De hoofdprijs

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
8 september 2023

Het ultieme geluk gaat mij echt toelachen en tot op heden was ik al heel dik tevreden. Woon op een heerlijke stek in Nederland, zit lekker in mijn vel en reis met veel energie over de wereldbol.

Tijdens de wintermaanden ontvlucht ik begin januari Nederland om pas terug te keren als in april het lentezonnetje zich aandient. September is normaliter de maand om afscheid van de zomer te nemen. Krijg het dan ook ietwat benauwd en verlaat met tranende ogen snikkend het moederland voor een maandje. Ditmaal liet ik de traantjes de volle loop in Cambodja en nu de maand ten einde is breng ik alvorens weer huiswaarts te keren nog enkele dagen in Pattaya door om daar tot rust te komen.

Vandaag maak ik een lange wandeling over Soi Buakhao met als uiteindelijk doel Tukcom, het bekende computer- en telefoon warenhuis. Bijna op het eind van de straat toch nog even over de overdekte markt gewandeld waar heel wat, voornamelijk tweedehands, spulletjes voor heel zachte prijsjes te koop worden aangeboden. Maar opeens verhoogt de druk op mijn blaas en stap ik maar snel een simpele gelegenheid binnen om de nood te lenigen en bestel een drankje.

Bij de ingang zit een dame achter een klein tafeltje waarop allerhande mysterieuze spulletjes en tegen de muur een voor mijn gevoel vreemde poster met Thaise tekst. Heb de indruk dat de betreffende dame de gave heeft om in de toekomst te kijken. Toch begin ik te twijfelen als een jong meisje met de rug naar haar toe op een stoel plaats neemt en mevrouw – zoals ik het van afstand gadesla – met een scherp voorwerp iets op haar rug krast. Wil daar toch het fijne van weten en ga een gesprek met haar aan.

Ze is alleen de Thaise taal machtig en voor zover ik het begrijp krast ze een smeekbede naar hogere sferen richting Boeddha. Maar ik kan abuis zijn.

Het is een vriendelijke dame en zij wil ook mij de toekomst wel voorspellen. Ze neemt een soort kaartspel met vreemde afbeeldingen ter hand waaruit ik een exemplaar te voorschijn moet trekken. En …. ja hoor het geluk gaat mij toelachen zo krijg ik te horen. Vertrouw haar toe dat ik al zeer gelukkig ben en dat nog meer geluk normaliter niet tot de mogelijkheden kan behoren. Geen probleem; trek nog maar een kaart krijg ik te verstaan. En jawel: er komt zeer snel een lieve charmante vrouw in mijn leven die mij nu erg mist. Ben vrij nuchter van aard maar de verbazing slaat nu echt toe en krijg zelfs hartkloppingen. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk, de dame heeft volkomen gelijk, want overmorgen vlieg ik huiswaarts en staat mijn ruim twee jaar jongere vriendin liefdevol gereed om mij in haar armen te sluiten.

3 reacties op “De hoofdprijs”

  1. Chris zegt op

    Niet zo merkwaardig. Die mevrouw werkt ook voor de vliegtuigmaatschappij, Expedia en alle hotels in Pattaya.

  2. Van Windekens Michel zegt op

    Hopelijk mis je je vliegtuig niet, anders staat jouw vriendin daar te wachten met lege armen.als je op tijd komt, wil ik ook wel eens naar die gelukbrengster toe.

  3. Nik zegt op

    Dank Joseph voor deze mooie bijdrage, blijf vooral gelukkig en geniet van het leven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website