Wij mannen zijn superieur aan vrouwen

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
30 mei 2015

Steeds meer kom ik tot het besef dat wij mannen op velerlei gebied superieur aan de vrouw zijn. Dames ga nu niet onmiddellijk op de achterste benen staan en voel je niet gekwetst want de waarheid mag gezegd worden. Hoe ik daarbij kom? Heel eenvoudig; tientallen malen heb ik al heel wat meningen van deskundigen op dit gebied mogen lezen.

Opvallend daarbij is dat er een significant verschil bestaat tussen Aziatische en Westerse dames.

Waarschuwing

Laten we maar eens een paar belangrijke verschillen onder de loep nemen tussen Thaise en Westerse dames. Uiteraard is hier een gedegen studie aan voorafgegaan en is geput uit de rijke ervaring en zielenroerselen die kenners op dit gebied hieromtrent op ondermeer dit blog publiceerden. Het behoeft geen betoog dat deze kenners allen mannen zijn.

Westerse dames, jullie zijn gewaarschuwd en wellicht is het raadzaam om vanaf dit moment niet verder te lezen. Minderwaardigheidgevoelens, onzekerheid, emotie, teleurstelling en wellicht ook agressie kunnen bij jullie leiden tot een flinke brok frustratie.

Thaise dames

Het overgrote deel van de deskundigen is van mening dat een Thaise dame door haar lieflijke glimlach en uiterlijke schoonheid het hart van een man doet smelten. Liefdevol en zorgzaam verwent zij haar geliefde en daarbij speelt leeftijd geen enkele rol. Als vent verblijf je met een jonge Thaise aan je zijde in de zevende liefdeshemel. Ook de uitgebreide familieschaar van die jonge schattebout neemt jou meteen liefdevol op.

Het leven in Thailand is als een sprookje. Voor een prikkie, in vergelijking tot het thuisland, bouw je een aardig liefdesnestje en laten we eerlijk zijn; opeens heb je gezag en ben je iemand. Jij betaalt en het nestje staat op haar naam, maar liefde is blind. Al die rompslomp aan regeltjes waarmee je in het verleden in het thuisland te maken had zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat je zo nu en dan in Thailand even het land uit moet om je verblijfstatus te continueren; ach dat is simpel een leuk uitstapje.

Al dat geluk kan een Westerse vrouw een man in de verste verte niet bieden, om maar te zwijgen over het onderdrukte liefdesleven dat weer tot leven komt met een lieve jonge hittepetit aan je zijde.

Toch vormen de Thaise dames, als we althans afgaan op de beleving van een aantal andere ervaringsdeskundigen, een weinig homogene groep. Menige man heeft ook slechte ervaringen opgedaan en is vanuit de hemel berooid en teleurgesteld weer op aarde neergedaald.

Pracht kerels

Wij mannen zijn prachtkerels. Oprecht, eerlijk en betrouwbaar. Een enkele keer kijken we wel eens naar een andere mooie vrouw, maar daar blijft het dan bij. Wij zijn geen charlatans zoals die Thaise kerels die er veelal nog een ander liefje (mia noi) op nahouden. Wij mannen zijn bijna perfect en elke vrouw mag zich gelukkig prijzen zo’n vent als steun en toeverlaat aan haar zijde te hebben. Eenmaal ons woord gegeven blijven we trouw, hondstrouw mag je wel stellen. Het gezegde een man, een man, een woord, een woord ligt daaraan immers ten grondslag. Vreemdgaan? Dat staat niet in het woordenboek van een vent. Het betreffen altijd vrouwen die het slechte in de man doen ontwaken.

24 reacties op “Wij mannen zijn superieur aan vrouwen”

 1. robbert zegt op

  Geweldig, hahaha. Robbert.

 2. joop zegt op

  Dit is mooi dit is prachtig en het mooiste is dat het nog allemaal waar is ook
  Joop

 3. Marianne Gevers zegt op

  Ik zal proberen niet te lachen. Oeps, sorry, gaat he-le-maal fout. Whoeaaaaaahhhhhhh!!!!

  • Jac zegt op

   Ik lig in een deuk….wat zijn ze toch vreselijk DOM die kerels…
   Wat een sukkels zeg..

 4. Loes zegt op

  Mag ik even een teiltje, mijn (nederlandse) man zegt : neem gelijk maar een emmer want dat teiltje is te klein.

 5. guus zegt op

  Graag hoor ik wat commentaar van je thaise liefje

 6. jeff zegt op

  Mooie stelling, maar in je betoog wordt niet de suprematie beschreven. Slechts verschillen tussen westerse en Aziatische vrouwen en mannen.
  Denk dat zonder de Thaise dames weinig werk gebeurd in Thailand. Statenmaker bouwvakker etc zijn vaak vrouwen.
  Waarschijnlijk zullen de mannen dan uitblinken in de eindcontrole van de gedane arbeid.

 7. Oean Eng zegt op

  🙂 Maakt men dag. Dank!

 8. Sir Charles zegt op

  Ga er van uit dat het met een grote 😉 bedoeld is. Echter ‘opeens heb je gezag en ben je iemand’, wil dat dus zeggen dat de man toegeeft dat hij voorheen bij zijn westerse vrouw onder de plak zat…? Kan er niets anders van maken.

  Dat er geen ‘mia noi’ op na gehouden wordt dat zal dan vast wel maar ken anders ook veel mannen die zónder hun Thaise vrouw regelmatig ‘even een klein weekje Pattaya doen’ zogenaamd om daar weer even wat bij te kletsen met wat landgenoten die daar al of niet wonen onder het genot van de nodige Singha’s.
  Dat Pattaya een uitgebreid ‘nightlife’ heeft, ach dat doet niet terzake vóór er weer wordt teruggekeerd naar hun lieve Thaise in het ‘saaie’ Isan…

 9. Moderator zegt op

  De moderator heeft het druk met reageerders die nog nooit van ironie hebben gehoord. Daarom leggen wij het nog maar een keer uit. Ironie is bedekte, milde spot. Men zegt bijvoorbeeld het tegenovergestelde van wat men bedoelt.

  • Frans Nico zegt op

   Zo is het, moderator. Als je geen humor hebt, dan moet je dit soort postings niet lezen.

   Ik lig in een deuk en mijn Thaise vrouw ook… Maar dat is een ander verhaal…

 10. Bacchus zegt op

  Ik begrijp uit het verhaal dat er, bezien door een westerse bril, een vorm van suprematie bestaat van westerse mannen boven Thaise mannen en van Thaise vrouwen boven westerse vrouwen. Vraag mij af hoe de katoey, de Tom en de Dee in dit wetenschappelijk onderzoek moeten plaatsen?

 11. peter zegt op

  Echt om je dood te lachen, we deugen gewoon ook niet het blijft 1-1

 12. Ingrid zegt op

  Op het gebied van goedgelovigheid zijn de heren inderdaad superieur aan de vrouwen! Droom lekker verder heren

 13. Oean Eng zegt op

  Wij mannen zeiken ook minder…LOL 🙂

 14. quillaume zegt op

  Ik heb me gek gelachen om die humor van Joseph.
  Waarom gaat hij niet optreden met zoveel humor bijv. in een zaal met vrouwen.
  Lijkt mij komisch om te zien hoe snel hij de benen moet nemen.
  Ga zo door Joseph je hebt echt humor of had je je in de glazen gestort bij het schrijven
  van je wonderlijke artikel.

 15. Monique zegt op

  wat een belediging voor een Nederlandse vrouw…….stuur een foto van jezelf op….misschien ben je zelf wel een varken……

  • Chiang Moi zegt op

   Je was gewaarschuwd niet verder te lezen, maar neem het niet allemaal zo serieus het is ironisch bedoeld

   • Joseph Jongen zegt op

    Monique, dit varken is het helemaal met Chiang Moi eens. Mijn bedoeling was om je te laten glimlachen en beslist niet om welke dame ook te beledigen. En voor wat B.Cortie betreft: van een minderwaardigheidscomplex heb ik nog nooit gehoord en voor jou: Smaken verschillen. Maak je niet boos en lach er maar mee. Met groet van de schrijver van het artikel.

 16. B. Cortie zegt op

  Dit is het stomste verhaal dat ik ooit heb gelezen en wat een minderwaardigheids complex heeft de schrijver!

 17. thallay zegt op

  Ik heb het allemaal nog eens goed bekeken
  als wetenschapper begluurd en geprobeerd
  Litteratuur nageslagen, rapporten bestudeerd
  duizenden meningen vergeleken
  Uit alles blijkt
  man en vrouw zijn niet gelijk.
  Wel waardig en aardig
  als het zo uitkomt

 18. Matthieu Hua Hin zegt op

  Blij het eindelijk wetenschappelijk onderbouwd te zien!

 19. LOUISE zegt op

  Hi Joseph,

  Een heerlijk stukje.

  Kom op dames.
  Ook wij kunnen satire maken.

  LOUISE

  • Bacchus zegt op

   Ho, ho, ho Louise, hoezo satire……….. Dit is een uiterst serieus verhaal…………… Misschien jullie beurt een keer over naaigaren en pannenkoekendeeg?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website