Harde politie actie

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
5 maart 2019

Eigenlijk is de kopegel van dit verhaaltje slecht gekozen want in feite betreft het een zeer slappe actie. Blijkbaar lopen nergens ter wereld zoveel mannen met een slap gevoel rond als in Bangkok.

De Thaise politie doet geen enkele moeite om hen van dit probleem te verlossen. Integendeel ze houden hun poot stijf en maken heel wat mannen radeloos.

En daarbij niet te vergeten de diverse verkopende partijen die deze arme slappe broeders trachten te helpen zonder daar een al te stijve prijs voor te berekenen.

Een dezer dagen zette de politie veel mankracht in om met harde hand met name op Sukhumvit Road alle artikelen die een mannelijk gevoel van slapte kunnen herstellen in beslag te nemen.

Heb er geen goed woord voor over en kan het maar een hele slappe actie vinden. De verkopers zijn echter niet voor een gat te vangen en staken de koppen fier omhoog bij elkaar om vastberaden hun poot stijf te houden. Slim brachten ze het niet in beslag genomen spul achter slot en grendel op geheime veilige plaatsen onder.

Om ook de koppen van de klandizie niet te laten hangen werd een slim plan bedacht. Het aanbod van de verschillende merken werd met grote letters op een stukje karton geschreven en op een tafeltje gedeponeerd. Met iets meer moeite dan voorheen kan het manvolk de blik weer fier omhoog richten en de slappe daad van de politie omzeilen.

3 reacties op “Harde politie actie”

 1. Henk zegt op

  Nog nooit gehoord dat de politie bij een “farmacie” een inval in een heeft gedaan. Daar wordt hun poot blijkbaar niet stijf gehouden, en geloof me er zijn er heel wat. Apothekers verdienen er een behoorlijke stijve poot aan. Ik neem aan, aangezien de Thaise politie er om bekend staat in veel gevallen zich slap op te stellen, dat ze er zelf veel behoefte aan hadden. Enige uitzondering is “Big Joke”. Die houdt overal zijn poot stijf, al is het maar om te pronken.

 2. LOUISE zegt op

  Hallo Joseph,

  Mijn complimenten voor de verwoording van jouw vooruitstrevend verhaal.
  Dat kan echt iedere lezer rechtstandig in de houding staand lezen.
  Daar zal menig BLOGGER, rechtop en fier, een hulde aan jouw adres sturen.

  LOUISE

 3. rentenier zegt op

  Dit geeft de politie weer ’n mogelijkheid om controles en invallen te doen om zodoende een extra bahtje onder de tafel te vangen. Die hebben helemaal geen intentie om dergelijke spullen uit de handel te nemen. Misschien wel in beslag te nemen voor eigen gebruik en als geschenk voor vrienden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website