Vreemde aanhef zult u wellicht denken. Als je echt hoofdpijn hebt, is dat niet iets waar je erg vrolijk van zult worden en loop je zeker niet met een big smile op je gezicht rond. Wandelend naar mijn sinds jaren vaste tandarts in Pattaya schoot me bij het zien van een reclameposter voor implantaten de vergelijking hoofdpijn en een glimlach van oor tot oor spontaan te binnen.

Pharmacy winkels

Al wandelend passeer ik de een na de andere drogist oftewel ‘Pharmacy’, zoals de uithangborden bij de winkels dat zo mooi aangeven. Afgaande op het grote aantal in Thailand gevestigde ‘pillendraaiers’ moet het ongetwijfeld een lucratieve bezigheid zijn. Overigens hoef je ook met de Nederlandse vakbroeders geenszins medelijden te hebben.

Dat de verzekeringsmaatschappijen bepaalde te dure medicijnen uit het pakket hebben geschrapt, heeft er voor gezorgd dat  de farmaceuten, om geen marktaandeel te verliezen, de prijzen tot een meer realistisch niveau hebben aangepast. De riante bonussen aan de afnemers behoren, zoals men ons wil doen geloven, eveneens tot het verleden. De aanvankelijke gehoorde klaagzang van de apothekers is weer enigszins getemperd en het leven gaat weer zijn gewone gangetje. Toch blijft de zeer goede gezondheidszorg zoals Nederland die kent, een dure zaak.

Thailand

Heel veel medicamenten, die in Nederland en België alleen op recept van een arts verkrijgbaar zijn, kun je in Thailand bij elke pharmacy, veelal tegen een aanmerkelijk lagere prijs, te kust en te keur zo verkrijgen. Hoofdpijn lijkt een typisch Thais kwaaltje te zijn, want de middeltjes hiertegen zijn niet te tellen. Veel Thais lopen rond met het bekende stiftje in broekzak of damestasje. Er wordt heel wat gesnoven tegen de neusverkoudheid en daarbij heel wat geslikt tegen hoofdpijn. De reden van zoveel hoofdpijn? Geen flauw idee. In een plaats als Pattaya bevinden zich een paar honderd drogisten, of beter gezegd  pharmacies. Een woord dat de lading beter dekt.

Tandarts

Ook heel wat tandartsen varen in Pattaya wel bij de vele toeristen en expats die daar verblijven. De benamingen ‘Dentist’ en ‘Zahnartz’ prijken duidelijk vanaf heel wat gevels. Implantaten, bruggen en het zogenaamde ‘whitening’ zijn diensten, die met veel tamtam worden aangeboden. Volgens een officieel gegeven zijn in Pattaya ruim 120 tandartspraktijken gevestigd. En gezien het, in vergelijking tot Europa, behoorlijk lagere prijsniveau heeft deze vakgroep allerminst over klandizie te klagen.

Hoofdpijn? De pharmacy helpt je er van af en de tandarts zorgt er voor dat je met ontblote tanden van oor tot oor kunt blijven lachen. En lachen dat kun je in Pattaya. Zeker weten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Hoofdpijn met een stralende lach in Pattaya”

 1. John zegt op

  over Thaise tandartsen gesproken.

  Ik heb een vraag over het renoveren van mijn gebit.
  Ik heb een partiële boven prothese en wil een complete boven prothese. Ik heb een paar Thaise tandartsen geraadpleegd en die adviseren een maand met een lege bovenkaak en daarna het plaatsen van en volledige prothese.
  Inmiddels contact gehad met een tandarts in Nederland en die plaatsen gelijk na het trekken de volledige en voorlopige prothese.
  Om nu daarvoor terug te gaan naar NL is wel wat veel gevraagd.
  Weet iemand hier in Thailand of er in de omgeving van Hua Hin een tandarts zit die het op dezelfde manier doet als de Nederlandse tandarts?

  Alvast dank voor de eventuele info
  Reacties graag naar: pabulatio@gmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website