft zij op eigen wens ook wat plastische chirurgie laten uitvoeren maar ik kan niet zeggen dat het resultaat verblindend is.

  Overigens wat borsten betreft heeft de natuur mede door een gewijzigd voedselpatroon wel voor gunstige veranderingen gezorgd. Was ca. 30 jaar geleden cup A nog de meest verkochte maat is dat inmiddels voor een groot gedeelte overgenomen door cup B en zelfs, maar in mindere mate, cup C.

  Cup B bergt in de regel stevige borsten van meer dan een hand vol en dat is geloof ik wat de meeste mannen prefereren. Trouwens een natuurlijke borst voelt veel prettiger aan dan een partij siliconen.

 8. Rob V. zegt op

  Geef mij maar puur natuur. Zonde om iets aan je neus te laten doen. Maar het gras is blijkbaar groener aan de andere kant. Westerlingen gaan zich bruinbakken of smeren met bruinmaak crèmes, Aziaten gaan voor een lichtere huid (want dan werk je niet op het land maar ergens binnen of helemaal niet).

  Ieder zijn smaak hoor. Ik moet wel toegeven dat ik de wat lichtere huid mijn voorkeur heeft boven een echt donkere tint. Liever geen melkflessen of bruin doorbakken. Maar wat echt telt is iemands persoonlijkheid en een klik. En als je vriend of vriendin écht onder het mes wil na goed de risico’s/gevolgen tot zich te hebben genomen, dan is dat hun keus. We zijn alle baas over ons eigen lichaam.

 9. Erik zegt op

  Jaren terug kom ik in de kliniek van de plastisch chirurg in Udon Thani; er was bij mij huidkanker weggesneden van mijn neus en de hechtingen moesten er uit. Dus naar zijn kliniekje hartje stad.

  Kom binnen en .. daar zitten me toch twintig Thaise jonge dames en potdorie, niet de lelijkste hoor! Knappe meiden met allemaal op schoot .. nee, geen kind maar een ijsemmer en iedere 2 minuten komt daar een kouwe lap uit en behandelt men de neus daarmee.

  De bril maar eens opgezet en jawel, men had een farangneus laten bouwen. Echt of van siliconen? Daar heb ik niet naar gevraagd, maar wel naar wat het had gekost.

  De operatie was gedaan in het ziekenhuis Udon AEK en men vertelt me kosten van 30 tot 40 k baht. AEK Udon is niet van de goedkoopste. Ook tien jaar terug al niet.

  Maar eerlijk gezegd, de neusjes waren ‘Van de zalm’ en de kosten zonder meer waard.

 10. J.H. zegt op

  In de meeste gevallen vind ik die neuscorrecties er niet uitzien, het past gewoon niet bij het gezicht…….sommige hebben zo’n gigantische gok dat ze een sigaar kunnen roken onder de douche! Accepteer gewoon wat je hebt en laat je niet gek maken door mensen die vaak nog onzekerder zijn………op de tv, in de winkels overal zie je die zottigheid hier……Aziaten willen eruit zien als een westerling (neus, haar, ogen, huidskleur) en de westerling wil een mooi kleurtje……….ik ben graag buiten en zwem graag ja dan komt dat kleurtje vanzelf maar niet dat ik het er voor doe, het overkomt me………………mijn vriendin heeft een normale neus en een mooie donkere tint en dat zou haar status zogenaamd doen verlagen……….ik zeg altijd…….lekker belangrijk wat ze denken…….gewoon schijt aan hebben. Ik zeg vaak er is al zoveel nep hier blijf jij maar lekker puur dat houd het een beetje in balans.

 11. Jacques zegt op

  Mijn moeder zei altijd een goede voorgevel siert het hele huis en dat deed ze waarschijnlijk om mij in de kinderjaren gerust te stellen. Ik heb bij het uitdelen wel vooraan gestaan. Ik heb bij een auto ongeluk mijn neus gebroken gehad en daarvoor was dus werk aan de winkel geweest. Staat nu mooi recht en is binnen proporties volgens ter zake deskundigen. Hele geruststelling en een ieder ziet zichzelf toch op eigen wijze. Tevredenheid over het uiterlijk is bij velen niet aan de orde. Maar ja we hebben onszelf niet gemaakt en zullen het ermee moeten doen. Ik vind dat een neus een bepaalde eigenheid geeft aan het gezicht en dat kan dus in verschillende vormen en of proporties. Dat zie je ook terug bij flaporen die toch ook voor vele Aziaten te aanschouwen is. Daar is men kennelijk minder negatief over.

 12. henry zegt op

  De neus waarover sprake is een typish Khmer neusje. Thai en ook Lao hebben geen mopsneus.
  De mopsneus en hoge jukbenen is waaraan men de Khmer erkent. Heeft dus niks met Thai te maken.

 13. John Chiang rai zegt op

  Hoewel iedereen natuurlijk zo geboren wordt zoals de natuur dit bepaald,zijn er overal op deze wereld neuzen in allerhande afmetingen en vormen.
  Ik denk ook niet dat de meeste Thai vrouwen problemen zullen hebben met een typische Thai neus,die ook in onze ogen best mooi kan zijn,maar juist de buitensporige vormen waar men meteen kan zien dat de natuur hier niet zijn beste werk verricht heeft.
  Net zoals in westerse landen,waar mensen zich opereren laten omdat de neus krom of geen mooie vorm heeft, zal dit ook in Thailand steeds meer het geval zijn.
  De Thaineus die bij sommige Thai vrouwen de meeste problemen geeft is een extreem platte neus,die ook vaak op thai genoemd wordt ,,Tsjamuk mai mie dang”.( geeft de indruk dat er haast geen neusbeen voorhanden is)
  Het neusbeen,wel of niet zichtbaar,is zo minimaal of helemaal niet voorhanden,dat niet eens een bril op de neus steun vindt,zodat ook verdere problemen zoals o.a zuurstof opname niet uitgesloten zijn.
  Afgezien dat ik begrijpen kan dat veel vrouwen/mannen dit ook niet mooi of praktisch vinden,heb ik het volste begrip,dat men deze neus ook qua vorm graag operatief verbeteren wil.

 14. Ralph van Rijk zegt op

  Het staat me bij dat ik met m’n (isaanse)vriendin op vakantie was op Phuket en wijzende op de barjuffrouw
  zei ;you can see by her flat nose that she comes from the isan.
  Of dit typisch iets uit de Isan is ik zou het niet weten?
  Bij het Khorat plateau zijn nog wel ruines van uitlopers van Agkhor Wat vandaar misschien de khmer invloeden.
  (zie Henri).

 15. PEER zegt op

  Mijn Chaantje heeft van d’r vader ‘n behoorlijke originele neus, waarvan velen zich afvragen of ie “geknutseld” is.
  In Ned spreken we van ‘n “klein fokje”
  Zelf is ze ‘n chocolaatje van 47 jr en heeft daar geen probleem mee. Daarop ben ik gevallen.
  Haar borsten zijn de gewenste maat, ik heb nl kleine handjes.
  Dat betekend ook, dat ze nog zitten op de plaats waar ze zijn ontloken.
  Dus wij allebei happy.

 16. eduard zegt op

  Wat bij mij als geintje begon, werd later op de avond werkelijkheid. Ik beloofde er eentje een nieuwe neus (was toen 9000 baht) en al gauw meldde zich meerdere dames voor een nieuwe neus. Paar biertjes verder beloofde ik dames een nieuwe neus. Dag later in de ochtend afgesproken en ze stonden netjes te wachten. Wij naar Sri Racha en s middags was iedereen aan de beurt geweest. Wat zagen ze eruit. Blauwe ogen, zeer opgezette neuzen en toch s avonds nog werken. Heeft wat gekost ,maar was het zeker waard. Allemaal zeer gelukkig na 3 weken.

 17. Philippe zegt op

  Bij mijn weten is er bij veel Thaise meisjes een bepaalde “correctie” op de planning … dat hoor ik toch regelmatig … mijn antwoord is steeds “je beseft niet hoe mooi je bent, je hebt dit helemaal niet nodig” en dat is meestal ook zo …
  En toch hebben ze dit in hun hoofd .. en wat meer en meer in the picture komt is Korea, want daar zitten blijkbaar de specialisten ! (op geen enkele reactie teruggevonden, raar)
  Maar wie ben ik om hun een droom weg te nemen ? …
  Natuurlijk, als je ziet wat ze in Korea van sommige “mannen” (qua uiterlijk) prachtige “meisjes” hebben gemaakt kan ik hen begrijpen, maar zoals gezegd , wie ben ik … en de vraag die ik me steeds stel “maar waarom kind ? … maar die vraag stel ik me ook bij sommige die bij ons drugs beginnen te nemen of erger nog.
  Spijtig genoeg worden we wereldwijd, al is het cliché, nog steeds teveel door de media, en slechte entourage, beïnvloed

 18. winlouis zegt op

  Mijn Thaise echtgenote en ook mijn dochter hebben een mooie westerse neus(je) Mijn echtgenote heeft de neus van haar vader meegekregen, waarvan je op een foto van hem (RIP) zou twijfelen of hij wel een Thai is. Haar moeder en zus hebben wat meer de Thaise neus, maar zeker niet de neus zoals de bevolking in het noorden. De familie van mijn echtgenote is afkomstig van Centraal Thailand. Ayutthaya/Nongkhae/Saraburi. Wat haar borsten(tjes) betreft, (naturel.!) zouden er veel Westerse vrouwen jaloers zijn.!! (cup 90/95) Denk maar aan het liedje van Bart Van Den Bossche. (RIP) “De heuveltjes van Erica” !!

 19. peter zegt op

  Tja, mijn Thaise vrouw vindt mijn neus geweldig, terwijl ik het maar gewoon accepteer dat ie er is en uitziet zo als ie is. Mijn blanke huid wordt ook bewonderd, terwijl ik zou vinden dat het wat gekleurder kon, maar mijn huid wordt meestal rood van verbranding. Zelden bruin, oppassen voor de zon.
  Haar huid is lichtelijk bruin en als ze donkerder kleurt , heb ik daar absoluut geen moeite mee, vind het juist sexier.
  Echter ze doet toch soms moeite omdat te voorkomen, raam in auto afdekken, niet in de zon en bedekkende kleren. Wil zelfs in mijn schaduw lopen !
  Als ze (labor inspector) te bruin wordt, wordt ze aan gesproken door college, dat ze te bruin wordt ! Ik zeg dan tegen haar, dat ze maar moet vertellen dat ze een blanke vent heeft , die dat geweldig vindt.
  Status geldt, ze kan en mag niet te bruin worden, want eigenlijk geldt dan dat je veel buiten werkt en je baan laag zou zijn. Ook niet representatief is voor haar baan, tja.

  Soms denk ze dat wat cosmetische ingrepen haar zouden sieren, voor mij hoeft dat niet.
  Denk dat menig vrouw dat denkt.
  Ik laat dan ook foto’s zien waar dat mislukt is, tjee wat ben ik slecht 555.
  Wel wezen het kan verkeerd kan uitpakken.

  Status, kijk maar naar missen van Thailand, zo blank mogelijk. Ik vind dat jammer, maar is persoonlijk.
  In China gaan ze zelfs nog verder. Daar worden benen door midden gezaagd en opgerekt, liggen ze maanden in het ziekenhuis voor langere benen. Status, alles naar westerse maatstaven..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website