Een beetje prikkelbaar?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
12 april 2020

Keurig verpakt kreeg ik op deze Paasdag een fles wijn aangereikt

Je kunt er niet uit en zit te veel op elkanders lip en dat kan in kribbigheid tegenover elkaar ontaarden; zo lees ik. Na een week in quarantaine begin ook ik er een beetje last van te krijgen. Mag de deur niet uit en zit gevangen in het huis van mijn vriendin.

Eerlijk gezegd slooft zij zich uit om het mij zoveel als mogelijk naar de zin te maken, maar ik ben prikkelbaar. Gewoon snel geïrriteerd en humeurig. Ook een beetje lichtgeraakt, korzelig, wrevelig en tegen mijn natuur in ook ietwat zuur en soms kattig.

Moet uitkijken niet knorrig en narrig te worden om maar te zwijgen van licht balorig. In normale tijden heb ik een ontzettende hekel aan norse lieden die snel ontstemd, misnoegd en verbitterd raken. Kan daar nijdig en korzelig van worden. Merkte het al bij aankomst op Schiphol dat velen nogal stuurs, klierig, klagend en snibbig reageerden.

Op de luchthaven was zelfs sprake van een klein brandje, zo vernam ik achteraf. Zeer waarschijnlijk veroorzaakt door passagiers die snel ontvlambaar waren waardoor de aanwezige beveiliging nogal korzelig en nors reageerde op gestelde vragen.

Over wijn en vrouwen

Nu we toch op de ‘spelen met taal’ toer zijn geraakt stappen we even over op een glaasje wijn in gezelschap van een lieftallige dame. Net als wijn kunnen we vrouwen naar leeftijd inschalen.

‘Vrouwen zijn net als wijn, sommigen worden zuur, maar de meesten worden beter naarmate ze ouder worden.’  Een grappig gezegde dat uiteraard uitsluitend door mannen wordt gebezigd.

En dames wat te zeggen van mannen? Ik laat u niet in de steek:

‘Hoe grijzer, des te eigenwijzer!’ Heren herkent u zich daarin?

Zelfs in deze nare tijd blijft ‘mijn meisje’ goed gehumeurd en nadat ik gisteravond een beetje balorig een klierige opmerking maakte waarop ze nogal zuur reageerde volgde vandaag haar superlieve reactie. Keurig verpakt kreeg ik op deze Paasdag een fles wijn aangereikt. Na het uitpakken glinsterden mijn vochtig geraakte oogjes van pret en ontroering.

De eerste week in quarantaine zit er op en de tweede gaan we vol vertrouwen en positief tegemoet.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Een beetje prikkelbaar?”

 1. Mike A zegt op

  “Moet uitkijken niet knorrig en narrig te worden om maar te zwijgen van licht balorig. In normale tijden heb ik een ontzettende hekel aan norse lieden die snel ontstemd, misnoegd en verbitterd raken. Kan daar nijdig en korzelig van worden”

  I rest my case

 2. Massart Sven zegt op

  Wel dan vraag ik mij af hoe dt ik dat bij mezelf zou noemen , na bijna 2 maand in huis te zitten. Met.een kleinzoon van 4 die eerst schoolvakantie had (nu nog) voor 14 dagen maar daarna kon hij terug naar schooj door vakantie opvang.. Nu met de covid-19 blijven de scholen dicht tot wanneer? Zolang zit ik dan ook binnen. Het is soms om de muren op te lopen van verveling ,want je kan niet ganse dagen het huis onderhouden en een tuin hebben we niet.

  Sven

 3. Joop Don zegt op

  Nou , ik zit in Nederland terwijl we samen in Thailand zouden zijn en de verveling kribbigheid en niks zeggen is hier van pas . Hoop dat het snel over is . Fijne Pasen allemaal en blijf gezond , Gr Joop en Dang .

 4. Maryse zegt op

  En wat dacht je van in Pattaya nu verblijven?
  Al drie weken niets anders kunnen doen dan voedsel kopen want al het overige is gesloten. Verder al bijna twee weken geen water van de gemeente (reservoirs leeg). En tot slot sinds vandaag geen alcohol meer kunnen kopen tot 30 april.
  Ik word langzamerhand ook behoorlijk chagrijnig er van!

 5. Bertino zegt op

  Tjonge tjonge wat een klaag reacties hier, als je nog gezond bent, wees blij en pas je gewoon aan ! Denk aan de vele mensen die hun dierbaren al verloren hebben !
  Toch nog fijne dagen, zover dat gaat.

 6. Michel Van Windekens zegt op

  Joseph, ik k an me best vinden in ietwat prikkelbaar zijn. Zelf meegemaakt.
  Terug van het heerlijke Thailand ben ik en mijn partner al 5 weken in SOFT-quarantaine in mijn “kot”.
  Nu even “spelen met de taal”, Mijn zielstoestand verduidelijken, maar dan voor de West-Vlaamse vrienden.

  “Meistal makkekik leute en ziek nie contrarie, mo nu ziekik me patience an ‘t verliezen. Ik worden persut, dul en vies. Kzint moe lik koede kerrepap en kommen in stokken met me mokke. ‘t Is spil en er komt boel van omdat me Paaskeun zevert, kriept en trunt. Eneens schoot ze in dolére en toen …. was ‘t spil pertanken boefe gedaan. Drooide averechts ut:
  Ze gaf mien een paasei met een groot kruis erop en boemvul me pralines

  Ze zei, “Pasen is niet het feest van de Heilige Jozef, maar van de verrijzenis van Jezus”.
  Blijkbaar zijn de eitjes het symbool van het nieuwe leven, zelfs na een Corona crisis.
  Aan iedereen een GEZOND Paasfeest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website