Jaloers op de jeugd

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
3 november 2017

Net terug van mijn reis naar de Filipijnen en Thailand krijg ik van mijn vriendin te horen dat zij op Omroep Brabant een leuke uitzending heeft gezien over Koh Phangan.

Beiden bewaren we hele fijne herinneringen aan een reis vanuit Bangkok per bus naar Chumphon waar we enkele dagen verbleven om vervolgens daar op de boot te stappen naar het piepkleine eilandje Koh Tao. Het is alweer een tiental jaren geleden maar bepaalde fijne herinneringen blijven ons beiden bij. Vervolgens namen we daar na enkele dagen de boot naar het eveneens prachtige eiland Koh Phangan waaraan we met veel genoegen terugdenken. Even in het kort gezegd reisden we verder naar Samui en vandaar naar Suratthani en per trein terug naar Bangkok. De betreffende Tv-uitzending deed bij mijn vriendin het verlangen aanwakkeren om die betreffende reis nog eens over te doen. En.. uiteraard moest ik de uitzending ‘Brabant Wereldwijd 2017’maar eens goed gaan bekijken.

Bloggers

Omdat ik sinds het prille begin van Thailandblog zo nu en dan mijn vertelseltjes op Thailandblog deponeer ken ik uiteraard de namen van regelmatige schrijvers. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik de betreffende publicisten persoonlijk op de vingers van nauwelijks één hand kan tellen. Uiteraard is het wonen in Nederland daar mede debet aan. Na het bekijken van de Tv-uitzending van Omroep Brabant heb ik met veel genoegen gekeken naar een dame, haar man, zoon en vriendin die ik qua naam van Thailandblog ken. Haar naam: Els van Wijlen.

Tv-uitzending

Na het bekijken van de opname weet ik nu dat haar man ‘de Kuuk’ gewoon Jan Vos heet en ben zelfs aan de weet gekomen dat Els en Jan behalve zoon Robin ook nog een dochter hebben. Robin heeft in Melbourne zijn Zuid-Koreaanse vriendin Somi aan de haak geslagen en samen exploiteren ze op Koh Phangan een hippe koffietent waar je niet enkel en alleen terecht kunt voor een prima kop koffie maar ook voor een goed ontbijt en lunch. Somi, de vriendin van Robin, ontwerpt kleding en leuke handtassen die in Bubba’s, de naam van hun koffieshop, te koop zijn. Om eerlijk te zijn ben ik dit via de bijzonder leuke reportage aan de weet gekomen. Klik onderstaande link maar aan of google naar Brabant Wereldwijd 2017 en verder naar Robin in Thailand dan zie je behalve de 25-jarige Robin en zijn vriendin plus ouders ook een prachtig stukje van Koh Phangan.

Jeugdig elan

Na het bekijken van de 38 minuten durende uitzending denk ik toch even terug naar mijn eigen jonge jaren. Moet bekennen dat ik dan toch een heel klein beetje jaloers ben op de mogelijkheden die de jeugd tegenwoordig heeft. Robin leerde zijn vriendin Somi in Australië kennen. Mijn kleindochter werkte na de afronding van haar studie eveneens een jaar in Melbourne en al reizende over de aardbol doen jonge mensen heel wat ervaring op, leren spelenderwijs een taal beter en snuiven andere culturen op.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, ja zo oud ben ik, keken mensen met ontzag naar personen die een paar woorden Engels spraken. Iets wat de jeugd zich tegenwoordig niet meer kan voorstellen. Begin nu wel als een oude man te leuteren want mijn ouders vertelden destijds ook van dit soort uit de oude doos verhalen waaraan ik lak had. Robin en Somi leef het leven en geniet.

Wellicht komt na het mooie Koh Phangan iets heel anders op jullie levenspad. Gebruik je verstand en blijf met beide benen op de grond staan. Wens jullie beiden alle goeds.

En voor de lezers: Koh Phangan is een prachtig eiland en niet enkel en alleen voor full moon party lovers. Negen en twintig dagen per maand schijnt de maan voor iedereen en gewis en zeker ook de 30ste en eventueel 31ste dag. Laat de jeugd een avond uit de bol gaan en geniet van de maan en het zonnetje plus van een prima kop koffie bij Bubba’s.

Bekijk de video: www.omroepbrabant.nl/?video/108843952/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Jaloers op de jeugd”

 1. j.v uit w&a zegt op

  bedankt voor je mooie verhaal

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ik kom helaas niet verder dan een intro-filmpje van 1 minuut 20.

  • Khun Peter zegt op

   Waar Google al niet goed voor is: http://www.omroepbrabant.nl/?epg/20034342/Brabant+Wereldwijd+2017.aspx

 3. Khun Peter zegt op

  Hallo Jo, misschien heb je het gemist maar Els en haar zoon Robin komen ook voorbij op Thailandblog. Els schrijft regelmatig een leuke column.
  Zie hier: https://www.thailandblog.nl/?s=geland&x=0&y=0

  • Joseph zegt op

   Beste Khun Peter, je hebt niet goed gelezen. Onder het subhoofd Bloggers staat dat ik de namen van veel bloggers ken dus ook die van Els, maar slechts weinigen ken ik persoonlijk.

   • Khun Peter zegt op

    Je hebt gelijk Joseph. Ik moet ook eens leren beter te lezen, haha.

 4. Luit zegt op

  Leuk stukje, en even terug te komen op je opmerking dat er maar weinig bloggers schrijven. Dit ligt niet altijd aan de bloggers, ik schrijf iedere week een stukje op een ander forum, wat ik hier zo al mee maak. Maar woon wel in Azie,doch niet in Thailand. Dus kan helaas niet bijdragen hier 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website