Aankomst Bangkok: met beide benen op de grond

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
20 september 2015

Na een goede vlucht vanaf Schiphol arriveer ik na een vliegreis met EVA exact 10 uur en 38 minuten later op Suvarnabhumi, het vliegveld van Bangkok.

Hoewel het vliegtuig tot de laatste stoel is bezet komt mijn koffer vrijwel direct van de band rollen. Dus maar snel in jeugdige vlotte pas naar Immigration. Nog nooit eerder heb ik daar bij de paspoortcontrole zoveel mensen in de rij zien staan. Het flink doorstappen heeft dus geen enkel voordeel opgeleverd.

Maar ik ben in Thailand en sluit in een van de oneindig lange rijen aan. Troost me met de gedachte dat ik me moet aanpassen aan het land waar ik nu ben geland en dit meteen een goede gelegenheid is om geduld te beoefenen.

Uit het niet komt opeens een dienstdoende dame naar mij toe en vraagt mijn paspoort. Ze kijkt er even in, maakt vervolgens een van de banden los die de looprichting van de rijen markeren en wenk mij mee te gaan. De betreffende dame dirigeert mij naar een andere plaats waar met grote letters PRIORITY staat te lezen .

In wat kleiner schrift ontwaar ik dat hier slechts heel belangrijke mensen met voorrang snel worden geholpen. Vrouwen in verwachting, mensen in een rolstoel, ouders met hele kleine kinderen en jawel ook 70-plussers.

Door de mand gevallen

Toch een vervelend gevoel dat ik toch heel wat minder jong oog dan anderen me wel eens wijs maken.

Laten we eerlijk zijn wij mannen zijn niet minder ijdel dan vrouwen. Hoe vaak is het me al niet overkomen dat een aardige juf aan de bar naar mijn leeftijd vroeg en op mijn omzeilend antwoord: “wat denk je?” mij altijd aanmerkelijk jonger schatte. Nou heb ik die schattingen altijd al, niet met een korrel maar met een zak zout genomen, maar het streelt toch je mannelijke ego. Eerlijk is eerlijk ik ben niet beter want als ik er naar gevraagd word komt uit mijn mond betreffende de leeftijd van een dame ook altijd een grote leugen.

Even kwam ik dus direct na aankomst in Thailand met beide benen op de grond te staan. De betreffende dame ben ik echter zeer erkentelijk voor de geboden service en wellicht is het een goede tip voor al mijn lotgenoten; de 70-plussers.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Aankomst Bangkok: met beide benen op de grond”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Joseph,

  Maak je maar geen zorgen, eens aan de bar zal je ijdelheid wel opnieuw gestreeld worden en zal je leeftijd opnieuw naar waarde (!!!) worden geschat.
  Immigratie kent er niks van 😉

  Toch een vraagje.
  “Hoewel het vliegtuig tot de laatste stoel is bezet komt mijn koffer vrijwel direct van de band rollen”.
  Welke band dan ? Bagage wordt toch afgeleverd na Immigratiecontrole.

  • Joseph Jongen zegt op

   Beste Ronny, jij bent oplettend. Inderdaad een foutje van mij. Ik was als een van de eersten uit het vliegtuig en mijn baggage kwam vrij snel. Maar inderdaad nadat ik via de “Ouden van dagen” controle immigratie achter de rug had.

 2. Christina zegt op

  Als je Op Bangkok aankomt is er inderdaad een priority lane. Helaas niet als je Thailand weer verlaat.

  • Cornelis zegt op

   Er is wel een Priority Lane bij het verlaten van Thailand – wanneer je businessclass vliegt krijg je bij het inchecken een zgn. Fast Track kaart die je toegang geeft tot dat inderdaad razendsnelle traject.

   • Dennis zegt op

    Ook voor economy-passagiers is deze service beschikbaar.Je betaalt daar dan wel voor; 850 baht en voor dat geldt komt er een jongedame (meestal) of jongeman je oppikken bij het vliegtuig (bordje met je naam erop). Wel vooraf boeken via internet bij http://www.bangkokflightservices.com. Er zijn meer aanbieders, maar die zijn bij mijn weten duurder.

    Fasttrack is namelijk gewoon een betaalde service en voor business- en first-class passagiers wordt die service door de airline betaalt. NB: Niet elke airline doet hieraan mee.

  • Wim zegt op

   …ook als je Thailand weer verlaat is er een “priority lane”.

  • Ruud zegt op

   als je met Qatrar Airways vliegt en frequent flyer bij hen bent, heb je ook een prioritylane bij vertrek in Bangkok, ongeacht je leeftijd!!!!

 3. Diny maas zegt op

  Hier heb ik nog nooit van gehoord, gaan we zeker eens uitproberen om sneller in te checken ivm lang wachten en slechte knieeen hebben.

 4. Elly zegt op

  Al;s je bij China Airlines 65+ bent mag je inderdaad bij de business Class inchecken maar…. je moet dan wel een Frequent flyer kaartje hebben. Je kunt dit bij China Airlines aanvragen via een Formulier of via hun website.
  Vriendelijke groet Elly

 5. Peter@ zegt op

  Bedankt Joseph we zullen er ons voordeel mee gaan doen in januari 2016.

 6. Michel Van Windekens zegt op

  Beste Joseph,

  Zou het kunnen dat je VOOR het openen van die “priory lane” door die dame HERKEND werd van vroegere Thailand reizen.
  Thaise meiden hebben het instinct en het geheugen van een overjaarse olifant om potentiele weldoeners in hun geheugen te planten.
  Toch een dikke proficiat dat ze dat nog opbrengen voor een 75 + er.
  Prettige reis,
  Michel en Annemie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website