Is er verschil tussen mannen en vrouwen?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
7 juni 2015

Deze Joseph is beslist niet op zijn achterhoofd gevallen en de uiterlijke kenmerken tussen mannen en vrouwen zijn hem echt wel duidelijk. Daarbij beseft hij terdege dat hij met dit verhaal zich op glad ijs beweegt omdat de geachte lezers van dit blog beslist niet achterlijk zijn.

Mijn vraagstelling is uiterst serieus. Schrijf deze beknopte inleiding bewust omdat sommige lezers twijfels hadden of hebben, omtrent de oprechte bedoelingen van een zeer onlangs op dit blog verschenen verhaal over de superioriteit van mannen ten opzichte van vrouwen. De daarop volgende reactie van mijn zus Josefien pakte niet mals uit voor ons mannen. Mocht je het ontgaan zijn; lees het nog maar eens na.

Azië

Hoewel ik in mijn werkzame leven heel wat heb gereisd is het reisvirus na mijn pensionering versterkt binnengeslopen en toef ik een aantal maanden per jaar -met name gedurende de winter- in warmere oorden.

In Azië bezocht ik behalve Thailand ook meer dan eens landen als Cambodja, Laos, Vietnam, Filipijnen, Indonesië, Maleisië en China. Wie reist kan veel verhalen is een oud gezegde. Inderdaad, maar in dit bestek moet en wil ik me beperken tot … En daar begint al het probleem. Aan al die landen bewaar ik in het algemeen bezien prachtige herinneringen. Voorkeuren? Ja en nee, want elk land heeft haar specifieke kenmerken. Het mooiste land dat ik bezocht was in mijn persoonlijke beleving Maleisisch Borneo met haar overweldigende natuur.

Het moeilijkste te bereizen -althans voor mij- het onmetelijke, maar zeer interessante China. Mijn hart verpand aan Vietnam en Thailand. Zo kan ik nog wel even doorgaan met mijn persoonlijke indrukken van heel wat landen, maar dan ga ik aan de vraagstelling voorbij. Toch wil ik nog een opmerking maken. Bangkok was en is steeds mijn uitvalsbasis naar de genoemde landen. Altijd heerlijk om daar even te kunnen acclimatiseren en vandaar ook weer huiswaarts te vliegen. Bovendien kun je met Air Asia vanuit Bangkok voor een prikkie naar heel wat van de genoemde landen vliegen.

We hadden het over …

Jawel over vrouwen, want daar praten wij mannen altijd graag over. Vraag me wel eens af of dat bij de dames omgekeerd ook het geval is. Zouden Westerse vrouwen ook zo gecharmeerd zijn van Thaise mannen? Hoe ik daarbij kom? Wel, in Thailand kom ik heel wat Westerse mannen tegen in het gezelschap van een Thaise dame. Meestal is het leeftijdsverschil heel wat jaartjes, om maar niet te spreken over tientallen jaren.

Wij mannen moeten toch wel erg knap, aardig en daarbij bijzonder lief zijn. In gedachten zie ik al heel wat mannen bevestigend knikken. Het komt mij voor dat wij echt super zijn en ver verheven staan ten opzichte van bijvoorbeeld de Thaise man. In de gevallen dat ik mijn oor wel eens bij een Thaise dame te luisteren heb gelegd bespeurde ik een bijzondere voorkeur voor ons nobele, goudeerlijke en super betrouwbare mannen met een meer dan perfecte inborst verpakt in een blank huidje. Die brons gekleurde Thaise kerels zijn super lui, gooien het een na het ander glas Mekong whisky achterover, verwaarlozen hun gezin en wat nog veel erger is; ze houden er veelal ook nog een vriendin op na.

Bij ons soort mannen moet je met zoiets niet aankomen en dat zal wel de ware reden zijn dat wij kerels in Thailand zo in de belangstelling staan.

De Westerse vrouw

Je kunt je afvragen wat wij mannen meer hebben dan vrouwen. Die vraag spookte door mijn hoofd bij het zien van een jong stelletje dat elkaar liefdevol zat aan te kijken in een lunchroom in Bangkok. Niets bijzonders zult u denken. Maar toch; want het betrof een aantrekkelijk uitziende jonge blanke vrouw die met een verliefde blik haar Thaise vriend aankeek en zijn hand liefdevol vasthield. Een situatie die je slechts zeer sporadisch tegenkomt.

Hoe zou het toch komen dat heel wat mannen op een Thaise schone vallen en dat vrouwen, althans Westerse dames, nauwelijks of niet verkikkerd raken op een Thai.

Zouden wij mannen zoveel meer uitstraling hebben of zijn vrouwen toch verstandiger?

12 reacties op “Is er verschil tussen mannen en vrouwen?”

 1. ruud zegt op

  De mannen van middelbare leeftijd reizen af naar Thailand.
  De vrouwen van middelbare leeftijd gaan naar Gambia.
  Een jongere vrouw op vakantie kan natuurlijk best eens veliefd worden in Thailand.
  Dat is, tot dat ze de Thaise mannen beter leert kennen.

  • Hans Bos zegt op

   Ruud, het gaat bij vrouwen niet alleen om Gambia, waar zich jaarlijks circa 150.00 blanke vrouwen laten ‘verwennen’. Ik heb ooit voor de krant waar ik werkte een verhaal geschreven over de Sanky Panky’s in de Dominicaanse Republiek. Het zij de nazaten van Joodse vluchtelingen die zich na de Tweede Wereldoorlog niet alleen op de melkveeteelt, maar ook op de lokale dames stortten. Hun kleinkinderen verhuren zich jaarlijks aan ruim 150.000 blanken vrouwen uit de VS en Europa. En vlak ook landen als Cuba en Tunesië niet uit. Zeker in Cuba ben ik heel wat vrijgezelle dames van rond de veertig ontmoet in gezelschap van een stevig gebouwde Cubaan. En daarbij ging het niet alleen om salsadansen…

 2. khmer zegt op

  Beste Joseph,

  Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, luidt het bekende gezegde. Je had kunnen volstaan met het door jou gekozen plaatje: het zelfbeeld van mannen en vrouwen verschilt nogal. En wat mannen uiteraard inferieur maakt aan vrouwen is het feit dat onze hersenen, hoe aftands ook, over twee locaties zijn verdeeld… 🙂

 3. henk zegt op

  Met die goudeerlijke super betrouwbare man met een blank huidje ben ik het niet helemaal eens.
  Als je hier in nederland 1 op de 3 huwelijke ziet stranden en meestal is er een ander in het spel,en
  dan al voor de echtscheiding geregeld is.
  Dat noem ik niet goudeerlijk,als het niet met elkaar klikt zoek dan een ander na de scheiding.

 4. Danzig zegt op

  *Stereotype-modus aan*
  Farang mannen vallen op Thaise vrouwen niet in hoofdzaak vanwege hun uiterlijk, maar omdat zij meer over de eigenschappen (schijnen te) beschikken die farang vrouwen missen: gehoorzaamheid, gedienstigheid en wars van elke feministisch gedachtegoed.

  Farang vrouwen moeten niks hebben van Thaise en andere (Oost- of Zuidoost-)Aziatische mannen vanwege hun vermeende vrouwelijkheid en vooral vermeende kleine tampeloerus.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Misschien dat Westerse dames heel stiekem toch ook wel een klein beetje naar de financiele achtergrond van hun grote liefde kijken.

 6. Sjaak S zegt op

  Ik heb jarenlang met veel jonge en oudere vrouwen samen gewerkt en zij vroegen zich ook soms af wat een man nou in zo’n tengere Thaise of andere Aziatische vrouw ziet. Als ik dan vroeg of zij zich konden voorstellen met een Aziatische man samen te zijn, kregen velen kippenvel. De mannen zijn te tenger, klein geschapen en hadden nauwelijks uitstraling. Wat wel heel goed aankwam, waren Indiase mannen (tenminste die ik als collega’s had. Charmant, knap, intelligent en bruin….
  Zuid Amerikanen hebben ook veel meer kansen bij onze westerse vrouwen. Maar dat geldt ook andersom, dat er veel mannen warm lopen voor een hitsige Latina.

 7. Sir Charles zegt op

  Heb in de loop der jaren al heel wat MuayThai boxinggyms bezocht om daar te trainen, veel Thaise kickboksers zijn in gezelschap van een farang-vrouw.
  Verschil is echter dat die vrouwen in tegenstelling tot veel farang-mannen vrijwel allemaal een mooi slank postuur hebben en er bovendien van een groot leeftijdsverschil nauwelijks sprake is zoals dat vaak wel het geval is bij farangman-Thai-vrouw.

 8. marianne h zegt op

  Je weet het antwoord vast wel, haha.

 9. Soi zegt op

  Joseph meent te observeren dat farangmannen een streepje voor hebben. Nou vooruit, laten we zeggen een bepaald slag mannen. Dat wel, en dan bij zekere type vrouwen, oftewel van bepaalde furore en specifieke wensen. De stelling van Joseph dat algemeen gesproken Thai vrouwen op Farang mannen vallen gaat al niet op voor vrouwen met opleiding, een baan en perspectief. Hen zie ik zelden aan een arm hangen van een blank huidje, zoals Joseph’s superioriteitsdenken meent te moeten waarnemen. Zou hij dit alles wel serieus menen? Of is het wachten geblazen op rectificaties en commentaar van zus Josefien? Laten we dat maar doen, immers: het is een bepaalde categorie vrouwen, die vallen op zekere cluster farangmannen: niet al te zeer behept met emotionele intelligentie, vaak in eigen vaderland voorzien van de nodige frustratie, op zoek naar erkenning en bevestiging, waarvan de ontkenning wordt afgekocht.

 10. leen egberts zegt op

  Welke nederlandse jonge vrouw wil een ouwe kerel zoals wij,de meeste van ons zijn niet
  om aan te zien.De meeste jonge Thaise vrouwen vallen op ons omdat wij zorgzaam
  gul zijn en goedhartig.Welke westerse vrouw wil een Thaise man de meeste
  Thaise mannen hebben weinig te bieden. Mijn jonge Thaise vriendin vertelde mij beter een oude man
  die goed voor mij zorgt dan in de rystvelden werken voor 200 bath per dag en een ouwe kop
  krijgen van de zon en het harde werk.Als ik in Nederland zo een vrouw had kunnen krijgen was ik
  beslist niet in Thailand gaan wonen. Mijn vriendin is 50 jaar ikzelf 80 jaar.Wij zijn 10 jaar samen.

  Groetjes Leen.

  • Sjaak S zegt op

   Een Nederlandse vrouw die een rijke man aan de haak kan slaan in een soortgelijke verhouding zoals een arme Thaise vrouw een “rijke” westerse man wil hebben, zal net zo goed niet per se op de leeftijd letten. Alleen is de nood in Nederland niet meer zo hoog, vanwege de goede sociale voorzieningen. Vrouwen zijn niet op een man “aangewezen”… en krijgen meer hulp dan hun Thaise zusters.
   In Azië is Thailand niet een uitzondering. Maar ga eens in iets beter gesitueerde vrouwen kijken, dan zul je zien, dat zij niet bepaald springen om een “Farang” te huwen. Liever een Thaise man uit eigen of beter milieu.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website