Schaterlachen bij de tandarts

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
1 november 2019

Andreas Marquardt / Shutterstock.com

Al 25 jaar lang staat Azië hoog genoteerd op mijn reisprogramma en fungeert Bangkok veelal als draaischijf voor dit werelddeel. De hoofdstad van Thailand is na een lange vlucht van 11 uur een heerlijke plaats om even te acclimatiseren om enkele dagen later de reis te vervolgen. Soms binnen Thailand maar heel vaak ook naar andere Aziatische landen.

Jaren geleden ben ik in Pattaya op Central Road bij een tandarts verzeild geraakt. Doordat de betreffende tandarts in de Verenigde Staten zijn kennis omtrent implantaten had verrijkt konden we in de Engelse taal samen uitstekend communiceren. Kortom; nog steeds breng ik hem jaarlijks een bezoek voor een simpele controle of wat herstelwerk. Hij is eveneens reislustig en idolaat van Parijs.

Alvorens afgelopen maand weer huiswaarts te keren toch nog maar even een afspraak gemaakt voor een controlebeurt. Terwijl hij mijn behandel-klantenkaart stond in te zien stelde ik hem de vraag hoelang geleden ik hem voor de eerste maal had bezocht. Moest er even van schrikken: bijna twintig jaar geleden. “We zijn beiden wel 20 jaar ouder geworden maar in die jaren niets veranderd” stelde ik lachend. Daarop stelde hij de vraag hoe jong ik was. Tegen dames jok ik nog wel eens maar tegen mijn tandarts sprak ik de waarheid: bijna 85.

De goede man wilde mij niet geloven en vroeg hoe ik het klaarspeelde om nog zo vitaal en jong uit te zien. Kon hem geruststellen met mijn antwoord dat ik nog een heel jonge vriendin heb. “Een Thaise vriendin?” vroeg hij. “Nee hoor gewoon een good looking jonge Nederlandse van pas 82 jaar.” Warin -zijn voornaam- had het niet meer en kwam niet meer bij van de lach. Zijn twee assistentes begrepen er totaal niets van en stonden stoïcijns toe te kijken.

Nadat hij was bijgekomen vertelde hij het verhaal nog proestend van het lachen in het Thais aan beide dames. Dacht dat die twee een beroerte kregen.

3 reacties op “Schaterlachen bij de tandarts”

 1. Peer zegt op

  Ja Joseph,
  Ik blijf ook lachen bij de tandarts hier in Chiangmai. Heb haar 4 jr geleden leren kennen toen m’n noodkroon uit m’n mond gevallen was.
  ‘n Originele was zo goedkoop da’k ‘m meteen besteld heb. Tijdelijk ‘n noodkroon maar bij het plaatsen van de nieuwe moest de noodkroon eruit geboord worden. Dus deze dame verdient mijn aanbeveling!
  Natúúrlijk moest ik bij m’n eigen tandarts in Tilburg even ‘jennen’ dat deze dame 6 dgn p week werkt van 8u tot 20u, hahaaaa.
  Nu ben ik er wéér want er was andermaal ‘n ‘Nederlandse’ kroon uitgevallen. Maar te weinig tijd voor ‘n implantaat, maar besloten voor ‘n orig brug. In 2 weken klaar en over 3 dagen wordt ie geplaatst. Kosten Th Bth 27000,- in Ned ben ik plm € 1100,- kwijt.
  Dus inderdaad blijf ik lachen

 2. Rob zegt op

  Leuk verhaal Joseph

 3. Erwin Fleur zegt op

  Beste Joseph Jongen,

  Top verhaal.
  Ik ga in Thailand (als ik de tijd er voor heb) graag naar de Tandarts.
  Mijn voortand is afgebroken, maar in Nederland wilde destijds de tandarts mijn tand trekken.
  Heb ik niet gedaan.

  Ik’ in Thailand naar de tandarts en gevraagt of dit nog mogelijk was om te repareren.
  Ja’ maar wel op u eigen risico en geen garantie!
  Deze reparatie heeft vijf jaar staande gehouden, nu weer gebroken na het bijten in een appel (555).
  Nee niet meer in Nederland, en de prijs..700 Bath.

  Zo werkt de hoge kwaliteit in Thailand waar het beroep hoger staat dan geld.

  Goed verhaal,
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website