Bericht uit Holland (6)

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags: ,
20 mei 2013

Een week gerild. Net als vorig jaar heb ik weer pech. Dacht een aangenaam lentezonnetje aan te treffen, maar de weergoden besloten de winter nog even te verlengen, hoewel die al lang en koud genoeg was, vertelt iedereen me.

En wat het nog erger maakte: ik was tweemaal op Schiphol. Moest daar overstappen van de trein op de bus en omgekeerd voor een bezoek aan kennissen in Aalsmeer. Hoe graag had ik er op het vliegtuig gestapt, naar de weldadige hitte van Bangkok en de omarming van mijn vriendin. Maar zover is het nog niet en ik ga pas twee weken voor mijn vertrek aftellen.

De slof Khrong Tip die ik op Suvarnabhumi heb gekocht, is inmiddels opgestookt. Ik heb nog wel vier aanstekers, cadeau gedaan door mijn vriendin, met pin-ups. Het zijn weliswaar geen aanstekers waarop de dames een striptease uitvoeren, als je hem heen en weer beweegt, maar ze vlammen wel. Mij zetten ze niet in vuur en vlam. Te veel siliconen, vermoed ik. Of Photoshop is eroverheen gegaan. Of zou het de leeftijd kunnen zijn, want ik moet bekennen dat ik vroeger bij de kapper stiekem De Lach in keek en in de Bijbel de ‘vieze’ teksten wist te vinden.

In de trein naar Zaltbommel, waar ik een afspraak had met blogmedewerker Jo Jongen, viel mijn oog op een bericht over Anouk in Metro. Die moet onze driekleur verdedigen op het Eurovisiesongfestival. Op het moment dat ik dit schrijf, is ze door de halve finale heen. Metro schrijft: ‘…heel Nederland is trots op haar’, wat een uitspraak van mijn oma bevestigt die zei: ‘De krant brengt de leugens in het land.’ Heel Nederland? Wat verbeeldt dat vodje zich wel? Hou mij erbuiten.

Er stond ook een interview in met een transgender. Nou woon ik een groot deel van het jaar in het Land van de Transgenders, dus was ik benieuwd naar wat Sophie te zeggen had. Conclusie: ze kan beter in Thailand dan in Nederland leven, want het CBS heeft vastgesteld dat 20 procent van de Nederlanders vindt dat er iets mis is met transgenders en volgens Sophie zou tweederde van de transgenders wel eens aan zelfmoord hebben gedacht.

Verder las ik dat sjoemelende ziekenhuizen jaarlijks 50 tot 180 miljoen euro declareren voor behandelingen die medisch niet noodzakelijk zijn. In RTL Nieuws zei een (anonieme) arts dat ze tijdens hun opleiding al leren declareren. ‘Je moet zorgen dat je declareert wat het meeste oplevert’.  Nederland lijkt toch meer op Thailand dan sommigen denken, die afgeven op de welig tierende corruptie in hun nieuwe vaderland.

Update: Anouk is in de finale als negende geëindigd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bericht uit Holland (6)”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Dick,

  De krant brengt niet altijd leugens. Meestal zijn de datum en de titel wel juist…..

  ‘De Lach” was ook in België gekend en populair, al beweerde menig man in die tijd wel dat hij het boekje niet kende. Mijn vader kocht hem elke keer zelf . Kon ook niet anders want de brave man was vroegtijdig kaal…..

  • Hans Bos zegt op

   Met de bijbel had ik niet zo veel op. Ik vierde mijn puberale lusten bot op de 28-delige Katholieke Encyclopedie, die niet alleen man en vrouw van binnen beschreef, maar ook vage plaatjes bevatte van wilde stammen, de vrouwen uiteraard met blote borsten.
   En vergeet niet de Chick, die op mijn katholieke middelbare school in de pauze beduimeld van hand tot hand ging. Het sluitstuk was Ik Jan Cremer, gevolgd door het meer literaire werk van Jan Wolkers. Ik word nog opgewonden als ik aan die tijd denk…

   Het is overigens niet zozeer de krant die de leugens in het land brengt, maar de bronnen van informatie. Die er doorgaans belang bij hebben om niet de gehele waarheid te vertellen.

 2. Rob V. zegt op

  Dick, had je vriendin geen zin/tijd om mee te gaan naar Nederland? Dan hoef je haar hier niet zo te missen als je in de buurt van Amsterdam komt. Of is een eventueel eerder bezoek haar erg slecht bevallen dat je haar met geen mogelijkheid in het vliegtuig krijgt? :p

  Beste Rob, Ik kan je vraag niet beantwoorden. Neem van mij aan dat er goede redenen voor zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website