Het Titanic-gevoel in de vaccinatie-chaos

Door Hans Bos
Geplaatst in Column, Hans Bos
Tags: , ,
23 juli 2021

Nu zelfs premier Prayut zich zorgen maakt over Thai die in de straten van Bangkok overlijden, valt het probleem niet meer te ontkennen.  De foto’s zijn niet best voor het toerisme, als dit ooit opleeft. Thailand is verworden tot een soort Titanic, met als uitgangspunt ieder voor zich. Er is groot gebrek aan reddingsboten, de kapitein heeft geen benul van de koers en er zijn nog steeds groepen in het land die denken dat op 1 oktober Thailand als een Phoenix uit zijn as gaat herrijzen.

Nou, vergeet het maar, met aantallen Covid-gevallen die langzaam afstevenen op dagelijks 20.000 stuks. Steeds meer Nederlanders nemen het zekere voor het onzekere en vliegen halsoverkop naar het vaderland om zich daar binnen een paar dagen met Pfizer of Moderna te laten inenten. Het veel en vaak geroemde Thaise zorgsysteem staat op instorten en iedereen hier houdt zijn hart vast voor de nabije toekomst.

De vaccinatiestrategie is een volkomen chaos, waarbij steeds weer nieuwe spelers kans zien om op wat voor manier dan ook handenvol spuiten te bemachtigen, van serviceclubs en grote bedrijven tot Kamers van Koophandel en andere belangenbehartigers. Het tekort aan vaccins leidt tot een stormloop op de reddingsboten en het recht van de sterkste/machtigste gaat gelden. De VS sturen een miljoen Moderna-spuiten naar Thailand en wat gebeurt er: het leger legt er onmiddellijk een claim op ten faveure van de mannen in groen, wit of grijs. En maar zeuren over duikboten en ander militair speelgoed, alsof het geld niet beter aan de gezondheidszorg kan worden besteed. En veel te veel betalen voor een Chinees vaccin dat niet voldoet en dus liever niet door de militairen wordt gebruikt. Sinovac is voor het gemene volk.

Neem Hua Hin als voorbeeld. De badplaats zou volgens plan op 1 oktober opengaan voor het toerisme, op voorwaarde dat iedereen in deze sector gevaccineerd zou zijn, naast 70 procent van de bevolking. Tot nu toe staat de teller op 10 procent, gaan steeds meer hotels en winkels dicht, zien de winkelcentra eruit als een soort gatenkaas en is het uitgaansleven gereduceerd tot het absolute niets. Mensen uit Groot-Bangkok mogen alleen komen als ze in Hua Hin in quarantaine gaan, maar er is geen hond die dat controleert. Het is zoals zo vaak in Thailand: veel woorden, maar weinig daden.

Je zag en ziet het overal ter wereld: militairen zijn bedoeld om het land te verdedigen, maar niet om het te besturen. Daarvoor ontbreekt hen het politieke inzicht. Daar komt in Thailand nog bij dat de baas altijd gelijk heeft, ook als hij ongelijk heeft. Militairen denken alles te kunnen regelen met de dreiging van wapens. Dat gaat redelijk totdat het volk duidelijk wordt dat de keizer inderdaad geen kleren aan heeft. Langzaam (maar zeker) drijft Thailand in die richting. Geholpen door het internet, dat de Thai voorziet van informatie die de mainstream media niet mogen of kunnen brengen.

De maatregelen die de Thaise overheid uitvaardigt, lopen steeds opnieuw achter de feiten aan. Deskundigen waarschuwen, maar uiteindelijk wordt de put pas gedempt als de olifant verdronken is. Vaccins worden niet of te laat besteld, met in het achterhoofd de hoop dat het vaccinbedrijf van nummer 10 de zaak wel zal redden. Dat blijkt niet het geval, maar leidt er wel toe dat alle betrokkenen doelloos in het rond rennen.

De topdogs redden altijd het vege lijf. Het zal ze een zorg wezen wat met de achterblijvers gebeurt.

46 reacties op “Het Titanic-gevoel in de vaccinatie-chaos”

 1. Daniël zegt op

  Er sterven geen mensen aan Covid in de straten van Bangkok en besmettingen lopen niet op tot 20duizend per dag. Voor het overige klopt het wel wat in het artikel wordt opgesomd, alhoewel velen al bekend: het loopt niet goed met de vaccinaties, te laat te weinig vaccins ingekocht, organisatorisch een rommeltje, een leger hoort thuis in haar kazernes. Maar wat we ook weten is dat Thailand een chaotisch en vaak irritant land is, hetgeen menigeen niet heeft weerhouden er zich definitief te vestigen. Ook raar toch?

  • Hans Bos zegt op

   Daniel: met 14.575 gevallen vandaag in een oplopende reeks, zitten we zo aan de 20.000. En, als Thai overlijden aan honger of wanhoop als gevolg van de vaccinatie-chaos, is dat dan minder erg? Feit blijft dat ziekenhuizen testen weigeren bij gebrek aan bedden. Binnenkort worden opvangmogelijkheden geschapen op beide vliegvelden in Bangkok, goed voor in totaal 7000 Covid-gevallen. Dat zegt genoeg.

  • Willem zegt op

   Beste Daniel,
   Het staat toch duidelijk in the Bkk post vandaag dat er 3 doden in de straten van Bangkok lagen omdat zij niet tijdig een covid behandeling konden krijgen
   Dus stel je eerst op de hoOgte van het nieuws alvorens een reactie te sturen AUB

   • T zegt op

    En hoeveel doden liggen er iedere dag in Bangkok en heel Thailand op straat door volstrekt onnodige verkeersongevallen…

    • Daniël zegt op

     Plus dagelijks andersoortige doden ten gevolge van niet ontvangen behandeling. Trouwens: dat die arme mensen op straat bleven liggen was vanwege het niet op tijd beschikbaar hebben van ambulance-vervoer. Het blijft een kunst in chaos genuanceerd te blijven.

  • Dennis zegt op

   Een week geleden twitterde Richard Barrow bijna juichend dat het goed nieuws was dat de besmettingen geen 10.000 per dag waren. Het aantal was toen 9600. En paar dagen later was het al 11.000 en vandaag 14.000.

   Die aantallen zouden op zich niet alarmerend zijn, ware het niet dat het aantal al sinds 3 maanden (sinds medio april) maar 1 kant op gaat; omhoog. De regering van Prayut slaagt er niet in de besmettingen omlaag te krijgen, dus dat we de 20.000 aantikken is slechts een kwestie van tijd. Ik zeg halverwege volgende week (28 juli). Er is namelijk geen enkele reden om aan te nemen dat de besmettingscijfers omlaag gaan; de maatregelen zijn veel te soft en gelden regionaal.

   Terugkijkend kunnen we wel concluderen dat de Thaise overheid grossiert in leugens en smoezen. Niet aangesloten bij het VN-programma COVAX, lange tijd geen overeenkomsten met bewezen vaccin-producenten Pfizer en Moderna en de hele strategie gebaseerd op een niet-effectief vaccin Sinovac en het lokaal geproduceerde AstraZeneca, waarbij de beloofde aantallen niet worden gehaald, dan wel veel te optimistisch zijn én ook nog eens (net als destijds in Europa) te laat worden geleverd (tot wel mei 2022). Kortom, 1 groot fiasco die haast ongekend is in de wereld.

   Daarnaast is de capaciteit in ziekenhuizen ondermaats, is er veel te weinig testcapaciteit (ook hier is Thailand veel te traag en te laks geweest). De werkelijke besmettingscijfers liggen dus nog eens veel en veel hoger.

   • Henk zegt op

    Thailand kan zich niet aansluiten bij Covax. Covax is bedoeld voor arme landen die in- en aankoop van vaccins zich niet kunnen veroorloven. Thailand heeft wel geprobeerd begin dit jaar om via Covax aan vaccins te komen, maar werd netjes gewezen op het feit geld zat in kas te hebben. Vervolgens is Thailand gaan delibereren over hoe dan wel zo goedkoop mogelijk aan de bak te kunnen en dus werd met AZ een deal gesloten met Siam Bioscience. Over de achtergronden hiervan is op Thailandblog meerdere keren gemeld. Dat dit alles fout afloopt is Thai eigen.

 2. Erik zegt op

  Scherpe analyse, Hans. Als mensen al op straat sterven (mede) aan corona dan betekent dit dat er geen enkele opvang meer is en dat zelfs het bejubelde 30-baht systeem geen uitkomst meer kan bieden. Indiase toestanden dat mensen op straat sterven en ter plaatse gecremeerd worden; is Thailand daar ver vanaf?

  Ik verwacht dat de buurlanden als Myanmar, waar de zuurstof op last van de militaire kliek op de bon is, Laos en Cambodja straks ook dit beeld laten zien. Voor Myanmar lopen al schattingen rond van 400.000 mensen.

  Waren dit niet de ‘ontkenners’ van het coronakwaad? Ik heb de Thaise cijfers van de eerste zes maanden corona nooit geloofd en ik herinner me diplomaten in Cambodja die geen mondlap wilden dragen om de zittende ministers niet te beledigen…. Hoe dom kun je zijn.

  Ik denk dat ook 2021 helemaal voor het toerisme verloren is, alle sandboxen ten spijt. En voor 2022 hou ik mijn hart vast.

  • janbeute zegt op

   Ik werdt vandaag geattendeerd door mijn ega op een video die zij aan het bekijken was op haar Tablet, een video gemaakt in Myanmar, waar bij uit een oude Totota ambulance bus 5 lijken werden gehaald.
   Een jonge man en vrouw hadden het er maar zwaar mee, de lijken geheel verpakt in plastic en op een bult met hout weer neergelegt.
   Om vervolgens de brand er in te steken , geen omstanders monniken of wat dan ook te zien.
   Doodsoorzaak de Corona crisis en dan te bedenken dat dit gebeurt in een land hier vlak om de hoek.
   Met ook een militair regiem dat niet veel aan vaccineren gedaan heeft.
   Zal Myanmar het voorbeeld zijn zoals in deze video, wat Thailand nog staat te wachten.

   Jan Beute.

 3. Bart zegt op

  Als onze eigen Belgische regering de noodzaak van een vaccin voor hun landgenoten in Thailand nu nog altijd niet inziet, dan zouden we met ons allen moeten weigeren om nog belastingen te betalen.

  Ik las gisteren nog dat onze regering 150.000 vaccins GRATIS zal opsturen naar Tunesië maar hun eigen volk laten ze in de steek. Een echte schande is dit. Ik wacht het ogenblik af dat de eerste Belgische expat in Thailand zal sterven omdat hij zijn vaccin niet kon krijgen.

  • Michiel zegt op

   Vermijd onnodige contacten. Houdt afstand Was je handen. Draag een mondkapje. Kom enkel in goed geventileerde ruimtes. Het liefst blijf je thuis of buiten. Heb geduld en houdt moed. In Thailand duurt de aanschaf van vaccins langer dan in de westerse wereld. Dat Tunesië als arm land wordt geholpen is logisch. Thailand heeft geld zat en bezitters ervan dienen solidair te zijn met hun medelanders. Als Belgen dat kunnen met Tunesiërs, waarom de Thai onderling niet? Denk daar maar eens over na. Thailand werd voorheen altijd geroemd en geïdealiseerd als het beste land om er te wonen na pensioen. Ben toch heel blij in dat sprookje nooit geloofd te hebben. Overigens heeft Thailand dat ook nooit gezegd. Hoe zou dat sprookje dan toch in de wereld zijn gekomen? Precies, dat hebben ze allemaal zelf elkaar wijs gemaakt.

 4. Tino Kuis zegt op

  Zo is het, Hans, je schrijft de waarheid.

 5. Branco zegt op

  Het grote probleem voor de gezondheidszorg lijkt mij meer het besluit om iedereen na een positieve test verplicht voor minimaal 14 dagen op te nemen in een (veld)hospitaal. Aangezien 80% tot 90% geen of slechts milde klachten heeft verzuip je daarmee het gezondheidssysteem met enorme aantallen ‘patiënten’ die gezien de ernst van de klachten prima een quarantaine periode in een hotel of andere locatie zouden kunnen doorbrengen. Door de verplichte opnames is er ook een barrière opgeworpen voor Thai om zich te laten testen bij milde klachten en dit heeft vermoedelijk bijgedragen aan de oplopende besmettingen.

  Langzaam lijkt dit besef nu te komen en wordt thuisquarantaine onder voorwaarden wellicht toegestaan.

  De overheidsfunctionarissen hebben te lang gedacht dat covid aan hun land voorbij zou gaan en dat ze door de grenzen te sluiten het wel konden beheersen. Toen bleek dat dat niet het geval was stonden ze achteraan in de rij voor de aankoop van betrouwbare vaccins (zoals Moderna en Pfizer) en waren ze overgeleverd aan hun Chinese vrienden die de covid-crisis wereldwijd misbruiken om hun zakken te vullen en macht te vergroten.

  • chris zegt op

   Het is nog gekker in UdonThani.
   Als je daar vanuit Bangkok aankomt op de bestemming (familie) word je getest en onafhankelijk van de uitslag voor 7 degan opgesloten in een hospitel. Na negative testen mag ja dan na 7 dagen naar je fmailie maar daar ook weer 7 dagen in quarantaine.
   Bron: dorpshoofd van een dorp waar mijn schoonvader woont (gisteren via de telefoon)
   Welke gek bedenkt zoiets?

   • Peter de jong zegt op

    Beste Chris
    Fake news volgens mij
    Ik woon in Udonthani en er is echt geen echte lockdown aan de hand
    En elk vliegverkeer is vanuit bangkok zowieso niet meer mogelijk begrijp ik
    Gr peter.

    • Chris zegt op

     Officiele orders van het dorpshoofd. Kan ook zijn dat hij niemand in het dorp wil uit rode gebieden want dat kost extra werk. Gevolg is wel dat mijn vrouw en ik niet gaan ook al omdat je moet bewijzen dat het een noodzakeijke trip is van bangkok naar udon.

     • theiweert zegt op

      Toen ik uit mijn quarantaine kwam vanuit Pattaya moest ik 14 dagen in thuis quarantaine in het dorp waar ik woon. Elke dag kwam iemand van het heathy centrum de temperatuur opnemen. Vond het zelf een prima zaak uiteindelijk kwamen we allebei uit de rode zone.

  • Sjaak S zegt op

   Dit is ook mijn grootste angst. Ik ben niet bang voor Covid-19. Natuurlijk wil ik het niet hebben en ik weet ook niet hoe mijn lichaam er nu op reageert. Het is toch niet normaal dat je meteen in een ziekenhuis opgesloten hebt, wanneer men al het vermoeden heeft dat je Corona hebt, en dat terwijl je misschien geen symptomen hebt of er maar lichtjes ziek van wordt. Daarvoor ben ik bang. En daarom zal ik me nooit en te nimmer testen laten, zolang ik me nog redelijk voel.

 6. Skippy zegt op

  Helemaal mee eens! Degenen die het er niet mee eens zijn moeten de kranten beter lezen. Het ziet er gevaarlijk Uit!

  • Daniël zegt op

   Als het waar is dat de vondst van de 3 doden niet slechts een betreurenswaardig incident betreft zou vanaf dan dit alles elke dag het geval moeten zijn. Pas dan kun je spreken over bv Indiase toestanden. Misschien toch beter de krant lezen en goed duiden wat er staat. Het heeft geen zin er meer van te maken dat het is.

 7. Jahris zegt op

  Treurig, het lijkt er inderdaad niet beter op te worden, althans niet op korte termijn. Wellicht wat kleine lichtpuntjes zijn allereerst de overweging van de Thaise overheid om toch tot het COVAX programma toe te treden. Wel een beetje laat dus of er op korte termijn nog wat te halen is is maar de vraag.

  https://thediplomat.com/2021/07/thailand-to-join-covax-acknowledging-low-vaccine-supply/

  Verder lijkt Thailand te overwegen om de export van vaccins naar naburige landen tijdelijk aan banden te leggen, net als India eerder deed. Moeten ze nog wel eerst geproduceerd worden natuurlijk…

  https://thediplomat.com/2021/07/thai-astrazeneca-vaccine-production-falls-short-of-target/

  • Henk zegt op

   Het artikel start met de mededeling dat Thailand in februari jl al werd geweigerd omdat Thailand wereldwijd te boek staat als een midden-inkomen-land, en dus geacht werd zelf in te kopen, en let wel: zelf te betalen. Thailand had daar geen zin in en verklaarde dit alles met dat het zelf wel zou gaan produceren Hoe dat afliep weten we inmiddels. Thailand wilde graag gratis en anders dan maar goedkoop, maar krijgt deksel op haar neus. Thailand is toen maar begonnen met de import van Sinovac.
   Thailand poogt nu, althans volgens het artikel, zich opnieuw aan te sluiten bij Covax. Want redeneert Thailand: men heeft donaties aan Covax gedaan, daar zijn vaccins mee ingekocht, Thailand heeft recht om van die inkoop te profiteren.
   Allemaal onzin. Thailand kan zich niet aansluiten bij Covax, Thailand heeft geen donaties gedaan, Thailand kan niet uit de VN-vaccinpool putten. Kortom: niet alles geloven wat hotemetoten in Thailand rondtoeteren om alvast gezichtsverlies later te voorkomen en verantwoordelijkheid te ontlopen.

 8. goort zegt op

  Los van het feit of de regering het vaccinatiebeleid op orde heeft of niet zou ik toch eenieder eens aanraden zich te verdiepen in de Pfizer en Moderna prikken. Er is een buitengewone leerzame informatievideo van 15 minuten te vinden op https://www.bitchute.com/video/AlBKUM3IAm6a/.

  Berichten dat mensen op straat sterven in Bangkok, is alleen maar bedoeld om angst te zaaien. In Thailand leven heel veel mensen op straat, slapen op straat, dus gaan ook dood op straat, en vaak is de oorzaak veelzijdig.

  Verder begrijpt geen weldenkend mens meer waarom er gestuurd wordt op basis van positief geteste mensen wetende dat de PCR-test (wanneer gebruikt wordt gemaakt van meer dan 35-36 cycles) een foutpercentage kent dat kan oplopen tot 50%. Zou sturen op werkelijk aantal doden (meenemend of er mogelijk ook onderliggend lijden is) niet veel beter zijn? Is er al bekeken wat de werkelijke oversterfte is in Thailand?

  Verder is het m.i. niet nodig om mensen zonder symptomen te testen…dit wakkert alleen maar de angstgevoelens aan, terwijl heel veel mensen gewoon weer zelf genezen. Voor mensen van 65 jaar en jonger is de kans om niet aan Covid te overlijden meer dan 99 %, en voor mensen ouder dan 80 98,2%.

  Als je dan Thailand vergelijkt met de rest van de wereld dan is dit een uitermate veilig land me dunkt. Zeker nu we ook zo langzamerhand wel inzien dat de vaccins je wellicht nu iets beter beschermen, maar wat weten we nu eigenlijk van de lange termijn effecten?

  Waarom wordt er niet op veel grotere schaal gebruik gemaakt van goedkope middelen als HCQ, Ivermectine, Zink en C-D3 vitaminen? Voor 1500 Bath kan je een set voor behandeling inkopen. In veel landen buiten de Westerse invloedssfeer worden daar goede resultaten mee geboekt.

  Alle mensen die nu hals-over-kop naar NL reizen om zich te laten prikken, zouden daar over 1-2 jaar best wel eens spijt van kunnen krijgen. Elk jaar een prik, want Covid gaat niet meer weg daar moeten we gewoon mee leren leven. Tot 2 jaar geleden deden we dat met de griep toch ook?

  • willem zegt op

   Ik zou een ieder willen aanraden voordat je bovenstaande video bekijkt je eens te verdiepen in de site bitchute. Een verzameling complotdenkers, zieke geesten, antivaxers etc. Al deze lieden zijn op de reguliere kanalen al verwijderd/geblokkeerd. Misschien die ik een enkeling te kort. Maar het merendeel is naar bitchute gevlucht. Maar vorm vooral uw eigen mening. Hopelijk met betrouwbare informatie.

   • Goort zegt op

    De reden dat mensen die kritisch zijn tav de informatie over Covid19 , vaccins etc naar Bitchute, Rumble, Gettr zijn gegaan omdat ze worden gecensureerd door Ytube, Twitter en Facebook. Hoe komt het toch deze mensen, die vaak door feiten gestaafd, hun mening niet mogen geven? Zou dat de angst campagnes van de ovrrheden, de marketing campagnes voor vaccineren voor de voeten lopen? Waar is men bang voor? Als t allemaal niet klopt zien mensen dat toch vanzelf?
    Er duiken steeds meer berichten op dat gevaccineerden alsnog dood gaan, besmet raken,… Dan mag je toch vraagtekens zetten bij het gebruik van experimentele vaccins waar de bijwerking op termijn nooit zijn onderzocht?

 9. Jan zegt op

  Wil graag ook de andere kant belichten…absoluut niet ter verdediging van de militaire regering. Zij zijn immers totaal niet capabel om de boot in de juiste richting te laten varen.
  Echter ik moest vandaag naar het immigratiekantoor in Pattaya voor het ophalen van mijn paspoort.
  Het was ongekend druk. Wat ik daar echter met eigen ogen constateerde is dat niemand maar dan ook niemand zich hield aan de social distance. Men is puur gefocust op de reden waarom ze naar het immigratiekantoor komen.
  Ik wil hiermee aangeven dat de regering niet alles kan regelen. Als het gewone publiek zich totaal niet verantwoordelijk voelt om de basis beginselen ter bescherming van het virus is het voor de regering dweilen met de kraan open.
  Jaaa…ik ben het met het bovenstaande artikel eens. Maar mensen,ook de Thai, gedraag je volgens de regels zodat de kans op besmettingen minder wordt.

  • Yak zegt op

   Als ik zo de geschreven artikelen lees van wat de Nederlanders en anderen niet Thai zoal mee maken wat zij wel doen wat betreft de voorschriften en wat de Thai absoluut niet doet.
   Misschien is CM anders dan de rest van Thailand, maar overal waar ik kom zijn het de Thai die zich aan de regels houden en niet de buitenlanders.
   In Big C zijn het de oudere buitenlanders die zo nodig vinden om zonder masker lopen te flaneren, kopen doen zij niets, maar lopen te “jagen” ???????, iedere keer als ik daar kom zie ik dezelfde types hetzelfde doen.
   Gisteren naar Immo geweest voor mijn 90 dagen, iedereen houdt zich aan de geldende regels.
   In de Moo Baan waar wij wonen draagt iedereen een masker, doe je niet het dan wordt je er op aangesproken, ook de farang laat van zich horen want ondanks alles hebben ook wij te maken met enkele Covid patienten.
   Dus CM is waarschijnlijk een goede uitzondering betreft regels en zich er aan te houden gezien het gedrag van de Thai.

 10. John Chiang Rai zegt op

  Deze toestanden, waarvan ik stilletjes gehoopt heb dat ze in Thailand niet zouden plaatsvinden,waren in Maart 2020 de reden dat we plotseling Thailand verlaten hebben.
  Ik had anders als vele anderen bij een rapide stijging van het aantal besmettingen,erg weinig vertrouwen in hun huidige regering en het van velen geprezene Thaise gezondheid systeem.
  Toegegeven deed Thailand het in 2020,afgezien van een enorme economische schade, nog tamelijk goed met hun Covid-19 bestrijding.
  Maar om nu alleen te geloven dat men grenzen zodanig bewaken kan,zodat dit Covid spook Thailand niet bereiken kan,was meer een droomdenken dan werkelijkheid.
  En deze werkelijkheid komt nu helaas met erg pijnlijke beelden in de openbaarheid,zodat alleen een snelle vaccinatie van de bevolking nog helpen kan.

 11. Hans Bos zegt op

  Over de goedkope middelen die je noemt, wil ik het niet hebben. Het is net als met religie, je gelooft het of niet. Wat die goede resultaten zijn buiten de westerse invloedsfeer laat je onbenoemd. Zal ook niet gemakkelijk zijn.

  Ik begrijp je redenering niet uit je laatste alinea. Elk jaar een prik? Nou en, dat doe ik voor de griep al jaren. Als je een keer full blown griep gehad hebt zoals ik, wil je dat geen tweede keer meemaken. Met zo’n prik valt best te leven.

  • Erik zegt op

   Hans, het coronasapje wordt straks gewoon toegevoegd aan de ‘standaard’ griepprik die daardoor nog meer ‘standaard’ gaat worden. Het is ook nu toch al een melange?

   Straks is de coronahype voorbij en krijgen ouderen en mensen in de risicogroepen jaarlijks hun prikje en verder hoor je er niets meer van. Tot de volgende corona zich aandient. Of de wereld zucht straks onder een airborn ebola-variant en reken maar, dan worden het mogelijk een paar honderd miljoen doden…

 12. leppak zegt op

  Goed en gewaagd(kritisch) stuk van Hans Bos. Jammer dat er (nog) geen vaccin bestaat tegen slecht landsbestuur!!

 13. Jacques zegt op

  Een tante van mijn vrouw van 88 jaar oud, die bijna drie maanden geleden was opgenomen in een ziekenhuis te Bangkok met een gebroken heup ten gevolge van een val in huis, was bijna zover dat zij weer naar huis mocht. Zij lag op een afdeling met langdurige patiënten en dat leek veilig, tot er een aantal dagen geleden een nieuwe patiënt bij kwam die met covid 19 besmet was. Alle op de afdeling aanwezigen inclusief de verpleegster werden besmet. De tante ligt nu aan de beademing en zal het niet meer overleven. Zij was niet ingeënt, terwijl daar toch meer dan genoeg de tijd voor was. Het kan gek lopen in het leven, maar dit wens je niemand toe. Wat een pech en tragedie om zo aan je einde te komen.

  • Sjaak S zegt op

   Voor ziekenhuizen was ik al mijn leven lang bang. De kans op een zogenaamde zorginfectie is er groter dan de kans op Covid (buiten het ziekenhuis), in Nederland werden 7,3% van de patiënten ziek IN het ziekenhuis. In Europa waren dat in de periode van 2011 tot 2012 3,2 MILJOEN mensen! Voor het grootste deel longaandoeningen!
   Dus de kans om nóg zieker te worden wanneer je een ziekenhuis ingaat is vele malen groter dan de kans om aan Covid-19 te sterven. Of zie ik dat verkeerd?
   Mijn bron over de zorginfectie zet ik hierbij, zodat niemand denkt dat ik maar wat uit mijn duim zuig:
   https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/zorginfecties/regionaal-internationaal/internationaal#node-internationale-vergelijking-puntprevalentie-zorginfecties-ziekenhuizen

   Ik praat hier over Nederland en Europa. Hoe zouden de getallen in Thailand dan wel niet zijn? Daar is niets over bekend.

   Hier nog een interessante website… je moet er echt banger van worden dan voor Covid-19…
   https://www.bd.com/nl-be/solutions/patient-safety/healthcare-associated-infections

 14. Johnny BG zegt op

  Inmiddels is er niet meer te ontkennen dat vanwege de op de man spelende politiek in Thailand voor een hoop ellende zorgt. Men wordt persoonlijk afgerekend met celstraf als mogelijk gevolg op beslissingen en om dat te voorkomen is het verstandig om goedkeuring te krijgen van meerdere instanties. Iedereen houdt elkaar aan het werk maar in een crisis helpt het helemaal niet. Het kan ze ook niets schelen want het geld hoeft toch niet verdiend te worden omdat men in de luxe positie zit dat hun salaris sowieso wel gestort wordt als ambtenaar met als slachtoffer de gewone man.
  Het is makkelijk om de regering aan te wijzen voor het falen maar mede verantwoordelijk zijn de grootste bedrijven. In een oproep om CP te bannen kwam CP ineens met een reactie om haar eigen werknemers zelf te laten inenten. Het gaat alleen om PR en voor mij geen CP of bv. 7-11 meer.

  • Yak zegt op

   De Thaise regering heeft vandaag opgeroepen om geen negatieve artikelen meer te schrijven wat betreft hun beleid, zowel Covid als economisch, niet meer te schrijven over vaccins, wel of niet voorradig en welke varianten er beschikbaar zijn, niet meer te schrijven over de schrijnende situaties in de ziekenhuizen.
   Mijn partner zegt net dat het hier wel Korea lijkt, dit kan ik alleen maar beamen.

 15. Jacobus zegt op

  Mijn Thaise vrouw wilde zich laten testen vanmorgen en was naar het hospitaal gegaan, ze kreeg te horen dat ze voor een test 2500 bath moest betalen daar heb ze van afgezien.
  God zal weten hoeveel mensen met dergelijke klachten rondlopen maar gewoon de financiën niet hebben.
  Waarom moet daar nou ALTIJD aan verdiend worden nu kan je zien dat een mensen leven in dat mooie Thailand geen moer voorsteld.
  Hoop dat het land weer eens bestuurd wordt door mensen die er écht verstand van hebben.

  • theiweert zegt op

   Je geeft niet aan of ze symptomen heeft of voor welke reden ze wilde testen. In Nieuw-Zeeland kon je bij teststraten gratis testen en kreeg je een sms. Maar wilde je een bewijs hebben van een negatieve test moest daar voor betaald worden ca € 125 Daar ze van afgezien heeft ga ik vanuit dat ze niet ziek was anders zou je natuurlijk je vrouw wel voor € 70 laten testen. Al is het om voor je zelf of je niet door haar besmet wordt.

 16. T zegt op

  Is covid de reden dat er mensen op straat zouden sterven of armoede in combinatie met wanbestuur.
  Ik was 1,5 jaar geleden net voor de wereldwijde covid paniek in Kenia waar ieder jaar nog honderden tot duizenden mensen sterven aan malaria.
  Misschien niet op straat maar dan wel in een krot of in een ghetto waar niemand het boeit als iemand dood ligt op straat.
  Dit vind ik persoonlijk veel erger als de covid aanstellerij omdat er tegen malaria wel goede medicatie is maar in bijvoorbeeld Afrika enkel wie de behandeling betalen.
  Echter hierover geen nieuwskanalen enkele dag die dit verschrikkelijke nieuws iedere dag kenbaar maken.
  Ik ben langzaam klaar met alle zogenaamde verschrikkelijke covid verhalen ja het is erg in sommige gevallen.
  En in andere hebben de slachtoffers sowieso geen kans door hun leeftijd/slechte gezondheid, maar stop met het iedere dag te brengen alsof niks anders bestaat en er niet andere problemen zat op de wereld zijn!

 17. De laender zegt op

  Dat er over het COVID probleem geschreven word vind ik normaal en dat het beleid in Thailand slecht is dat weten we al lang . Maar dat de mensen op straat sterven dat vind ik paniek zaaier rij ,ik woon in chiang mai en heb van die toestanden nog niets gezien . Dus het word tijd dat de mensen hun gezond verstand gebruiken. Hier word er al volop gevaccineerd de eerste weken met Astra zenica en spijtig genoeg nu met sinovac maar toch nog altijd beter dan niets, de tweede prik die zal gegeven worden is Astra zenica. Dus lezers blijf kalm en strooi geen onzin rond.

  • Jahris zegt op

   Eens! Het valt me op dat er behoorlijk wat mensen zijn die de huidige situatie in Thailand erg slecht kunnen duiden en overgaan op paniekzaaien en overdrijven.

   Corona is inderdaad een probleem maar, ter relativering: Thailand heeft op dit moment, relatief gezien, nog steeds veel minder Covid besmettingen én doden vergeleken met Nederland. Niet alleen in totaal, maar ook per dag, óók de afgelopen dagen nog. Nog steeds zou ik momenteel liever in Thailand zitten. Veel minder besmettingen, veel minder kans op ziekte. En het vaccin komt er heus wel aan al duurt het wat langer dan gedacht. En noem eens een land vergelijkbaar met Thailand waar het wel goed gaat? Hooguit een paar landen die iets verder zijn met aantallen gevaccineerden, meer niet. Alleen in de rijkere landen gaat het nu goed, en ook pas de laatste paar maanden.

   • Johnny BG zegt op

    @jahris,
    Idd is corona een probleem omdat er een economie voor gesloopt wordt. Kleine zelfstandigen worden door maatregelen kapot gemaakt terwijl blijkt dat besmettingen vooral binnenshuis met familieleden plaats vindt.
    MBK moet gaan lenen omdat de overheid het laat afweten en na 16 maanden komen die clowns eindelijk eens met een compensatie van 3000 baht per personeelslid.
    Het kan gekker..vast personeel verzekerd via sociale zekerheid heeft meer te besteden gekregen gedurende de crisis via allerlei extraatjes terwijl MBK aan handen en voeten gebonden is en de kosten moet door betalen.
    Ik ben erg voor het goed betalen van personeel maar deze crisis laat zien dat dit niet zo slim is gezien de geldende wetten maar je verlagen tot het niet nemen van een verantwoordelijkheid zoals bij ontslag gaat mij te ver.
    Het moge duidelijk zijn dat Covid gebruikt wordt voor een politiek doel en dat nummers gebruikt worden als excuus.
    Bouwplaatsen en schoonheidssalons moesten gesloten zijn maar dat gold tot eergisteren niet voor iedereen op Thonglor. Toevallig ook het gebied van een eerder probleem dus de vraag rijst of hier een structueel integeriteitsprobleem speelt. Die Red Bull nazaat gast die iemand dood reed werd ook diep gedekt door de politie wat er op lijkt dat dit een soort van vrije zone blijkt te zijn.

  • Yak zegt op

   Ik woon in CM, ben aan de beurt voor een vaccin, tot nu niets, een tante van mijn vrouw, die aan de beurt is omdat zij professor is kon alleen Sinovac krijgen, heeft zij geweigerd.
   Jij bent nog geen doden op straat tegen gekomen en je noemt het paniek makerij, maar lees je Thaise kranten en kijk naar het Thaise nieuws op de tv, dan zal je beseffen dat het inderdaad niet in CM is maar in BKK wat de doden op straat betreft.
   CM zal ook geen hinder hebben van de Corona crises en leeft gewoon verder als voor de uitbraak, want het is allemaal onzin wat er wordt geschreven wat betreft Corona en de gevolgen daarvan, als ik het goed begrijp.
   Ik weet niet waar en hoe je leeft in CM, maar er wordt geen onzin rond gestrooid als er wordt geschreven over de situatie die nu heerst in Thailand, dus ook in CM.
   Ik ben kalm en wacht mijn tijd wel af of en wanneer ik een vaccin krijg, al een tijd (maanden) geleden heb ik geschreven er voor te willen betalen, maar tot nu toe is het niets wat de klok slaat, paniek en onzin van mijn kant, ik denk het niet, het is gewoon de realiteit.

  • Loe zegt op

   Sinovac maar toch nog beter dan niets, zeg je maar als over enkele weken de betere spuiten zouden komen Pfizer of Moderna. Er is niet onderzocht of je dan deze ook nog kan nemen. Daarom zeg ik tegen alle kennisen in Thailand wacht nog een paar weken voordat je dat Chinese spul neemt dan kun je voor de betere spuiten gaan. Ik denk dat het niet al te lang duurt voordat deze aangeboden kunnen worden alleen moet Thailand zich proberen los te maken van China als dat nog kan.

 18. Peter van Velzen zegt op

  Wat het aantalcovi-doden betreft per hoofd van de bevolking staat Nederland op plaats 53 in de wereld, (2046 per miljoen) Thailand op plek 155. (56 per miljoen) Er zijn landen waar het beter gaat (zuid Korea me name) maar die liggen verder geisoleerd van de rest van de wereld.

  Hier in Trang kwam gisteren een ambulance mijn vrouw ophalen (kostte ruim 5.000 bath) nadat ze wes uitgegleden en haar hoofd had gestoten. Dus overbelasting van de gezondheidszorg? Dat valt nogal mee tot nu toe. In Bangkok zal het anders zijn, met name voor de armsten, Maar dat laatste was altijd al zo,

  Zelfd het recordaantal dat momenteel sterft, is lager dan het recordaantal in Nederland. Zowel inde eerste als in de 2e golf. Dat het nu zo oploopt komt denk ik vooral door de lage vaccinatiegraad. Dat mag je de autoriteiten wel (mede) verwijten,

 19. Erik zegt op

  Yak, de Computer Crime Act 2007, verscherpt in 2017, verbiedt ‘fake news’ en wat fake is dat bepaalt de overheid zelf. Je herinnert je wellicht dat de regering tegen 1 april heeft opgeroepen vooral geen 1 april moppen in de media te plaatsen want een 1 april mop is nu eenmaal fake news. Die westerse grappenmakerij stelt men in Thailand niet op prijs.

  Met Korea bedoelt jouw partner denk ik N-Korea. Als je leest wat daar aan de hand is dan is Thailand nog steeds een paradijs vol mensenrechten, persvrijheid en voedselvoorraden…

 20. Jan si thep zegt op

  Wat ik niet begrijp met deze angst voor stijgende aantallen. Vandaag is een belangrijke Buddha dag waar velen dan toch samen komen in de tempel Je zou verwachten dat dit toch zou worden verboden. Maar ja, net als Songkra gewoon mogelijk. Maar de school blijft al bijna 3 maanden dicht zonder goed alternatief omdat men zo bang is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website