Mannen zijn ook ijdel

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
31 januari 2016

Wie ooit dacht dat enkel en alleen vrouwen ijdel zijn slaat de plank volkomen mis want mannen zijn dat eveneens. Wij kerels gebruiken geen lagen poeder, noch lipstick en in het algemeen houden wij ook wat minder van allerhande geurtjes.

Als ik in Thailand rondkijk en mijn soortgenoten gadesla dan lopen wij er in vergelijking tot het vrouwelijk geslacht er zelfs enigszins slonzig bij. Het woord enigszins kan ik eigenlijk wel weglaten want menigmaal kom ik individuen tegen die angst inboezemen. Van die gespierde kerels met bijna ontbloot bovenlijf voorzien van de nodige goudkleurige versierselen en rijk getatoeëerd. Ongetwijfeld zijn dat heel ijdele mannen die hun torso maar wat graag willen tonen.

Verblijf op dit moment een weekje in het door sommigen zo verguisde en door anderen zo geprezen Pattaya. Het is een lust voor het oog wat daar allemaal flaneert. Enkel en alleen daarom is Pattaya een bezienswaardigheid.

Gezichtsmassage

In de Mike Shopping Mall valt mijn oog op een ruimte waar men gespecialiseerd is in gezichtsmassage. De zaak luisterend naar de naam Takashi Tokyo facial massage loopt, op de klandizie afgaande, voortreffelijk. Je kunt het allemaal van buitenaf gadeslaan en toegegeven het ziet heel keurig netjes en professioneel uit. Keurige bedjes, waarop je lui neergestreken je gezicht kan laten vertroetelen door de in hagelwitte kledij gestoken dames. Een blik naar binnen werpend constateer ik dat de clientèle uit hoegenaamd uitsluitend mannen bestaat. Conclusie: wij mannen zijn niet minder ijdel dan vrouwen.

Een medisch tintje

Takashi overdekt de massage met een medisch tintje. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan de zon en vooral aan verontreiniging. Daar moet je uiteraard iets tegen doen is de boodschap. De gezichtsbehandeling stimuleert bovendien de bloeddoorstroming tot in de diepste lagen van de huid. En alsof dat nog niet genoeg is, ook de gezichtsspieren worden onder handen genomen. Met deze geavanceerde techniek en smeerseltjes worden rimpels geminimaliseerd met als resultaat een stalend jong uiterlijk.
En eerlijk gezegd wilde ik dat ook eens meemaken. Een uur lang heb ik mijn gezicht door jonge zachte vrouwenhandjes, aangevuld met crèmes, stoom en een heus masker, laten behandelen.

Het resultaat

Je kunt het geloven of niet, ik voelde me als herboren met het uiterlijk van een jonge Adonis. Met een stralende glimlach op de kaken wandelde ik terug via beachroad naar mijn hotel. En het resultaat mocht er zijn want overal hoorde ik de dames die in grote getale de bars die ik passeerde bevolken roepen; “Welcome, welcome.”

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Mannen zijn ook ijdel”

 1. LOUISE zegt op

  Hallo Joseph,

  Ja hoor, waarom niet?
  Een mannenhuid heeft ook zijn verzorging nodig en zeker met de dagelijkse aftershave, waar toch alcohol in zit.
  En regelmatig goed schoonmaken is voor de man eigenlijk ook een must, zeker in d
  e tropen.
  Wel een toeval dat wij afgelopen vrijdag over deze zaak praatte met de vrouw (thais) van een vriend van ons (hollands).
  Zij betaalde daar voor een behandeling, 1 uur, 300 Baht en ik geloof dat ik een prijs voorbij zag komen ergens van 490.- baht.
  Wat heb jij betaald Joseph?

  Groetjes,

  LOUISE

  • Joseph Jongen zegt op

   Dag Louise, alle behandelingen duren een uur maar de prijs is afhankelijk van de behandeling waar je voor kiest. Er is inderdaad een laagste prijs van 299 baht oplopend tot 1200 baht en meer. Ik heb de middenweg genomen en was daarvoor 699 baht kwijt. Wilde het gewoon eens meemaken.

 2. henk zegt op

  Ja mannen zijn tegenwoordig ook ijdel, ik zie het bij mijn kleinkinderen ze hebben allebei een vriend
  en die staan geregeld voor de spiegel , gaan bijna elke week naar de kapper en naar de zonnebank.
  Zelf vind ik dit sterk overdreven het lijken wel dames, maar het zal deze tijd wel zijn vroeger heb ik dat nog nooit gezien, maar toen had ik ook nog nooit van een zonnebank gehoord.
  Op tijd in bad en een lekker geurtje dan is het voor mij ook goed.

  Henk

 3. lunghan zegt op

  Hoi Joseph,
  Het resultaat verbaast me enigszinds een beetje, riepen de dames voorheen geen “welcome, welcome”of had je toen je hoorapparaat niet aanstaan???Haha

 4. Cornelis zegt op

  De ‘operatie’ is uiteindelijk natuurlijk alleen geslaagd als je nadien wordt aangesproken met “hi, handsome man”. Of zeggen de dames dat soms tegen vrijwel alle passerende mannen?

 5. Jack G. zegt op

  Deze trend is alweer voorbij. Je moet je nu weer als echte man gedragen. Helemaal weer oer zijn. Dus borstharen, okselharen mogen weer groeien en flink hout hakken op je vrije dag maar om indruk te maken. Weg met de harspleisters en verjongingsmiddeltjes. Rimpels maken de moderne man. De hype van de Metroseksuele man is echt geschiedenis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website