Thailand rond de Nieuwmarkt

Door Piet van den Broek
Geplaatst in Column, Piet van den Broek
Tags:
12 juli 2014

Sinds enkele weken ben ik met groot verlof in Amsterdam neergestreken en wel binnen de grachtengordel, in mijn stadswoning aan de Nieuwe Prinsengracht.

Een geweldige locatie, van waaruit ik zo ongeveer het hele centrum van de stad te voet kan doorkruisen om te genieten van het vele moois dat het te bieden heeft aan musea, bibliotheken, concertzalen, schouwburgen, om nog maar te zwijgen van de pracht van de grachtengordel zelf. Amsterdam is verreweg de mooiste en boeiendste stad van het land en andere steden kunnen hooguit strijden om de tweede plaats. Daar laat ik me verder maar niet over uit…..

Dat ik met groot verlof in Nederland ben, wil helemaal niet zeggen dat ik nu verstoken ben van alle Thaise geneugten. Mijn stadswoning bevindt zich op twee steenworpen afstand van de Nieuwmarkt (bij het prachtige Waaggebouw), waaromheen zich een stuk of wat Thaise restaurants bevinden, een daarvan zelfs al sinds 1995 daar gevestigd.

In de Koningsstraat, die uitkomt op de Nieuwmarkt, bevindt zich een Thais afhaalcentrum, wederom een Thais restaurant en zelfs een winkel voor Thaise specialiteiten, waarin je alles kunt vinden voor de massaman en de tom yam kung! Op culinair gebied hoef ik niks te missen.

Zelfs voor mensen die van Thaise massage houden , zijn er in de buurt faciliteiten beschikbaar. Omdat ik echter een sterk vermoeden heb dat er in deze gevallen sprake is van massage plus extra c.q. met een happy ending, heb ik er natuurlijk van afgezien deze gelegenheden te betreden. Voor de echte liefhebbers!

4 reacties op “Thailand rond de Nieuwmarkt”

 1. e zegt op

  beste piet ,

  alles op zijn Thais in Amsterdam ; maar wel Amsterdamse prijzen .
  Dan toch maar naar Utrecht ( grapje ), ik blijf lekker hier ( Thailand )

 2. ed zegt op

  Hoi, misschien wel leuk een paar restaurants te noemen en in welke straat deze zijn.
  Ed

 3. Anita zegt op

  @Ed, restaurant Bird zit op de zeedijk 74. Ze hebben ook een soort van snackbar aan de overkant van het restaurant.
  Wel van tevoren reserveren want het is er altijd druk.

 4. Martin zegt op

  Vlakbij in de Binnen Bantammerstraat 1 zit een thais eethuisje O-Cha. Is klein en krap van binnen, maar erg lekker eten. Heeft van Johannes van Dam ooit een zeer hoog cijfer gekregen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website