Verhaaltjes met een glimlach

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
24 februari 2018

Foei toch!

De eigenaar van een koffieshop -in de letterlijke betekenis van het woord- wilde zijn klanten een bijzondere service bieden. Hij maakte daarom een aardige videoclip en daar is toch niks mis mee zou je zo denken. De politie oordeelde echter anders. Wat was er aan de hand? Op de clip stonden twee modellen gekleed in hun ondergoed met een fleurige schort voor zoals het een dienstertje betaamt (klik hier voor foto’s). De vijftigjarige eigenaar van “Coffee on Day” gelegen nabij Sattahip werd door een van de modellen op het idee gebracht met als doel meer klanten te trekken. Als tegenprestatie zou zij altijd haar bakje troost gratis krijgen.

Politie kolonel Thanachai Usahakit vertelde dat ondanks het feit dat de clip inmiddels werd verwijderd de eigenaar en beide modellen zich bij de politie moesten verantwoorden. De clip met dit soort aanstootgevende beelden betekenen een vergrijp tegen de Computer Crime Act omdat de beelden vrij toegankelijk waren. Gerechtigheid, want zoiets onzedigs is in Thailand in de nabijheid van Pattaya ongeoorloofd en zedenprikkelend. Toch maar goed dat er politie is.

De wereld zal het begrijpen

De plaatsvervangend regeringsvoorlichter Luitenant Generaal Werachon Sukondhapatipak deelde mede dat de Thaise regering de Internationale Gemeenschap over een mogelijk uitstel van de nationale verkiezingen heeft geïnformeerd. Hij heeft er alle vertrouwen in dat alle landen het zullen begrijpen. De minister van Buitenlandse Zaken, Don Pramudwinai, voegde er nog aan toe dat geen enkel land vragen heeft gesteld omtrent de mogelijke wijziging van de verkiezingsdatum. Hij beklemtoonde dat de premier noch de Nationale Raad voor Vrede en Orde iets met het uitstel van doen hebben omdat de Nationaal Wetgevende Raad geheel zelfstandig de termijn met 90 dagen heeft verschoven. Politieke groeperingen, tegenstanders, activisten en burgers hebben het recht om hun mening te uiten maar demonstraties zijn slechts binnen de grenzen van de wet geoorloofd.

Dus als je de barricaden op wilt denk eraan; ga niet over de grens.

Liverpool de dupe

Een groot financieel debacle had zich bijna over Liverpool Football Club voltrokken. Door tijdig ingrijpen konden meer dan duizend voetbalshirts die niet volgens de regels van de club voor een paar honderd baht te koop werden aangeboden onderschept worden.

Kevin Harrington, die de belangen van de club in Thailand vertegenwoordigt, stelde: “Echte fans moeten echte shirts kopen en hun liefde voor de club tonen.” De beste Kevin vergat erbij te zeggen dat het ook zijn persoonlijk belang is. Het ‘echte’ spul is enkel en alleen via de distributeur CRC in de zaken van Central en Supersports te koop. Het verlies voor Liverpool werd becijferd op 2 miljoen baht.

Weg kampioenschap. Daarbij zullen de spelers van de club ongetwijfeld een stuk van hun toch al armetierig salaris moeten inleveren. Geen wonder dat men sinds 1992 de Engelse Premier League niet meer heeft gewonnen. De ‘echte’ hemden zijn verkrijgbaar voor 2700 baht en die koop je uit liefde voor de club!

Geen rozengeur en maneschijn

Een dame uit de Isaan die met een Duitser naar zijn thuisland is vertrokken uit haar klachten op Facebook. Ze had zich alles wat royaler voorgesteld. Ze moet zelf op haar kind passen en ook alles regelen. In ‘farangland’ blijken dienstmeisjes niet te bestaan. ”Ik word niet overladen met cadeaus noch met geld.

Daarbij is hier alles duur, echt duur en ook de dagelijkse boodschappen. Voor wat je op de markt in de Isaan voor 5 of 10 baht koopt betaal je hier honderd baht. Alles wat wij in de vrije natuur aantreffen betaal je hier dik.

Eten in een restaurant dat in Thailand 200 baht kost daar betaal je hier minstens duizend baht per persoon voor. Het is hier geen sabai, sabai zoals in Thailand. In Thailand noemt iedereen iedereen tante of oom, broer en zus maar niet hier” zo vervolgt ze haar verhaal. Voor Thaise dames is het een droom om met een buitenlander te trouwen. Ze denken dat het een gemakkelijk leven betekent maar feit is dat heel wat dames tot de realiteit komen dat het slechts een droom is. De realiteit ziet heel wat minder rooskleurig uit.

Bron: Wochen Blitz – Vrij vertaalt met een humoristische noot.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Verhaaltjes met een glimlach”

  1. Wim Feeleüs zegt op

    Nou, als die dames zonder werk komen te zitten dan mogen ze wat mij betreft wel koffie komen brengen bij ons hier in de snookerclub in Nederland. Die wordt nu gebracht door een lelijk dik getatoeëerd kereltje.
    Hij is wel aardig hoor, maar toch…

  2. l.lagemaat zegt op

    Handig die meisjes in de koffieshop!

    Bezoeker: “Mag ik een beetje melk in de koffie?”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website