Thaise regering gaat nuchtere automobilisten aanpakken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
9 mei 2014

Bangkok – Een onderzoek van de ABAC Universiteit heeft uitgewezen dat 23 procent van alle dodelijke verkeersongevallen veroorzaakt wordt door automobilisten die met een slok op achter het stuur zitten.

Dan blijft er dus een verbijsterend percentage van 77 procent over van automobilisten die broodje nuchter dodelijke ongelukken veroorzaken. De Thaise regering heeft besloten iets te gaan doen aan deze verontrustende cijfers.

Da Nonsense Times ging op onderzoek uit en sprak met de minister van Volksgezondheid, Treinspotten en Videospelletjes, Khun Achirat Sombeenmakul.

“Wat me het meest verontrust zijn de nuchtere automobilisten in deze cijfers. Zij vormen de overgrote meerderheid wat betreft betrokkenheid bij dodelijke ongevallen’, zegt de minister, terwijl hij zichzelf een royale Scotch inschenkt.

”Weet je, het is zo klaar als een klontje dat onverantwoordelijke geheelonthouders een levensgroot probleem vormen voor de verkeersveiligheid in dit land, wanneer je kijkt naar de kille cijfers. We gaan er iets aan doen. Zero tolerance voor onverantwoordelijke nuchterheid.”

We vroegen de minister hoe hij het probleem denkt te gaan aanpakken.

“Heel simpel”, hervat de minister, terwijl hij naar zijn assistant gebaart een nieuwe fles Black Label te brengen. “Onze Boys in Brown worden uitgerust met een blaaspijpje en gaan de straten op en houden zoveel mogelijk automobilisten aan voor een blaastest. Wanneer de weggebruiker dronken is, dan mag ie doorrijden. Is de onverlaat nuchter, dan sturen we die naar een heropvoedingskamp.”

Even later bood de minister ons een lift naar huis aan, een aanbod dat we beleefd afsloegen, ondanks het feit dat onze fietsen, die we bij de hoofdingang van het ministeriële gebouw geparkeerd hadden, gestolen waren…

Cor Verhoef is leraar Engels aan een middelbare school in Bangkok. Hij maakt met zijn leerlingen de Da Nonsense Times, een online krant die nieuws parodieert.

De wereldsong ‘Glaasje op…’ van Sjakie Schram uit 1966 beluisteren? Klik hier:

[youtube]http://youtu.be/f3gi8X42uF0<[/youtube]

15 reacties op “Thaise regering gaat nuchtere automobilisten aanpakken”

 1. Cornelis zegt op

  Een krant naar m’n hart, die Da Nonsense Times! Behoort met ‘De Speld’ (http://www.speld.nl) tot de wereldtop van nieuwsleveranciers!

 2. cor verhoef zegt op

  Cornelis, dank je. Laat ik hier eens uit de doeken doen hoe dit nonsens verhaal ontstond.

  Op een dag liep ik het lokaal binnen van een van mijn klassen -in Thailand lopen hebben leerlingen hun eigen lokaal, in plaats van dat de leraren hun eigen lokaal hebben- en op het bord stond een hele wiskundige verhandeling over statistieken, van de wiskunde leraar die het uur daarvoor les gegeven had.

  Ik veegde het bord schoon en schreef op het bord een krantenkop die ik kort daarvoor in de Thaise krant “The Nation” gelezen had:

  23 PERCENT OF DEADLY CAR ACCIDENTS CAUSED BY DRUNK DRIVERS.

  Ik vroeg de klas wat hier aan gedaan moest worden en iedereen was het er volmondig over eens dat de regering, de politie, keihard moest ingrijpen met zware straffen voor dronken automobilisten..

  Daarop vroeg ik: ‘zien jullie hier niets vreemds?” Niemand zag iets vreemds. Ik vroeg hoe het dan zat met die andere 77 procent nuchtere automobilisten die veruit in de meerderheid waren in deze statistiek. Zou het niet logischer zijn om die aan te pakken? Verwarring alom. Toen kwamen we op het feit dat je met statistieken de waarheid kunt vervormen. Het ligt er helemaal aan hoe je de statistieken brengt en in welke vorm je ze giet.

  De volgende dag kwam een leerling naar me toe om deze wetenschap toe te vertrouwen aan Da Nonsense Times. En dat hebben ze gedaan.

  • Rob V. zegt op

   Wijze lessen én humor, champagne, uhm, chappeau!

  • Bacchus zegt op

   Uit betrouwbare bron weet ik dat het Thaise CBS kantoor houdt bij de Singha Brewery te Khon Kaen!

   • HansNL zegt op

    Bacchus, de Thaise CBS zit NIET in de Singha brouwerij!
    Die zit gewoon in de LEO-Brouwerij!!!!!!!!
    Het is maar dat je het weet.

    • Bacchus zegt op

     Mijn bron is dus al net zo betrouwbaar als het CBS! Ik neem er nog een………….

 3. Sir Charles zegt op

  Vooropgesteld zonder de vele ongelukken in Thailand te willen bagatelliseren wanneer alcohol in het spel is. Hilarisch! Mag dit soort van humor wel, het geeft ook aan dat we niet alles altijd zo serieus behoeven te nemen m.b.t tot Thaialnd, een kwinkslag hier, een beetje (zelf)spot daar maakt het leven toch veel prettiger.

  • ubon1 zegt op

   helemaal mee eens het leven is al serieus genoeg op zijn tijd een beetje lachen is ook belangrijk.

 4. LOUISE zegt op

  Beste Cor,

  Je bent een man naar mijn hart.
  Dit is een regelrechte giller.
  En weet je, met de soms gigante absurde en te gek voor woorden regeltjes hier, zou het mij niet eens verbazen.
  (TB-lezers, aub begrijpen zoals ik het bedoel.)

  Maar Cor, misscien wel een aansluitingpunt bij de humor van Gerrie.
  Wanneer er weer een Da Nonsense Times-pagina geschreven is, aub laat ons TB-ers meegenieten.
  Ik denk dat wij allemaal meer humor op TB op prijs stellen.

  Maar dit eerste bericht heeft van mij Olympisch goud verdiend.

  Groetjes,

  LOUISE

  • cor verhoef zegt op

   In Da Nonsense Times staan nog 45 artikelen. Ze gaan niet allemaal over Thailand. Ik zal er een paar doorsturen naar de redactie. Mij lijkt het ook een goed idee om zo nu en dan een kolder bericht te plaatsen.

 5. tlb-ik zegt op

  Dat is echt lachen. En hoe gaan ze dat doen en vooral, wie gaat dat doen ?. Toch niet de Thaise politie denk ik ?. Die zijn zelfs niet in staat een dronken automobilist te snappen, laat staan een nuchtere.

  Voorstel van mijn kant: haal eerts de zelf gebouwde, niet geregistreerde en zonder einige verlichting en knipperlichten rijdende voertuigen van de weg. Haal vervolgens alle voertuigen van de weg, die s’avonds uren lang zonder einige verlichting in te schakelen van de weg. Dan heeft de Thaise overheid jarenlang de handen vol. En daar hadden ze gisteren al mee kunnen beginnen.

 6. Marinus.J zegt op

  En wat te denken ven de chauffeurs zonder Rijbewijs, en kinderen zonder helm minderjarig op scooters van 125/150 cc uiteraard ook zonder Rijbewijs dan kom je al gauw tot 50% denk ik.

 7. diditje zegt op

  Na het lezen xan dit hilarisch artikel, heb ik mij onmiddelijk ingeschreven bij ” De speld”
  Ik heb gewoon een vraag.
  Is het inschrijven bij de nonsence times, volledig veilig ?
  Ik zou niet graag allerhande problemen krijgen.
  Beste dank aan allen.
  Diditje.

 8. janbeute zegt op

  Leuke en humoristische posting .
  De wereld op zijn kop .
  Helaas is de dagelijkse werkelijkheid diep en diep triest .
  Deze week weer een jongere bij mij in de buurt , ongeveer 25 jaar schat ik die over een paar dagen het eeuwige vuur tegemoet kan zien .
  De monniken sparen er weer garen bij , satou satou satou .
  Who s next misschien ik wel , wie zal het zeggen .

  Jan Beute .

 9. Henk zielhuis zegt op

  Een dag voor ons vertrek eind januari naar NL overnachtten we in een hotel, een paar kilometer van het vliegveld S.
  We gingen met z’n vieren nog even een hapje eten. Aan het tafeltje naast ons zaten twee jonge stellen die een uitbundige avond beleefden: in het tijdsbestek dan wij daar zaten verorberden zij twee flessen whisky. Na het eten gingen we aan de overkant nog even een cola rum drinken ter afsluiting van onze mooie vakantie. Toen wij op de terugweg naar het hotel de straat overstaken werd er hevig getoeterd door een taxi. Die stopte en de chauffeur kwam breed lachend uit z’n auto. Het bleek één van de twee mannen te zijn die aan het tafeltje naast ons zaten……..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website