Op ieder farang potje past een Thais dekseltje

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags: , , ,
17 november 2023

In Hua Hin kon je voor Covid prima uitgaan. Het uitgaansleven is er weliswaar minder uitbundig dan in Pattaya, Bangkok of Phuket, maar aan barretjes en discotheken geen gebrek.

Mocht je op zoek zijn naar gogo-bars waar dames hun handelswaar zonder iets te verhullen aanprijzen dan kun je Hua Hin maar beter overslaan.

Livemuziek

Er zijn een paar barretjes waar ook livebandjes spelen. De kwaliteit van de bands is wisselend; toch zijn er een aantal die een aardig stukje muziek weten te produceren.

De discotheek onder het Hilton Hotel heeft een prima liveband. Het enige nadeel is het te harde geluid. Nu ben ik als fervent bezoeker van uitgaansgelegenheden wel wat gewend. Toch is het bijna niet mogelijk om het daar langer dan 30 minuten uit te houden. Het geluidsniveau zit tegen de pijngrens aan, dus zal wel 135 decibel of meer bedragen. Nu vinden Thai harde muziek wel sanuk, je kunt het ook overdrijven. Uiteindelijk jaag je zo zelfs klanten weg, maar of dat kwartje ooit zal vallen? Ik betwijfel het.

Aapjes kijken

Een populaire bezigheid tijdens het uitgaan is aapjes kijken. Dat betekent, neerstrijken op een terrasje voor een bar en kijken welk schouwspel zich voltrekt. Westerse toeristen smullen er van. En af en toe kan het mij ook wel bekoren, moet ik eerlijk toegeven.

Iedere avond trekt in de barstraten een bonte stoet van allerlei pluimage voorbij. Jong, oud, dik, dun, knap en knap lelijk. Alle soorten en maten. Soms uitgedost in kledij die ze moeten hebben uitgezocht in een vlaag van verstandsverbijstering. We kunnen niet allemaal even slank zijn, maar wanneer je meer dan 100 kilo weegt en ongeveer 1,50 hoog bent kun je beter niet in een superstrakke legging rond gaan lopen lijkt mij. Maar wie ben ik?

Wilde nacht

Wat het ook altijd goed doet, zijn de blikken richting het tijdelijke stelletje. Een dergelijk gelegenheidsduo is ontstaan na een pas beklonken zakelijke deal tussen bardame en barbezoeker. Beiden lopen trots hand in hand voorbij te paraderen. Zij is ‘very happy’ met de gegarandeerde inkomsten en heeft al een paar nieuwe pumps in gedachten. Hij is zichtbaar verheugd met de aanstaande wilde nacht. En dat nog wel met een mooie jonge vrouw. Eentje die hem in zijn eigen land niet eens een blik waardig zou gunnen. In Thailand gaat dit niet op. Vele gesloten deuren gaan open, zodra je over de juiste ruilmiddelen beschikt.

Thaise dekseltjes

Waar ik echt van kan genieten is het feit dat er op ieder farang potje een Thais dekseltje past. Mannen met een zichtbare handicap, zoals ontbrekende of onderontwikkelde ledematen, kunnen hier gelukkig zijn met een Thaise vrouw. Uiteraard volgens het beproefde concept in Amazing Thailand: ‘Ik zorg voor jou dan zorg jij voor mij’. Daar kan echter niets op tegen zijn, want het is een faire deal. Hij gelukkig en zij tevreden.

In Nederland zouden deze mannen, die al veel pech hebben in hun leven, ergens moeten wegkwijnen in een volstrekt anonieme en troosteloze doorzonwoning van woningbouwvereniging ‘de blijde huurder’. Hier in Thailand is het anders en wordt de rolstoel voortgeduwd door een lekker strak wijf. Excusez-moi voor dit seksistische taalgebruik lieve dames.

Wanneer ik wederom een kansloze Arthur voorbij zie lopen met naast zich een kittig dametje, besluit ik mijn overpeinzingen met de gedachte: “Het paradijs bestaat dus echt, en dat op slechts 10 uur vliegen van Amsterdam…”

– Herplaatst bericht –

23 reacties op “Op ieder farang potje past een Thais dekseltje”

 1. Nico zegt op

  Heerlijk verhaal en zo waar!!!

 2. Rikkie zegt op

  Geweldig beschreven !

 3. William zegt op

  Zo is het maar net Peter !!

  Woensdag a.s. vertrek ik weer voor ’n maandje of 6 naar ’t ‘Paradijs’.

 4. Noel Castille zegt op

  Goed verhaal maar dikwijls geen happy end thaise meisjes (dames) zullen wel voor de minder bedeelde
  farang zorgen tot zijn centjes niet voldoende meer zijn of op zijn ? In sommige gevallen zal de thaise lady
  die farang wel blijven verzorgen maar de kans is zeer klein . Na zes jaar Thailand heb ik er veel zien afgaan
  als een gieter .

 5. wibart zegt op

  Mooi verhaal en prachtige inkleuring. Mag ook graag genieten van de parades en mijn verbazing na al die jaren soms is er nog steeds. 🙂

 6. Jack G. zegt op

  Het leuke vind ik altijd uitgebluste Europese echtparen spotten. Vele vrouwen ergeren zich groen en geel aan hun mannen die aandacht krijgen van Thaise dames en alles en iedereen die acquisitie probeert die plegen. Als een kledingverkoper aardig tegen hen doet beginnen zij gelijk met een strenge reprimande tegen meneer maatpak en klossen met een bokkenpruik en gezicht op stand donder en onweer voor onbepaalde tijd vervolgens hard door naar het volgende obstakel die 10 meter verderop alweer opdoemt. Ik vraag me geregeld af waarom zij nu naar Thailand zijn gekomen. Om 3 weken zich te gaan ergeren aan alles en iedereen? Ik heb voor het uitgaan oordopjes met filters laten maken om de decibels te filteren. Werkt prima in Hilton disco en bij popconcerten in de Gelredome of waar dan ook in Thailand. Ik weet eigenlijk niet of je die dingen ook in Hua Hin kan laten maken voor een redelijke prijs. Wat verder opvalt is dat veel toeristen zich vergeten in te smeren tegen verbranden van de huid. De zon is toch wel wat sterker dan in Noord Europa.

  • Sjaak S zegt op

   Ik heb al menig echtpaar uit elkaar zien gaan, omdat de man een Thaise schone verkoos boven zijn wederhelft… en zij uiteindelijk alleen naar huis ging. En ik moet bekennen, dat hoewel ik met een hete Braziliaanse getrouwd was, ik vroeger ook altijd met afgunst keek naar de mannen die hier in Thailand een Thaise vriendin hadden. Tien jaar geleden hakte ik de knoop door en ben nu al die tijd gelukkig met mijn Thaise vrouw en heb er nooit spijt van gehad.

  • Marcel zegt op

   Heb ik 20 jaar geleden ook meegemaakt, toen een Thaise zich aan mij op begon te dringen, hetgeen bijna op een vechtpartij tussen de twee dames uit is gelopen. Ik heb mijn toenmalige vriendin richting brommer gedwongen en we zijn goed weggekomen 🙂 LOL

 7. jasper van Der Burgh zegt op

  Wat je zegt is wel waar, maar toch zie ik in mijn omgeving (ik woon nu 8 jaar in Thailand), dat de “beste”stellen toch bestaan uit mensen waarbij de leeftijd niet al te veel verschilt (max 15 jaar), en bij voorkeur dat er kinderen zijn. Alle andere relaties (ook als de westerse man te arm wordt!) zijn op termijn meestal niet houdbaar.

  • John2 zegt op

   Wie ben jij om over leeftijdverschillen te oordelen? 14 jaar is geen risico, 16 jaar dan weer wel? Weer zo’n kromme redenering.

   Een echtscheiding heeft niets te maken met leeftijd. De echte oorzaak is veelal ergens anders te zoeken. Trouwens, kijk maar eens hoeveel koppels er uiteen gaan die quasi even oud zijn.

   Je hebt wel gelijk als je de financiële kant ter sprake brengt. Dit toont duidelijk aan dat je jezelf tegen spreekt.

 8. Casbe zegt op

  Beste, u behoeft zich te excuseren. Ik heb me met je artikel goed kunnen amuseren. De waarheid doet menigeen verkleuren. En als het stopt “so what” , we hebben het gehad, probeer je oude dag maar eens te kleuren in ons westers gebeuren.

  • Paul Schiphol zegt op

   Casbe, het is precies wat je zegt. Waarom wensen wij lichamelijke affectie (zo u wilt liefde) altijd zo anders te bezien als zoiets minstens essentieels; eten. Je kunt je simpelweg tegen lage kosten voeden, maar voor wat meer geld kan het ook echt lekker en dagelijks anders zijn. Waarom kunnen velen het toch niet zo zien dat het betalen voor aandacht en affectie op wat hogere leeftijd voor beiden veel voldoening kan geven. En ja, ook in de supermarkt al ben je daar 25 jr. klant krijg te zonder geld niets mee. Ik wens iedereen voldoende reserves om prettig oud te worden. Want oud worden willen we allemaal, alleen erkennen het te zijn is andere koek.

 9. John Chiang rai zegt op

  Je treft met dit verhaal precies de spijker op zijn kop,en geeft tevens aan dat het uitzien van de Farang en ook de leeftijd helemaal niet de eerste prioriteit is bij veel Thai dames.
  Het is erg vaak het systeem jij zorgt voor mij,en ik zorg voor jou en daar speelt geld en sociale zekerheid een veel grotere rol,als de leeftijd en het uitzien van de Farang.
  Natuurlijk wordt dit in het begin van de meeste Thaidames mooi verpakt,zodat veel Farang de indruk krijgen, dat het alleen om zijn persoon gaat.
  Vaak draaien zulke Farang,die in Europa qua uitzien en leeftijd alleen dromen konden om überhaupt nog een vrouw te krijgen,helemaal door en smijten met geld en cadeaus,en geven veel vrouwen een totaal verkeerd beeld van hun werkelijke hebben.
  Iemand die eerlijk vanaf het begin klare wijn schenkt,en haar voor een eerlijke keuze stelt,omgaat meestal die vrouwen die zich hoogstens in een korte tijd verrijken willen.
  Farangs die alleen imponeren willen met het smijten van geld en dure geschenken,moeten later niet klagen dat ze meestal uitsluitend deze vrouwen aantrekken die hier gretig gebruik van maken.
  Een Farang die verstandig met zijn bezit omgaat,en zich zelf eerlijk presenteert,kan normaal gesproken, zijn thaivrouw een goed en zeker leven bieden.

 10. Rocky zegt op

  Beste Khun Peter,
  Ik las met veel belangstelling bovengenoemd artikel over t leven in Hua Hin en Thailand ”het Paradijs” op aarde. Ik heb er jaren gewoond en gewerkt met mijn ex (thai) maar nu terug in de EU en nu inmiddels met vervroegd pensioen, doch zou zo graag trug willen JUIST omdat ik zo’n gehandicapte ben die jij beschrijft en idd wegkwijnt achter de geraniums 1 hoog. Maar mijn maandelijks geeist inkomen reikt niet ad 65.000 thb. door mijn mislukte relatie en buniss in Thailand (family omstandigheden, zullen we maar zeggen) ook totaal geen spaargeld of extra voor een aanvulling meer, om mijn maandelijks inkomen aan te vullen, om legaal aan een “O” retired visa te komen, al jaren dus de 50 gepasseerd En ik zeg legaal omdat er voorbeelden genoeg zijn dat er wel wat valt “te regelen”. Nou sorry daar ben ik de persoon niet voor, Ik hou van Thailand, haar cultuur en respecteer hun wetten, dus een scheve schaats gaan rijden zie ik niet zitten, noch in Europa noch elders.
  Dus m.a.w, blijft er niets over dan wekelijks met volle belangstelling thailandblog te blijven volgen en wederom een traantje weg te pinken. Met groet Rocky

 11. lung addie zegt op

  Dit oude gezegde klopt, maar, er zijn ook veel multi functionele deksels en zo een elastisch deksel past wel op elke pot. De enige voorwaarde is dat die pot goed gevuld moet zijn met …… Eenmaal die pot leeg past zo een deksel plots niet meer maar dan wel weer op een andere goed gevuld pot.

 12. Stefaan zegt op

  Bij een relatie met een (Thaise) vrouw : wees heel kritisch.
  Bespreek duidelijk wat je wensen zijn, en wat je haar kan bieden.
  Luister wat haar wensen zijn. Bespreek of deze haalbaar zijn voor beide. Hier en daar moet wat water bij de wijn gedaan worden.
  Wees steeds eerlijk, en maak duidelijk dat Europa geen zevende hemel is. Ik heb steeds de voor- en nadelen van leven in Europa en Thailand besproken.
  Een kleiner leeftijdsverschil is beter voor de relatie.
  Nog voor het begin van mijn relatie met mijn Thaise ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet permanent wil leven in Thailand. Bij pensionering wil ik wel 3 à 5 maanden overwinteren in Thailand.

 13. Similan zegt op

  Super geschreven leuk om te lezen

 14. BramSiam zegt op

  Er wordt veel gesuggereerd dat als ‘de pot’ leeg is, de relatie stukloopt. Veel potten bestaan echter uit pensioen en AOW. Dat zijn misschien geen vetpotten en ze worden beperkt of niet geïndexeerd, maar echt leeglopen doen ze toch niet.
  Ik weet overigens heel goed dat geld wel een belangrijke rol speelt en dat van romantische liefde vaak minder sprake is. Of anders gezegd de brandstof van de romantiek is vaak het geld. Een groot probleem is het als de geliefde steeds meer gaat verwachten terwijl de financiële situatie langzaam verslechtert. Dat leidt tot fricties.
  Een wat oudere dame zal wat realistischer zijn dan een jong deerntje. Anderzijds wordt een jong deerntje echter vanzelf ouder, dus er is altijd nog hoop.
  Overigens speelt meer dan geld alleen een rol. Als partners echt een hekel aan elkaar krijgen is geld ook geen bindmiddel meer. Ook niet in het paradijselijke Thailand.

  • khun moo zegt op

   Natuurlijk heb je gelijk bram,

   In principe zijn de relaties in Europa niet veel anders.

   Kijk naar mick jagger. Zo wie zo een van de lelijkste oude mannen op het westelijk halfrond, ook op het oostelijk halfrond trouwens , maar heeft wel zeer mooie jonge vriendinnen.

   Blijkbaar is er toch iets aantrekkelijk aan hem behalve zijn uiterlijk.

 15. Harry Romijn zegt op

  Zoals mijn Indonesisch-Indische schoonmoe zei: “de schoonheid van een man boven de 45 zit in zijn portemonnee”.

 16. willem Borsboom zegt op

  Alles klopt in dit verhaal. Als je op zo terras zit zie je alles gebeuren met een heerlijk koel glas bier in je hand. Maar ook de natuur, eten en stranden zijn prachtig, laten we dat niet vergeten als we weer thuis komen!

 17. Gertjan zegt op

  Mooi verhaal!
  Ik ben sinds bijna 4 jaar gescheiden en sindsdien veel op reis (ik werk online).
  Eerst met de camper door Europa, toen 2 jaar geleden voor het eerst naar Thailand. En wat was dat heerlijk, mooi en een compleet nieuw avontuur. Ja met vallen en opstaan heb ik zovele beleefd, romances, reizen, cultuur ontdekken etc etc..
  OP dit moment zit ik in de Filippijnen en ga over 2 weken weer terug naar Thailand! Ook naar Hua hin, ik wil daar opzoek naar een vastere verblijfplaats voor langere periode/ wellicht kopen.

  Zelfs in de Filippijnen mis ik Thailand!

  Laat mijn vrienden en kennissen in NL maar lekker lullen. Ik vermaak mij wel.

 18. Guy zegt op

  Toch een bedenking……
  Ik heb nog (bijna) nooit een lelijke oude vrouw in een Porsche gezien…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website