Bericht uit Holland (12)

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags:
4 juni 2013

Ik mag de ochtend graag beginnen met een koffie en de Trouw. Niet dat het Nederlandse nieuws me erg interesseert, maar vanwege de puzzel. Dat is een kruising van kruiswoordpuzzel, quiz en cryptogram. Zelden lukt het me de puzzel af te maken; vooral de vragen over de actualiteit breken me op. En ondanks zondagsschool, protestants-christelijk onderwijs en jeugdkerk, laat mijn  bijbelkennis me na zoveel jaar ook regelmatig in de steek.

Laatst werd een ander woord voor dwazen gevraagd: 8 letters. Ik dacht: politici. Het woord past en zeg nou zelf: wel eens een verstandige politicus tegengekomen? De controversiële doortrekking van de A4 dwars door het mooie polderlandschap van Midden-Delfland gaat er na tientallen jaren gebakkelei toch komen.

Ook het woord managers zou erin passen. Managers zijn mannen die menen gekwalifiiceerd te zijn om elk bedrijf, ongeacht het product, te kunnen leiden. Zo’n man is verantwoordellijk voor het fiasco Fyra, een in Italië gebouwde trein waarvan alleen de ruitenwissers het doen. De Belgen hebben zich al teruggetrokken, de NS volgt en mag een miljoenenverlies afschrijven.

Waarom moet ik, nu ik in Nederland ben, toch voortdurend aan Thailand denken? Ik schreef al eens over het Hopewell project op Thailandblog. Van het in 1997 afgebroken project resteren nog de pilaren langs de Rangsit-Vibhavadi Road.

Ik schreef al eens over het kabinetsbesluit om een minister te belasten met het bevorderen van het zittoilet.

Als laatste lachertje (jammer dat mijn rubriek Nieuws uit Thailand met vakantie is) het idee om Thai langer te maken door hen veel melk te laten drinken.

Nog twee weken en dan komt aan mijn vakantie een einde. Hoogste tijd! Terugblikkend had ik elk Bericht uit Holland kunnen vullen met geweeklaag over het weer. Maar wie interesseert dat nou?

De volgende ochtend de oplossing van de Trouw-puzzel geraadpleegd. Ik had malloten moeten invullen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Bericht uit Holland (12)”

 1. danny zegt op

  Beste Dick,

  Erg leuk om een berichtje van jou uit Nederland te lezen in Thailand.
  Ik woon in Thailand ( Khonkean) en ik mis het nieuws van jou heel erg .(Bangkok Post)
  Leuk om te lezen dat je Thailand in je hart hebt gesloten en Nederland alleen nog een bezoek adres is geworden.
  Het zou toch mooi zijn als jij een volwaardige plaatsvervanger zou kunnen vinden in jouw omgeving die de leegte van het Thaise nieuws bij jouw afwezigheid zou kunnen vervangen.
  Het Thailand Blog is wel erg spaarzaam gevuld zonder jou.
  Jij bent echt de motor en drijfveer van dit Blog en ik hoop dat er plaatsvervangers kunnen zijn voor als jij even uitvalt ,maar ook als jij er ooit mee zou willen stoppen geef dit stkje door !!!!
  Groeten van een zeer trouwe lezer…..Danny.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Danny De tijdelijke stopzetting van de rubriek Nieuws uit Thailand is een noodoplossing. Eigenlijk zou dat niet mogen, want het nieuws gaat door: elke dag weer. De vraag is natuurlijk wie de rubriek kan overnemen. Dat zou iemand met een journalistieke achtergrond moeten zijn, die bereid is elke dag een x aantal uur het belangrijkste nieuws te selecteren, samen te vatten en een enkele keer te duiden.

   De allerbelangrijkste nieuwsfeiten worden overigens wel door khun Peter gemeld in afzonderlijke berichten, dus geheel verstoken van het nieuws ben je niet.

   Ik hoop op 17 juni mijn rubriek te hervatten.

 2. ruud Rotterdam zegt op

  Beste Dick niet zo somber over je vakantie, in wat voor een omgeving woon je nu dan.
  Ga nu eens op de fiets door Drenthe, bezoek Giethoorn en Staphorst.
  ook een totaal andere wereld voor een Randstad bewoner, zoals ik.
  Helaas kan niet iedereen meer naar het mooie Thailand financieel onmogelijk.
  Dus genieten wij hier van de eindelijk begonnen Zomer.
  goede terugvlucht bofkont.

  • Cornelis zegt op

   Mocht je je vervelen, Dick, dan rijd ik je met plezier een keer over de dijken in het nu zo mooie Nederlandse rivierenlandschap. Mooie beelden om mee terug te nemen naar Thailand!

 3. willem zegt op

  Hey Dick;dit valt me nu net even tegen van jouw-je leest de Trouw! Ik kreeg het gevoel,door jouw manier van schrijven ook een “Telegraafhart” te hebben nu we toch reclame maken voor kranten,maar helaas!
  Groet:willem scheveningen.

  • Cornelis zegt op

   Nu je een voorzet geeft: op mij heeft Dick gelukkig nog nooit de indruk gemaakt eenTelegraaf-man te zijn………………… Mooi dat er ook nog kwaliteitskranten zijn in NL!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website