Wij vrouwen zijn superieur aan mannen

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
1 juni 2015

Krom heb ik gelegen van de lach bij het lezen van het artikel ‘Mannen zijn superieur aan vrouwen.’ Mijn broer Joseph heel goed kennende heeft ook hij in een deuk gelegen van de reacties op zijn verhaal. Met name heeft hij genoten van de reacties van lezers die door hadden dat hij op een grappige wijze de draak heeft willen steken met de verschillen tussen Thaise en Westerse vrouwen.

Toch was hij beduusd van enkele minder vleiende reacties op zijn humoristisch bedoeld schrijfsel. Ben zondagmiddag met mijn man even bij hem op bezoek geweest om hem met een bos bloemen een beetje op te beuren, want dat was wel nodig.

Vrouwvriendelijk

Gelukkig ging dat -met daarbij een heerlijk glas wijn- heel snel en hebben we een heel gezellige middag gehad. Je moet weten dat hij heel vrouwvriendelijk is en vrouwen uit zijn vrienden- en kennissenkring met hem weglopen. Ook zijn vriendin is dol op mijn niet meer zo piep zijnde broer. Diep geraakt was hij echter over het feit dat een lezeres hem voor een varken heeft uitgemaakt en een ander hem een minderwaardigheidscomplex toeschreef en bovendien het artikel het stomste vond ooit gelezen.

Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Gelukkig kon ik mijn broertje geruststellen met de conclusie dat het overgrote deel van de lezers de grap er wel van inzag.

Cultuurverschillen

Vreemd genoeg waren mijn man, ikzelf en ook mijn broer en zijn vriendin het roerend eens over de verschillen tussen Thaise en Westerse vrouwen. Volgens onze gezamenlijke mening bestaan die geveinsde grote verschillen gewoonweg niet. In elke relatie kunnen spanningen en/of meningsverschillen voorkomen, maar die moet je onderling kunnen oplossen. Voor verstandige mensen maakt het dan geen enkel verschil uit of je van Aziatische of Westerse komaf bent. Begrip voor elkaar is het sleutelwoord. Samen zijn we het er volledig over eens dat cultuurverschillen bestaan maar respect, begrip en liefde voor elkaar zijn begrippen die voor een goede oplossing kunnen zorgen.

Voor de goede orde wil ik vertellen dat wij alle vier van Nederlandse komaf zijn doch Thailand redelijk goed denken te kennen.

Mannen versus vrouwen

Toch volgt er alras een discussie met name tussen ons vrouwen en onze partners. De beide mannen trachten ons op de kast te krijgen door te stellen dat Thaise dames zorgzamer zijn en zich meer uitsloven om de man te behagen. Nou die onzinnige opmerking hebben beide heren geweten. We laten de mannen een van buiten geleerd verhaal horen: “Een vrouw kan omgaan met stress en hevige problemen dragen. Ze glimlacht als ze eigenlijk wil schreeuwen en zingt als ze eigenlijk wil huilen. Ze huilt als ze gelukkig is en lacht als ze bang is. Haar liefde is overvloedig. Er is slechts een ding mis met haar. Ze vergeet wat ze waard is.”

Wij zijn financieel niet afhankelijk en dat kan menige vrouw niet zeggen. Gelukkig hebben we niet minder in ons mars en hoe feministisch het ook bij heel wat mannen mag over komen: wij kunnen voor ons zelf opkomen en zijn niet man afhankelijk. Met een superslank Thai figuurtje en bronzen huidje kunnen wij helaas niet wedijveren. Evenmin hebben wij die verleidelijke exotische uitstraling waar, als we het moeten geloven, zoveel mannen hotel de botel van worden.

Toch zijn wij Westerse vrouwen niet minder slim of intelligent dan mannen. Als het zou moeten kunnen ook wij net als Aziatische dames mannen manipuleren. Per slot van rekening zijn wij vrouwen superintelligent en staan ver boven de man verheven, want was het niet een vrouw die jullie baarde?

Wij vrouwen willen ons echter heel grootmoedig gelijkwaardig aan de man opstellen. Maar als het zou moeten? Mannen ben gewaarschuwd.

Door: Josefien Jongen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Wij vrouwen zijn superieur aan mannen”

 1. Bacchus zegt op

  Er lag dus geen wetenschappelijk onderzoek achter deze stelling! We zijn in de maling genomen! Voor niets de brein gepijnigd! De redactie van Thailandblog.nl mag zijn lezers wel eens wat serieuzer nemen. Schandelijk hoe zij meent een loopje met ons te kunnen nemen! En dan nu zo’n nietszeggend goedmakertje die de vrouwelijke lezers weer goed moet stemmen. Ik ga mijn abonnementsgeld maar eens terugvragen!

  • Joseph Jongen zegt op

   Beste Bacchus, Heb een nacht lang geen oog dicht gedaan omtrent het verdriet jou aangedaan. Ongetwijfeld ben jij een zeer serieuze man waar letterlijk bezien niet mee te spotten valt. Om je gerust te stellen en dit leuke blog te (mogen) blijven lezen heb ik aan de redactie geschreven dat ik hoogstpersoonlijk jouw abonnementsgeld zal voldoen. Per slot van rekening wil ik de talrijke lezers van dit unieke blog jouw leuke reacties niet onthouden. Verwacht van jou binnenkort wel een leuk artikel op het blog, want ik ben ervan overtuigd dat jij dat perfect kunt. Beste groet van mij Joseph en een pakkerd van mijn zussie Josefien.

 2. Frans Nico zegt op

  Josephine, dit is het beste antwoord op de reacties op “Wij mannen zijn superieur aan vrouwen” van 30 mei.

 3. Arjan zegt op

  Ik vond het een geweldig stuk ik heb me rot gelachen.
  Iedereen met een beetje verstand kon toch tussen de regels doorlezen dat dit niet zo was bedoeld en het juist de vrouw op hoogte bracht.
  je hoeft geen universiteit te hebben gehad om dit te begrijpen.

  Joseph ga zo door ik heb er erg van genoten mijn complimenten.

 4. NicoB zegt op

  Joseph neemt ons nogmaals in de maling.
  Boven deze posting staat: Door Joseph Jongen.
  Er onder staat: Josefien Jongen, Joseph tovert hier een al wetende zuster uit de hoge hoed.
  Joseph, Jonge Jonge, je kan er wat van!
  Mooi artikel, heb genoten, ook van de reacties.
  NicoB

  • Joseph Jongen zegt op

   Beste Nico, Thailandblog is een heel serieus blog en wie ben ik om iemand in de maling te nemen? Dat is immers ongehoord. Dat mijn naam boven het artikel staat is een foutje van de redactie. Josefien heeft daaromtrent haar beklag al gedaan.

 5. Sjaak S zegt op

  Ik vond het vorige verhaal heel leuk en ik heb weliswaar niet luid, maar wel stilletjes binnenin zitten lachen. Dat er mensen zijn die geen humor hebben is pijnlijk (ik heb deze ervaring ook al eens met een grap op Facebook gehad – zelfs een vriendschap erdoor verloren), maar ik denk dat intelligente mensen (ik reken mezelf er ook toe) snel de grap kunnen inzien.
  Bovenstaand vind ik ook interessant en prima geschreven. Alleen kan ik als (pas) gescheiden man het er niet mee eens zijn dat vrouwen financieel onafhankelijk zijn. Mijn ex heeft tijdens ons huwelijk altijd de vrouwen verfoeid die alimentatie vroegen en die het handje nog open hielden. Raad eens wat er na de scheiding gebeurde????? Ik mag 12 jaar lang betalen en mevrouw heeft in e-mails duidelijk laten weten niet te gaan werken.
  Hoe zit dat dan met financieel onafhankelijk? Betaal je niet, word je als crimineel behandeld en het LBIO gaat achter je aan, waar je ook bent.
  Anders is dat hier in Thailand. De vrouwen zijn afhankelijk van hun mannelijke helften (hoewel ze vaak ook degenen zijn die het meest aan het huishouden meedragen). Bij een scheiding kan het zijn dat ze leeg uitgaan. Ze hebben recht op de helft van de huishouding en huis en land. In de praktijk krijgen ze vaak niks.
  Is dat misschien de financiële afhankelijkheid? Dat ze alleen maar wat krijgen tijdens het huwelijk en na een scheiding maar moeten kijken hoe ze hun kost verdienen en daardoor dan maar in een bar gaan werken? En de westerse vrouw? Onafhankelijk, want de man moet betalen of hij het nou kan of niet.
  Heb ik toch vannacht gelezen dat er zelfs in Duitsland bij de bepaling van alimentatie uitgegaan wordt van een fictief inkomen, dus wat hij zou kunnen verdienen en niet wat hij werkelijk verdient….!!!!

  Waar is daar de zelfstandigheid en onafhankelijkheid? Voor mij is dat uitbuiten. Onafhankelijk en zelfstandig wil zeggen: zelf voor inkomen zorgen door te gaan werken.

  Zo, dat is eruit…. sorry dat ik even serieus reageerde…

  • Sjaak S zegt op

   Jaaaa, ik ben er ook in getrapt…. hahaha…. toch blijf ik bij mijn mening!!!

  • Frans Nico zegt op

   Sjaak, zit er dan toch een kern van waarheid in? Dat de vrouwen superieur zijn aan de mannen? Of is de man zo dom zich zo te laten straffen?

   Een scheiding is vaak als de strafschoppen in het voetbal. De eindfase na een gelijkspel. Hoeveel hou je er tegen? Sinds de schuldvraag bij echtscheiding uit de wet is geschrapt had de alimentatieplicht ook moeten zijn geschrapt. Dát is emancipatie. Maar dat is in die tijd door een voornamelijk mannelijk parlement met volmacht van de kiezer niet gebeurd, integendeel. Waarom? Het zou de staat teveel geld kosten.

   Ik ben in NL 2x gescheiden en heb nog nooit een cent alimentatie betaald. Mijn “gewezen” al of niet geëmancipeerde echtgenotes moeten hun eigen broek maar ophouden als ze zonodig “op eigen benen” willen staan. Maar voor ons nageslacht heb ik wel altijd goed gezorgd en doe ik nog steeds.

   Overigens heb ik een uitstekende relatie met mijn tweede ex. Zij had en heeft een baan en kan dan ook voor zichzelf zorgen. En als ze iets niet kan betalen, dan help ik haar liefdevol. Zo kan het dus ook.

   Mijn devies is: “niet klagen, maar speel het spel volgens de spelregels.” Dan blijkt veel meer mogelijk te zijn dan gedacht.

   • Sjaak S zegt op

    Wat heet dat? Ken jij truucjes, wegen of middelen om niet als slachtoffer uit de doeken te komen? Ik mag niet klagen, maar moet volgens de spelregels leven, die alleen maar ten goede van een ex komen? Wij zijn niet uit elkaar gegroeid. En ik ga hier verder ook niet op in. In het geheel zijn beiden voor een deel schuld aan het falen van een huwelijk. Alleen ziet zij dat niet zo…. zij denkt dat het alleen aan mij ligt. Zij denkt het volle recht te hebben op alimentatie en ondersteuning en wenst niet te gaan werken. Hoezee de emancipatie van de vrouw. Ik heb die luxe en moet het geld waar ik jarenlang voor gewerkt heb aan deze vrouw uitgeven. Mijn vriendin vraagt mij af en toe hoe het kan dat ik mijn ex meer moet geven, dan ik haar, die werkelijk alles voor me doet, kan geven. En kom me niet met Thailand is goedkoper dan Nederland. Mijn ongeëmancipeerde vriendin zou ook voor 200 Euro gaan werken: 10 uur per dag, zes uur in de week. En dat om een zogenaamde zelfstandige vrouw te steunen. Moet zij voor háár gaan werken??????
    Er zijn geen spelregels. Het zijn archaïsche overblijfselen uit een tijd dat een vrouw niet kon gaan werken. Laat me lachen….. er bestaat geen gelijkberechtiging, alleen een scheefgetrokken recht.

 6. Net zegt op

  Beide stukjes zijn heerlijk om te lezen.Graag nog meer van zulke stukjes.Ook voor de vele reacties die men er op krijgt.

 7. Ruud Rotterdam zegt op

  Beste Josefien. in een aantal punten moet ik je gelijk geven,
  veel vrouwen zijn slimmer dan mannen en kunnen zich best redden.
  Maar kijk eens om je heen de meeste vrouwen tutten zich op als zij uit gaan.
  Vertel wat is er elegant aan een vrouw in lange broek ,meestal kort geknipt haar.
  sportieve schoenen dus van achterkant gezien een man .
  maar ik ben nog steeds blij met mijn eigen Nederlandse vrouw.
  en ja de humor in sommige stukjes zijn niet voor iedereen
  Van deze kant. met respect een groet.

 8. Josefien zegt op

  Beste Ruud, Ook ik loop wel eens opgetut in een lange broek die heel flatteus kan zijn. Heb wel lange blonde lokken omdat een kort geknipt kapsel niet bij mij past. Schoenen en ook handtassen hebben op vrouwen een bepaalde aantrekkingskracht. Loop regelmatig op pumps, maar in mijn werk prefereer ik toch wel een gemakkelijke schoen. De NOS nieuws-omroepster Annechien Steenhuizen staat naar mijn mening kort haar heel goed en zij heeft daarbij toch een charmante vrouwelijke uitstraling. Persoonlijk hou ik niet van mannen met snorren of baarden, noch van tattoes. Het blijft allemaal zeer persoonlijk zowel uit de ogen van een vrouw alsook vanuit het gezichtsveld van de man. Vond jouw en vele andere reacties erg leuk om te lezen. Ook van deze kant een respectvolle groet, Josefien

 9. Lung addie zegt op

  Tof stukje, heb ervan genoten. En, of de vrouw nu superieur is aan de man of omgekeerd, wat maakt het tenslotte uit? Het voornaamste is dat we gelukkig kunnen samenleven.
  Uit ervaring weet ik dat vele mannen echt blij mogen zijn dat ze een vrouw aan hun zijde hebben, ze zouden anders vergaan van honger en in hun eigen vuil want er zij er genoeg die zelfs geen ei kunnen bakken en of te vadsig zijn hun eigen huis te kuisen.

  Negatieve comments moet je er maar bij nemen, dat is nu eenmaal het lot van de schrijver. Ik vraag me trouwens af of het dan toch waar is dat wij in een verzuurde maatschappij zouden leven. Expats, overwinteraars, toeristen.. zouden moeten blij zijn dat ze in een mooi land kunnen leven, dat ze hier een aangename winter kunnen doorbrengen en, toeristen dat ze in een mooi land kunnen rondtrekken. Af en toe eens een goed brokje humor moet toch kunnen. laat dat mekkeren en die negatieve reacties liefst acherwege en bekijk het van de mooie kant, eens goed lachen is trouwens gezond, of moet deze uitspraak ook wetenschappelijk onderbouwd zijn?

  lung addie

 10. Henk Samui zegt op

  Waarde Joseph(ine)

  Hulde voor je pakkende zienswijze op het mannen/vrouwen issue.
  Zoals het bekende spreekwoord al zegt:

  “Iedere man is slechts de zoon van een vrouw”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website