Super ontvangst in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
26 september 2017

Het was het 25ste aaneengesloten jaar dat ik in Thailand voet aan de grond heb gezet. Eerder schreef ik bij wijze van grap dat mijn verwachtingen hoog gespannen waren en wel een lintje zou ontvangen. Maar wat volgde was iets onvergetelijks.

Voor de tweede maal koos ik voor de vlucht met Emirates met een stop in Dubai. Een korte stop -drie uur- is een prettige onderbreking om de beentjes even te strekken. Maar ook ditmaal kwam daar evenals bij de eerdere vlucht weinig of niets van terecht. Vanaf Schiphol zat het al niet mee en zo ging met een vertraging van bijna twee uur mijn jubileumreis van start. Na zes uur vliegen bleef daardoor weinig tijd over om op de fraaie luchthaven van Dubai nog even rustig rond te wandelen. Ergo het was doorstappen om de aansluitende vlucht naar Bangkok niet te missen.

Aankomst Bangkok

Nauwelijks uit het vliegtuig kwamen twee charmante dames op mij afgestapt en namen mij in hun midden mee naar een klaarstaand op vliegvelden bekend elektrisch wagentje. In een mum van tijd loodsten de dames mij door immigration. Over mijn bagage behoefde ik me geen zorgen te maken dat werd volgens mijn begeleidsters allemaal geregeld.

En daarna, bijna niet te geloven, brengen ze mij naar een zaaltje waar een aantal functionarissen van de TAT mij meer dan hartelijk verwelkomen en met champagne een toast wordt uitgebracht. De voorzitter van de Thaise toeristen organisatie voert het woord en spreekt dank uit voor mijn bijdrage aan de toeristenindustrie in Thailand. Helemaal achter in het zaaltje ontwaar ik een paar bekende bloggers die met een glimlach van oor tot oor het allemaal gadeslaan. Ongetwijfeld vormen zij het brein achter het complot.

Kortom; na een uurtje krijg ik te horen dat mijn reeds gereserveerde hotel is afgezegd en het luxueuze Mandarin Oriental Hotel voor de komende drie dagen is vastgelegd. Ik begin te blozen van zoveel eer maar laat het met welgevallen maar over me heen gaan. Samen met de twee dames stap ik in de limousine die klaar staat en ons naar het fraaie en luxueuze hotel voert. Krijg daar de allermooiste kamer waar heel wat groten der aarde eerder hebben gelogeerd. Eigenlijk kun je het geen kamer noemen, het lijkt wel een groot appartement. Op het bureau staat een mooie fles wijn met daarbij een brief van de minister-president waarin hij zich verontschuldigd dat hij niet bij de ontvangst aanwezig kon zijn. Om te vertellen hoe ik deze eerste dag in de watten ben gelegd en omtrent het meer dan romantische diner omringd met de allermooiste dames gaat in dit bestek te ver. Wil wel verklappen dat ik het immens grote bed met vier dames moest delen. Helaas ontstond er een woordenwisseling tussen de vier beauty’s omtrent wie van hen zich het dichtste tegen mij aan mocht vlijen.

Het ontaarde in een hevige ruzie en meer dan luide woordenwisseling. Van al die herrie ontwaakte ik uit mijn droom in het Grand President hotel op Sukhumvit Road soi 11.


» Laat een reactie achter


19 reacties op “Super ontvangst in Bangkok”

 1. David H. zegt op

  Halverwege begon ik dat laatste deel al in gedachten te krijgen …..dat ontwaken uit de droom …..was net een ietsje teveel eer die je jezelf toewenste …., toch leuk om lezen ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. J.H. zegt op

  Mooi creatief verhaal, heerlijk om te lezen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. Marijke zegt op

  Wat een leuk verhaal. Je ziet ook dromen kunnen soms mooi zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Gerrit zegt op

  Ha, Ha,

  Bij het naderend einde dacht ik ook; en toen wordt ik bezweet wakker ha, ha.

  leuk geschreven.

  Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Hendrik zegt op

  Ik stonk er volledig in en dacht waarom hij wel en Ik niet, na ja die 4 dames was gelijk.

  Prachtig geschreven

  Hendrik

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. freek zegt op

  Ach ja….., verzuchtte hij . Graag meer van zulke gezellige columns !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. l.lagemaat zegt op

  Heel leuk verhaal om te lezen!
  Ik begon al af te tellen wanneer voor mij de 25-jaar aangebroken was!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. Leo Th. zegt op

  Maar beste Joseph, bij het ontwaken in het Grand President ontwaarde je toch zeker wel dat het door jou verwachte en welverdiende lintje lag te pronken op je nachtkastje? Mocht dat, hoewel in feite onvoorstelbaar, niet het geval zijn dan wens ik je desondanks toch een zeer aangenaam verblijf in Thailand toe. En als geen ander weet jij natuurlijk dat je in Thailand sommige van je dromen, zonder tussenkomst van de TAT, zelf kunt realiseren. Of je echter een ruzie om jouw lichaam tussen 4 Thaise schonen zou overleven, is weer een ander verhaal. Om met de woorden van Sonja Barend af te sluiten: Slaap lekker en morgen gezond weer op!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 9. NicoB zegt op

  Leuke, vlotjes geschreven fantasie,je ziet wat voor fraais je dan allemaal kunt meemaken, maar ja,wat wil je na zoveel bezoeken aan Thailand, daar zijn veel dingen een grote fantasie.
  Gelukkig leef je maar ene keer en de beloningen voor je trouwheid aan Thailand is indrukwekkend.
  Welkom in Thailand, je kunt, en dat doe je, aldaar genieten van al het moois, wat ons lezers leuke verhalen oplevert, bewondering ook voor hoe je dat reizen ook allemaal regelt, zeker gezien je leeftijd.
  Hoop dat je dit nog lang kunt doen.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 10. v veen zegt op

  wat een bofkont

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Daniel VL zegt op

  dit is de story van the green, green grass of home.
  Op naar de 50 (als je de opwarming overleeft???)
  houd er de moed in.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 12. Daniël M. zegt op

  Misschien wordt die droom binnen 25 jaar een feit 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. chris zegt op

  https://www.youtube.com/watch?v=3tcHzIcrdms

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. chris zegt op

  https://www.youtube.com/watch?v=RAIFOR0Tmyw

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Teuntjuh zegt op

  Ondanks dat ook ik op een gegeven moment de clou zag aankomen een leuk stukje. Wel nog een vraag/opmerking over je aansluitende vlucht vanuit Dubai naar Bangkok. Je geeft aan dat je nog stevig moest doorstappen om deze te halen, verleden jaar had ik hetzelfde met Qatar en de overstap in Dooha. Door vertraging op Schiphol hadden we ipv een ruime 2 uur nog maar een half uur en dat was toen ook doorstappen, echter achteraf bleek de aansluitende vlucht gewoon te wachten. Is dit niet standaard als je bij een en dezelfde maatschappij hebt geboekt en wie is er verantwoordelijk wanneer je door vertraging op een luchthaven een aansluitende vlucht mist? Zou hier graag meer over weten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Joseph Jongen zegt op

   Of dit standaard is weet ik niet. De aansluitende vlucht stond wel slecht aangegeven met betrekking tot de gate. Na het inwinnen van enige informatie viel het doorstappen nog wel mee want er liep een treintje naar die gate.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Erwin Fleur zegt op

  Beste Joseph,

  Leuk geschreven, heb hierna wel een nieuwe onderbroek moeten aantrekken.
  555
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 17. Yvonne zegt op

  Dromen zijn dus echt bedrog

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. sylvester zegt op

  Dank je wel voor dit kostelijk verhaal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website