Een helder brein in een getraind lichaam

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
3 november 2019

De bekende Mike Shopping Mall in Pattaya is aan renovatie toe en dus worden een aantal verdiepingen heringericht en gemoderniseerd. Ga met de roltrap maar eens naar de bovenste etage waar ik normaliter nooit kom. Kijk met de nodige verbazing naar het groots opgezet Coco Fitness Center, het walhalla voor sportieve lieden, respectievelijk slankheidfanaten.

 
Een veelvoud aan verschillende toestellen staat daar opgesteld om je lichaam conditioneel op peil te brengen. Je kunt het uithoudingsvermogen op de loopband opkrikken, de borstkas op een ander toestel verbreden, de spiermassa ontwikkelen en wellicht het gewicht enkele kilo’s omlaag brengen. Het is hard werken geblazen en van het kijken alleen begin ik al te transpireren. Al zwoegend heb je vanaf deze bovenste etage een prachtig uitzicht over Beach Road en de zee.

Voor 300 baht mag je een hele dag lang je lusten op de vele verschillende toestellen bot vieren. Krijg je er niet genoeg van leg dan 1800 baht op tafel en het rijk behoort jou een hele maand lang toe. Voor een jaarabonnement leg je zeventien duizend baht op tafel. Maar na dat jaar ben je ook veranderd in een echte Adonis en zal menige dame je bewonderend nastaren.

Bezinning

Als je voldaan en vermoeid -wel of niet afgeslankt- naar buiten stapt kom je onmiddellijk in het rijke Boeddhistische leven terecht en sta je direct in het aangrenzende Thai Buddha Image Center midden tussen beelden van voorbeeldige monniken die hun leven aan Boeddha hebben gewijd. Het bord met de tekst Good Luck (Lucky), Protection (No accident) en niet te vergeten Good Health (No sick) lacht je toe. De beelden van de monniken van klein tot levensgroot kijken je indringend aan en écht waar ze zijn allemaal te koop.

Als je in Pattaya bent moet je eens op die bovenste etage gaan kijken om het vakmanschap van de makers van de beelden te bewonderen. Zou niet weten wie tot de doelgroep van de zaak behoren, want klanten zijn in geen velden of wegen te bespeuren. Toch zou ik als ik in Thailand woonde een dergelijk groot beeld van de monnik met een collectebus in zijn handen aanschaffen en het bij de ingang van mijn huis plaatsen.

Buitenstaanders zouden mij als een vroom, eerlijk en integer mens gaan beschouwen. Aan de monnik en de collectebus kan geen enkele Thai met goed fatsoen voorbijgaan en gegarandeerd verdien je de aanschaf in een mum van tijd terug en wat te denken van een jaarabonnement bij Coco Fitness. Die uitgave vormt uiteraard geen enkel probleem en je ziet naast het lichamelijk aspect gaat ook het brein meteen werken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Een helder brein in een getraind lichaam”

 1. Jacques zegt op

  Dat heeft u leuk op papier gezet en een aanmoediging om te investeren in je lichaam is ook te prijzen. Ik was er een tijdje geleden wel geweest maar toen was het nog niet zover. Ik ben wel benieuw of dat zwembad op het dak nog aangepakt wordt en al vergevorderd is. Zou jammer zijn als dit niet meer in gebruik zou zijn want is erg lekker na het sporten even een duik nemen en uitwaaien alvorens naar moeders de vrouw te gaan.

 2. johannes h zegt op

  Hi, People……..

  Moet effe kwijt ; Ik bracht ‘n jaar of 7 geleden ‘n bezoek bij afgebeelde monk……(Hij is inmiddels reeds overleden )

  Nou ben ik ‘n vrij nuchter persoon.
  Maar hierna ben ik ‘n heel stuk opgeruimder en relaxer geworden, ofschoon ik alleen maar respectvoller ben gaan staan t o de Boeddistische levenswijze…….. en dat heeft toch de nodige jaren nodig gehad……

  Groetjes Johannes.

 3. Rob zegt op

  Behoorlijk prijzig Coco Fitness, in Nederland ben je per maand iets van € 21 kwijt bij Basic Fit en dan mag je onbeperkt sporten

 4. fred zegt op

  Meer dan 50 euro per maand is veel te duur naar mijn mening. In België betaal ik nog niet de helft. Ga je met twee ben je bijna 120 euro kwijt.

  Blijkbaar vergeten de Thai dat de gemiddelde Farang nu ook de vinger op de knip moet houden. Zo veel meer als zij hebben wij ook niet meer te besteden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website