Bericht uit Holland (15)

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags:
13 juni 2013

Bij reisbureau Globe mijn ticket opgehaald. Tot mijn verbazing was een B-stoel gereserveerd en niet een C-stoel. Ik vraag altijd om een gangpadstoel, zodat ik tijdens de lange vlucht een wandelingetje kan maken ter voorkoming van rugpijn. In de toestellen waarin ik tot nu vloog, was de indeling 3-4-3, dus B zou geen gangpadstoel zijn.

Maar KLM bleek een kleiner toestel te hebben ingezet met 2-4-2, dus B was een gangpadstoel. Het kleinere toestel zou betekenen dat minder mensen naar Thailand gaan dan een jaar geleden. Khun Peter was dat ook al opgevallen. Die reisde onlangs met Eva Air naar Amsterdam in een toestel dat niet eens vol zat. Had hij niet eerder meegemaakt. En expats in Pattaya en Phuket hebben op de blog ook al geschreven dat ze niets geloven van de juichende berichten van de Tourism Authority of Thailand over de toename van het toerisme. Zou Thailand zijn aantrekkingskracht als toeristische bestemming verliezen?

Bij Albert Heijn werd ik aangesproken door een jongeman die me een abonnement op het AD/Rotterdams Dagblad (RD) wilde aansmeren. Voor het RD heb ik nog gewerkt op de regioredactie Vlaardingen/Maassluis, maar sinds het RD is opgeslokt door het AD, vind ik de krant er niet op vooruit gegaan.

Ik zei tegen de knaap dat ik in het buitenland woonde. Hij: Waar? Ik: Thailand. Hij (bloedserieus): Daar bezorgen we niet. Ik had hem eigenlijk moeten vragen waarom niet, maar dat bedacht ik pas toen ik thuis was. Maar zelfs wanneer de krant in Thailand zou worden bezorgd, zou ik me er niet op abonneren.

Zo kwam ik pas in die krant een artikel van een halve pagina tegen over een poes die was teruggevonden. Nu ben ik geen poezenhater, maar dat is nou niet het nieuws dat mijn belangstelling heeft. Ben ik blij dat ik niet meer voor die krant werk en dit soort verhalen (in het journalistenjargon: klein leed) hoef te schrijven.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Bericht uit Holland (15)”

 1. boodhaa zegt op

  Uw redenering over de grootte van het vliegtuig is niet juist. Vroeger vloog de KLM met een 747 combi (284passagiers) naar Bangkok en Taipeh, nu vliegt de KLM naar Bangkok en niet verder maar nu wel met de 777-200 of 777-300 ( 330 en 420 passagiers). De maanden mei en juni zijn ook laagseizoen maanden. Komende winter gaan er 3 vluchten per week bijkomen.

 2. Ronald zegt op

  Volgende week vlieg ik met KLM naar Thailand en zoals ik nu zag, ik check zo nu en dan eens op de pagina waar ik mijn stoel kan reserveren, zat het vliegtuig op een enkele stoel na vol. Zal wel met de vroeg boekactie van februari te maken hebben, denk ik zo.

  Ik heb eerder in deze periode gevlogen met KLM en China Air en de vliegtuigen waren nooit helemaal vol. Laatste keer op de terugreis, in gezelschap van GerrieQ8, had ik zelfs 3 stoelen voor mij alleen.

  Misschien dat het toch met de het seizoen te maken heeft. De mensen zijn nog wat afgeschrikt, met al het overstromingsgeweld van de laatste jaren en ja, het regenseizoen is nu ook weer van start…

 3. cor van kampen zegt op

  Dick, het is toch zo dat juichende berichten van het T.A of Thailand allang niet meer serieus genomen worden. Vliegtuigmaatschappijen moeten bodemprijzen hanteren om de vluchten naar Bangkok nog redelijk bezet te krijgen. De berichtgeving over corrupte politie en Taxi-figuren. Laat zijn sporen achter. Je kan tegenwoordig ook niet meer met een bootje naar een eiland zonder bestolen te worden. Zelfs de chinezen die in grote getalen hier komen hebben het wel gezien.
  Verder voor de jonge honden onder ons die van een biertje houden en een beetje feest is een biertje op het Rembrandsplein in Amsterdam net zo duur.
  Alleen de temperatuur buiten verschilt.
  En er zijn natuurlijk de mooie Thaise dames.
  Cor van Kampen.

 4. Mike1966 zegt op

  Beste Dick,

  vorig jaar vlogen wij ook met EVA, 777, de helft vol,

  wij zaten rij 61 ABC met 60 ABC voor ons, daar kan je beter niet zitten,
  want de koude lucht van buiten is op die plek goed te voelen,
  veel mensen op de terugweg vroegen ook extra dekens

  voordeel 60 ABC, je kan wel de benen strekken

  goede reis en veel plezier in thailand,
  vergeet je paraplu niet!

 5. willem zegt op

  Dick; vanuit Scheveningen al vast een goede reis gewenst en de”hollandse-nieuwe”zat er dit keer niet voor je in! Die zal je waarschijnlijk over”n maandje in Thailand gaan nuttigen.
  Eindelijk weer nieuws updates van jou en wat “sappige”? verhalen.
  Groet;Willem.

 6. Monique zegt op

  Ik denk dat het aan de concurrentie ligt, Emirates en Etihad gaan juist vaker op Bangkok vliegen vanwege de enorme vraag, volgens Emirates is één van de redenen omdat het toerisme in Thailand juist toeneemt.

 7. chris zegt op

  de toename van het toerisme geldt niet/minder vanuit Europa maar de toename is in de officiele statistieken wel te zien vanuit China, Japan, Rusland en Maleisie.
  Als je daarom goedkoop naar Nederland of Thailand wil vliegen loont het een vlucht te kiezen met een stop via Moskou or een Chinese luchthaven of zelfs Kuala Lumpur. (en dan naar Schiphol). Het aantal vluchten naar Moskou is immens. Veel toeristen focussen op Brussel of Dusseldorf maar dat is deels kijken in de verkeerde richting. Vraag niet altijd naar kwaliteit als je goedkoop wilt vliegen.

 8. danny zegt op

  beste Dick,

  Jouw verhalen over Holland hebben mij doen besluiten dit jaar een Nederlands bezoek over te slaan ,daarvoor mijn dank.
  Zelfs als het hier regent is het nog altijd beter weer dan in het koude Nederland ,waar vandaag de hitte is begonnen. Het werd vandaag ergens gemiddeld 25 graden in Nederland las ik……..tjonge jonge wat een hitte.
  Ik heb een stapeltje van 40 kranten Bangkok Post op het vliegveld gelegd zodat je bij aankomst meteen aan de slag kunt. Dat zijn de gevolgen van je vreemd gaan !
  Je begrijpt dat je nu een inhaalslag zult moeten maken voor vele achtergebleven trouwe lezers !!!
  Ik denk dat ik en vele duizenden expats blij zijn dat je weer bij ons terug komt in Thailand.
  Veel groeten uit de Isaan Danny

  • Dick van der Lugt zegt op

   @Danny Nog 1 nachtje slapen en dan stap ik op het vliegtuig. Zondag arriveer ik en maandag hervat ik mijn Nieuws uit Thailand. Helaas moet ik de Hollandse Nieuwe missen, maar de oude haring smaakt ook nog voortreffelijk.

   Vandaag de kopij van Het Beste van Thailandblog op de post gedaan. De productietijd bedraagt 4 weken, inclusief 2 correcties van de drukproef. Vanaf medio juli is het boekje verkrijgbaar. Ik hoop dat we er veel van verkopen en een leuk bedrag aan Operation Smile Thailand kunnen doneren.

   • Pim zegt op

    Dick.
    Als je nu nog 1 nachtje wacht kan je tussen de haring plaatsnemen in het vliegtuig naar Bangkok .
    Intussen zijn ze goedgekeurd om naar Thailand te mogen vliegen .
    Hun paspoort is ook Okay .
    Het lijkt mij voor jou dan fijn dat ze woensdag ook in Thailand zijn .
    Welkom terug.

 9. egon wout zegt op

  En Cor vergeet niet de toenemende vervuiling welke de eens “pristine” beaches minder interessant hebben gemaakt.Voeg daartoe de drukte op de beaches van de chinezen en deze redenen zouden kunnen betekenen een vermindering van aanbod uit Europa maar een vermeerdering van aanbod uit China.Dit gaat een tijdje goed maar op een gegeven moment raakt dit bekend en gaan de touristen uitzien naar andere bestemmingen zoals het ongeevenaarde Myanmar.Thailandblog uitbreiden met een Myanmar blog lijkt over enige tijd geen slecht idee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website