Column: Protest oproep tegen 50% korting ANW!

Door Colin de Jong
Geplaatst in Column, Lezersinzending
Tags: ,
13 maart 2013
Colin de Jong

Kreeg onlangs een paniek email van een Nederlandse weduwe die haar ANW uitkering maar liefst met 50% zag gekort, omdat ze graag in Thailand bij haar zoon en kleinkinderen wilde zijn. Bovendien had deze dame in Thailand veel minder gezondheidsproblemen vanwege het klimaat, en beklaagde zich terecht bij de NVP meeting, waar er twee afgevaardigden van de SVB aanwezig waren om ons blij te maken met een dode mus.

De zoveelste onzin bezuiniging en bovendien volledig onterecht, want mevrouw mag nota bene niet gekort worden omdat zij voor 1950 is geboren. Hier is sprake van ongelijke behandeling want zij heeft nota bene toestemming gekregen van de SVB middels een verdrag in 2003 om hier als ANW-er met behoud van deze uitkering te wonen.

Stop 50% diefstal in Thailand!

Dit is pure vrijheidsberoving en diefstal, en wees solidair en stuur een protest email naar mij, of naar info@50pluspartij.nl of naar pvv.pers@pvv.nl, of naar; voorzitter@pvda.nl met de simpele tekst; STOP 50% UITKERINGS DIEFSTAL IN THAILAND. Dit is niet alleen diefstal en discriminerend, maar ook in strijd met het basisrecht van keuzevrijheid en verblijf. Daarbij is het in strijd met het verdrag van Helsinki, waar er in dit geval sprake is van gezinshereniging. Wel voor allochtonen, maar niet voor ons?

Gaat men de uitkeringen ook verhogen als we naar duurdere landen gaan verhuizen? Het antwoord was Nee, en hier is dus sprake van willekeur, en deze uitkeringskorting is in strijd met de grondwet en derhalve onrechtmatig. Ik heb de SVB dan ook verzocht om met deze voorbarige en incorrecte en radicale kortings aktie te wachten, totdat de hoogste rechter hierover een uitspraak heeft gedaan. Marokkanen en Turken mogen hun uitkering behouden als ze terug gaan, maar onze landgenoten worden op een asociale manier beroofd en bestraft, als ze eindelijk van hun welverdiende rust willen genieten bij hun kind en kleinkinderen in Thailand.

Koopkracht

Heb direct mijn kontakten bij de Wereldbank gebeld en gevraagd hoe ze aan deze 50% PPP norm kwamen, omdat ik het keiharde tegendeel kan bewijzen, want de westerse boodschappen zijn hier duurder dan in Nederland, en bier bijna het dubbele. De Wereldbank heeft deze koopkrachtpariteit berekening gemaakt voor het uitzenden van expats naar Amsterdam, en Bangkok. Dit waren korte termijn uitzendingen, waar men veel dineerde, met de taxi reisde en in Hotels verbleef. Die zijn uiteraard voordeliger in Bangkok, maar dit is een belachelijk vergelijk voor een ANW-er, want deze reist niet met taxi’s en slaapt niet in Hotels, en kan al helemaal niet elke dag uit eten gaan. Daarbij was het verschil geen 50, maar 42% en lekker maar weer eens naar boven afgerond.

Minister Kamp van de VVD heeft die onzin destijds bedacht, en heb hem daarover al eerder hard aangepakt, want deze dwaas had gehoord dat Thailand 5 keer zo goedkoop was. Sommige dingen zijn hier goedkoper, maar heb een hele waslijst van producten die hier duurder zijn, en niemand kan hier leven van 500 euro, tenzij je geen huur en ziektekosten hebt. Hij denkt met die kleinzielige en foute maatregel 16 miljoen te besparen, maar hij kan zoals velen in de politiek niet vooruitzien, want 4 van de 5 ANW-ers die ik heb gesproken, hebben mij al te kennen gegeven weer noodgedwongen terug te moeten, omdat men onmogelijk rond kan komen van 500 euro hier in Thailand, want de hoge particuliere ziektekosten en de huur dekken dit niet eens. Terug naar Nederland en overal weer voor aankloppen incl. Huursubsidie.

Dit is een lood om oud ijzerconstructie wat nagenoeg niets oplevert, dan wel een druppel op de gloeiende plaat. De recepties en feesten op de vele departementen kosten een veelvoud, zo niet vele honderden miljoenen, en daar is wel geld voor. Kon voor veel geld destijds optreden in de gevangenissen met de Kerst, maar walgde van deze onzinnige luxe, vooral in de Dr. van de Hoeve TBS kliniek in Utrecht, waar ik principieel ben weggelopen na een rondleiding van de directeur. Dat we foute leningen hebben verstrekt zonder onderpand en daarvoor moeten boeten, tot daar aan toe. Maar dat je op zo’n asociale manier mensen 50% gaat korten, die in Thailand vaak woonachtig zijn voor gezondheidsredenen, is een grove schande en puur diefstal van een verworven recht. Ik ga hiermee dan ook als ik geen succes boek bij onze politieke partijen, naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, en vraag u alvast voor een solidariteits email, want vraag mij af wie het volgende slachtoffer wordt, van dit schandaalkabinet.

Over de balk smijten

Geen wonder dat de PVV en 50+ straks de grootste partijen worden. Bezuinigen doe je het eerst in Brussel, maar ook bij de overheid, want daar worden miljarden over de balk gesmeten. Las onlangs in een rapport dat als er een rijksinkoopburo zou komen, dit de overheid 10 miljard zou besparen. Niet dus want dat koste banen, en het feest ging niet door, want ons ambtenarenkorps dekt elkaar, en denken uitsluitend aan hun eigen belangen. Korten doe je bij de publieke omroepen, waar Vara presentatoren 2 en 3 keer de Balkenende norm verdienen. Daarna snijden in asielopvang, en kort flink op ontwikkelingssamenwerking, want een klein percentage komt maar aan op de juiste bestemming. Maar ook het mes in de vele onzinnige en frauduleuze subsidies, waar veel misbruik van wordt gemaakt. En stop ook met ambtenaren met vervroegt en doorbetaald verlof te sturen, en behandel ze ook volgens de nieuwe wet, waar anderen na een jaar WW de bijstand in moeten. Gelijke monniken, gelijke kappen, en dit is pas rechtvaardig bezuinigen, wat ook vele honderden miljoenen oplevert. Nederland is geen democratie meer, maar een willekeur dictatuur.

Niemand heeft gestemd voor verhoging van de BTW, gezondheidszorg ,belastingen enz. Eerst veel beloven en stemmen inpikken met grove leugens. Ik weet al lang dat men geen rekening houdt met ouderen en zieken, want die kosten geld, maar 158 miljard lenen aan een stel Zuid Europese losers is veel erger, want dat moeten we wellicht afschrijven, maar moet de minima daarvoor nu boeten? Ook daar ligt niemand wakker van, want de heren zitten er vooral voor zichzelf, en hoereren zich alweer voor een betere baan in Brussel. Wilders heeft met zijn PVV ook tot een boycot opgeroepen, om het huidige kabinet naar huis te sturen, en heb hem onmiddellijk gesteund, want hij was ook de eerste die direct positief reageerde. De barricaden op, want dit is het slechtste kabinet wat ik ooit heb meegemaakt. Rot tot op het bot, en alles bij elkaar liegen in deze corrupte draai- en graaicultuur.

De VVD, maar vooral de PVDA moet zich schamen als socialistische partij. Drees en Den Uil draaien zich om in hun graf als ze weten waar Samson mee bezig is, en naar de pijpen danst van Rutten. Ons eens rijke Nederland ligt aan de bedelstaf, en kent inmiddels grote armoede. En hoe haal je het in je hoofd om in tijden van recessie de BTW te verhogen, een absolute doodsteek voor de economie. Deze domme beslissing werkt totaal averechts en daar hoef je geen econoom voor te zijn, maar ons kuddevolkje pikt en slikt alles maar, totdat het echt te laat is. Met deze stommiteiten vraag je om honderdduizenden extra werkelozen en duizenden failliete bedrijven. We zijn inmiddels afgedaald tot een armlastig volkje die de 3% EU norm niet kan halen, met een enorme staatsschuld van bijna 440 miljard Euro, exclusief rente. Wordt wakker Nederland, want het is al lang 5 over 12

Ambassade

De ambassade heeft ook al een lijst van zijn service activiteiten geschrapt vanaf 1 Januari, en vraagt nu middels een enquête aan haar landgenoten nota bene in het Engels, hoe de ambassade beter kan functioneren. De meeste oudjes zijn nauwelijks hun eigen taal meester, en moet vaak puzzelen wat men bedoeld. Hollandse logica in Thailand? Email naar; ban-visa@minbuza.nl

Niet voor zijn tijd, want het regent klachten bij mij over de ambassade, waar ik vaak weinig aan kan doen. Mijn laatste brief aan de ambassadeur moet na ruim 5 weken nog beantwoord worden, ondanks dat ik een goede verstandhouding had met onze ambassadeur. Moest ook 2 keer terug komen voor nieuwe vingerafdrukken voor mijn nieuw pas. Geen excuses of onkostenvergoeding, en gisteren een klacht van een landgenoot die volledig onterecht 5 maanden heeft vastgezeten, zonder dat consulaire zaken hier wat aan wilde doen.

Heb eerder een geval meegemaakt die ook maanden gevangen heeft gezeten zonder aanklacht, en heb geadviseerd om zich te beklagen bij Buitenlandse Zaken, en niet meer bij mij. Allemaal erg frustrerend en irritant om de kastanjes voor de ambassade telkens uit het vuur te halen voor mijn niks. Onlangs nog een landgenoot gesproken die zijn vriend wilde bezoeken in de gevangenis, maar geen informatie kreeg van de ambassade, met het dwaze antwoord dat hij geen familie was. Meten met 2 maten, want diverse KLM-ers mij bekend, die gevangenen willen bezoeken krijgen die informatie wel. Bij de vorige lichting kreeg ik wel alle medewerking, maar nu slechts tegenwerking, en moet dan ook concluderen dat de consulaire service ver beneden peil is.

Colin de Jong

www.pattayapeople.com – email; colindjpattaya@gmail.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Column: Protest oproep tegen 50% korting ANW!”

 1. cornelis zegt op

  Tsjonge Colin, wat een problemen allemaal, en wat jij daar allemaal niet aan doet, geweldig toch……………pfffft. Er deugt niet veel aan Nederland in jouw ogen, de frustraties druipen van je tekst af. Beetje overdreven – en dan stel ik het heel voorzichtig.

  • colin de Jong zegt op

   Ja ook waar Hans, maar Wilders is de enige die de boel wakker schud,want de rest zijn draaiers en meelopers. Ik ben het ook niet altijd met Wilders eens maar respecteer wel zijn eerlijke en recht door zee visie. Na van Gogh en en Pim Fortuin staat hij nu ook op de dodenlijst omdat hij zijn visie geeft in democratisch Nederland en hij door het leven moet met 4 bodyguards. En wij pikken en slikken dit allemaal zonder vorm van protest.En het is triest dat velen dit niet willen begrijpen omdat ze vasthouden aan hun partij idealen,die niet worden nagekomen. Was eerder een socialist en PVDA,daarna overgestapt naar de VVD omdat Dijkstal 10.000 politieagenten beloofde,wat nooit gebeurd is. Allemaal kiezersbedrog en als ze eenmaal veilig zijn doen ze vaak het tegenovergestelde en liegen en bedriegen alles bij elkaar zoals Rutten onlangs. Onbegrijpenlijk dat wij dit allemaal pikken. Wilders is de enige die hier wat aan heeft gedaan,en heeft inmiddels een grote schare achter zich die zijn protest steunen.

   • Cornelis zegt op

    Hier valt heel veel tegen in te brengen, maar het lijkt me dat Thailandblog geen podium moet bieden voor politieke discussies. Ik laat het daarom maar bij deze opmerking.

 2. Rob V. zegt op

  Die (oa) Marokkanen vorden oko flink gekort op ohun ANW en zji hier niet blij mee:
  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/475512-uitkeringen-marokko-flink-gekort.html
  http://nieuwsuur.nl/video/475716-uitkeringen-marokko-flink-gekort.html

  Hierin oa: ” Nieuwsuur zocht nabestaanden op in Marokko. Noura trouwde op haar 15e en werd vier jaar later weduwe. Ze zegt door de verlaging haar maandelijkse hypotheeklasten niet meer op te kunnen brengen. Fatima en Aisha waren getrouwd met dezelfde man en krijgen van het Sociale Verzekeringsbank (SVB) beiden de helft van de nabestaandenuitkering. Ook zij maken zich zorgen om hun financiële zekerheid.”

  Het ligt moeilijk, eerlijk zou om bijvoorbeeld (ook) naar oa premie afdracht te kijken. De vrouw uit de reportage leeft als een rijke dame terwijl zij nog nooit (?) in Nederland is geweest en haar overleden man amper premie heeft betaald. Dan is het wel erg scheef dat iemand een kast van een huis kan laten bouwen… Maar in andere gevallen, als iemand al jaren lang premies betaalde en in het andere land gewoon normaal leeft dan is het bizar om de uitkering grofweg te halveren. Een eerlijker systeem zou misschien het aanpakken van de uitkeringsduur zijn of andere voorwaarden zodat mensen van wie de partner is weggevallen toch tijd hebben om voor de kinderen te zorgen. Dat zij ook een baantje moeten zoeken lijkt mij dan wel zo eerlijk maar dit moet wel met de zorg voor de kinderen te combineren zijn. Zijn die nog jong dan zul je meer tijd kwijt zijn dan met tieners. Dat iemand niet 18 jaar lang een flinke zak met geld vangt met weinig beperkingen en bijna/geheel geen controle op of de uitkering nogwel gerechtvaardigd/toegestaan is is natuurlijk niet goed, iemand afknijpen waardoor deze kopje onder dreigt te gaan evenmin…

 3. Chris Bleeker zegt op

  Zeer geachte Colin,
  Wilde je hierbij complimenteren met je oproep,of het werkelijk enig zin heeft,is de vraag,.
  gezien de + stemmers op de reactie van @ Cornelis.
  Wat betreft citaat ” kudde volkje ” moet ik je helaas teleur stellen,…wij (ook Nederlanders )
  zijn poppetjes ( puppekes ),gevoelig voor indoctrinatie en zo ook manipuleerbaar.
  En de geachte Heer Rutten is toch ook !!!!!… op zicht, geweest bij de Bilderberg groep,en als er in de wereld gecoordineerd lees geregeerd wordt,dan is het wel door de Bilderberg groep.
  En wat betreft wetten ??? rechten ???,… is ten alle tijden mogelijkheid op verandering,en dat noemt men dan ? ff zoeken…yes !! Jurisprudentie.

  Hoop nu alleen dat de geachte Moderator hier geen probleem mee heeft.

 4. Sir Charles zegt op

  Tsja dat bier bijna het dubbele kost dan in Nederland is wel héél belangrijk daar slaan ze bij de Wereldbank steil van achterover.

 5. Joseph Jongen zegt op

  Wat een onzin verhaal. Zou je dergelijke beledigingen aan het adres van Thaise ministers en/of volksvertegenwoordigers schrijven dat zou je met onmiddellijke ingang het land worden uitgezet of in het gevang terecht komen. Beste Colin het zou beter zijn als je jouw woorden eens wat zorgvuldiger zou formuleren en wat meer fatsoen zou tonen ten opzichte van Nederlandse volksvertegenwoordigers. Kortom heel veel niet ter zake doende nonsens die je allemaal te berde brengt en die totaal niets te maken hebben met de betreffende mevrouw. Met al die uitstekende contacten bij de Wereldbank ben jij ongetwijfeld een hele belangrijke man en Wilders mag je ongetwijfeld bij zijn voornaam aanspreken.

 6. lthjohn zegt op

  Moderator: geen inhoudelijke reactie op het onderwerp van de posting.

 7. Jacques zegt op

  Goede morgen, wat een bericht zeg. Diefstal, vrijheidsberoving en nog veel meer.
  Gelukkig komt het mailtje aan de heer De Jong van een Nederlandse weduwe in Thailand en niet bijvoorbeeld van een Nederlandse weduwe in Marokko of Turkije. Want dan wordt het verhaal van de heer De Jong heel anders. Naar die landen moeten de uitkeringen liefst helemaal gestopt worden volgens de PVV.

  De zorgen van die Nederlandse weduwe kan ik me goed indenken. Met het gebral van de heer De Jong is ze echter niet geholpen. Ik zou haar adviseren om andere politieke kanalen te benaderen.

 8. Peter@ zegt op

  Jammer dat iedereen zijn eigen politieke mening wil ventileren en niemand inhoudelijk ingaat op het probleem van die weduwe in het verhaal van Colin de Jong.

 9. Printen zegt op

  Colin de Jong slaat weer wild om zich heen. Hij moet helemaal niet klagen, want de PVV is namelijk de partij die als motto heeft “Nederland voor de Nederlanders”. En als je naar het buitenland wil gaan, nu, dan moet je je broek zelf maar ophouden en niet de Nederlandse Staat. Aldus de PVV

  Het is al heel lang bekend dat sommige uitkeringen aan het woonlandbeginsel wordt getoetst. Colin de Jong heeft daar niet nieuws in te vermelden. Het is in beide Kamers aanvaard en wordt nu toegepast en de ANW valt daaronder.

  Colin de Jong schrijft halve waarheden, volle leugens en heeft niet eens de klok horen luiden, laat staan dat hij de klepel kan vinden.

  • Sir Charles zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic.

   • Sir Charles zegt op

    Moderator: dat is er doorheen geslipt en nu verwijderd.

 10. HansNL zegt op

  Tja…..

  Deze korting op deze mevrouw is onterecht, want ze is voor 1950 geboren.

  Dat gezegd hebbende, de Nederlandse overheid is zo langzamerhand zeer onbetrouwbaar aan het worden, en daar zijn we allemaal getuige van.
  Het gaat in mijn ogen nu zo ver dat ik geen enkel respect meer kan opbrengen voor al wat in Nederland in de politiek doende is.

  Let wel, beste mensen, vooral voor diegene die AOW “genieten”.
  Als er niet al te veel commentaar komt op deze ANW maatregel, zou het best eens kunnen gaan gebeuren dat hetkorten van de AOW de volgende stap is.

  En laten we wel wezen, zelfs uitspraken van Europese instellingen doen er in de ogen van de Nederlandse overheid geen bal toe, zie hiervoor de toeslag die ons Thaise AOW’ers ontzegd wordt.

  Een gepaste, of wat mij betreft, ongepast reactie of reacties zijn zeker op hun plaats, vooral omdat inmiddel duidelijk blijkt dat onze overheid ombetrouwbaar is.

 11. willem. zegt op

  Colin; ik kan je oprechte boosheid heel goed voorstellen en het is gefundeerd ook,ondanks andere reakties op je stukje! Het meest frustrerende is dat wij er weinig aan kunnen doen, dus dan toch maar weer terugvallen op “vriend-Wilders”ondanks hij ook fouten heeft gemaakt in het verleden! Het uitmelken van burgers die hun hele leven gewerkt hebben en nog een paar jaar van hun oude dag in het buitenland willen genieten,is bij de beesten af! Misschien dat de 50+ partij hierin ook een rol zou kunnen spelen. Die gaat steeds beter in de laatste peilingen. Een ding is zeker;er moet gewoon ingegrepen worden!

 12. John D. Kruse zegt op

  De willekeur en verschillen in de behandeling en verstrekking van bijvoorbeeld de AOW,
  zoek die eerst maar bij de diverse funktionarissen, mensen zoals u en ik, van de SVB. Ze hebben allemaal een Pet op, die ene soms nog groter dan de andere. Dus als aan de bovenkant (Minister Kamp bijvoorbeeld) iets roept of bedenkt, dan zijn die luitjes er als de kippen bij om het alvast uit te proberen. Fijn toch mensen uitknijpen, gegrond en wettig, of niet. Het is inderdaad om hopeloos, en tevens (kots) misselijk van te worden!
  En Thailand wordt daadwerkelijk alleen maar duurder, door verschillende aspecten van binnen en van buiten af. Onze pensioenen en Aow worden gekort, en door de zich herhalende koersdalingen moeten we meer voor de Bath betalen. In mijn voorbeeld haal ik al niet meer het minimum bedrag voor het verlengen van mijn jaarvisum. Gelukkig heb ik mijn te dure huis kunnen verkopen en nu iets goedkopers op de kop getikt waardoor ik wat geld op de bank kon zetten, om opgeteld toch genoeg te hebben. Wie nu nog durft te zeggen dat je (het laatste van je leven), vijf maal zo goedkoop uit bent in Thailand, die moet zich eens beter voor laten lichten of zelf op onderzoek uitgaan! Schandalig is het!

 13. Eddo zegt op

  Colin, ik ben het helemaal met je eens in tegenstelling met de vele posters die jou bekritiseren of naar beneden halen. Ik steun jou helemaal met jouw verhaal. Waarom denk je dat de mensen die kritiek op jouw verhaal hebben in Thailand wonen, omdat Thailand een luilekkerland voor hen is, waar zij en wij meer vrijheid hebben en minder onderworpen zijn aan overheidsbemoeienis waar het leven minder stressvol is, en niet alleen voor het lekkere eten het warme klimaat en voor een velen ook de mooie vrouwen.!!!
  Colin je bent helemaal niet negatief maar kritisch en dat mag (moet zelfs) en ga lekker door ik ben ook kritisch op Nederland een heleboel dingen bevallen mij daar niet meer vandaar dat ik in Thailand woon. Velen zijn zich niet (meer) bewust wat er in Nederland en Europa (+ de EU) gebeurt of zijn gewoon erg naief.

 14. Sir Charles zegt op

  Het is niet zozeer dat hij ongelijk heeft om tegen die 50%-korting te zijn maar wil gewoon daarnaast niets van doen hebben met het gebral waar C. de Jong al tijden tegen aanschopt op Pattayapeople.com.

  Dat hij dat doet en helaas daarvoor nu ook ruimte krijgt op dit blog mag hem niet ontnomen worden, vind dat zijn goed recht want een ieder moet zijn mening ten alle tijde kunnen geven maar kom dan wel met gefundeerde meningen die niet altijd geleid worden door onderbuikgevoelens met name t.o.v de Marokkanen, Turken, de EU, de PVDA en ach lees zijn ‘schoppartijen’ op Pattayapeople er maar op na.
  Dat hij een fervent aanhanger van Geert Wilders is, óók dat is zijn recht en ook dát wil ik uitdrukkelijk niet nalaten te zeggen.

  Wil ook gaarne geloven dat hij in wezen een lieve aardige man is maar dat zijn we toch allemaal.

  • Cornelis zegt op

   Zijn klacht over het toepassen van de korting is begrijpelijk, maar zou beter tot zijn recht komen als hij zich beperkte tot het onderbouwen van die klacht. Nu verpakt hij het e.e.a. in zoveel bagger dat het gewoon niet serieus te nemen valt.

 15. Jacques zegt op

  Geachte heer De Jong,
  Ik heb nog even de moeite genomen om te kijken hoe de Wet Woonlandbeginsel -waarop de kortingen van de uitkeringen is gebaseerd- tot stand is gekomen. U bent blijkbaar slecht op de hoogte van het standpunt van de partij waar u zo’n bewonderaar van bent.

  Zowel in de Tweede Kamer (15-11-2011) als in de Eerste Kamer (20-03-2012) heeft de PVV voor het wetsvoorstel gestemd. Het standpunt van de PVV was: hoe eerder hoe liever en op den duur uitkeringen liefst volledig stopzetten. Bij alle amendementen om de pijn te verzachten heeft de PVV tegen gestemd (zoals het ontzien van bestaande gevallen).
  Misschien toch niet op de juiste partij gestemd?

 16. peter zegt op

  Mensen, los van het verhaal van Collin, maar als ze die mevrouw 50% korten, hoe worden dan de koersschommelingen opgelost?
  Stel die regeling gaat in op het moment dat er een koers van 40 thb voor de euro is, maar als de koers plotseling 20% zakt dan word deze mevrouw nog eens 20% gekort!
  Ik denk niet dat de politiek hier rekening mee heeft gehouden!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website