Bericht uit Holland (10)

Door Redactie
Geplaatst in Column
Tags: ,
26 mei 2013

Omdat het een uur zou duren voor ik aan de beurt was bij de bloedafname van het ziekenhuis en het rond het middaguur was, besloot ik de tijd te overbruggen met een lunch.

Daarvoor moest ik zijn in La Place, een keten bekend van Vroom & Dreesmann. Mooie zaak, veel blank hout. Een uitsmijter ham leek me wel een geschikt twaalfuurtje. Ik plaatste mijn bestelling , waarna een jongeman drie eitjes op een bakplaat begon te bakken (deed de kokkin in mijn hotel in Bangkok dat ook maar dan zou ik niet meer spiegeleieren met een gebroken dooier krijgen).

Heb je geen normale boterhammen, vroeg ik, want ik zag de bui al hangen. Er lagen alleen stokbroden en Ciabatta broodjes. Die had hij niet. Ik zei nog: mijn tandarts noemt dat brood derdewereldbrood, maar dat drong niet tot hem door. Of hij negeerde mijn opmerking, want die was bepaald niet complimenteus bedoeld.

Alhoewel hij achter een zelfbedieningsbuffet stond, mocht ik mijn bestelling alvast afrekenen en plaatsnemen, want hij zou mijn lunch brengen. Dat pleitte weer voor hem. Bij de kassa er nog een koffie bijgenomen, € 8,05 afgerekend en plaatsgenomen.

De jongeman serveerde het bestelde, wees me waar ik vork, mes en servet kon pakken. Peper en zout had hij alvast op de uitsmijter gestrooid, wat ik wel kon waarderen, maar mensen die zoutloos eten knap brutaal zouden vinden. In ieder geval scheelde het een gevecht met een piepklein zakje, zoals je die in het vliegtuig bij je maaltijd krijgt. Maar wat ik niet kon waarderen, was dat hij ongevraagd de ham had meegebakken.

En toen begon mijn gevecht met de Ciabatta, 2 cm dik brood, glooiend als een Limburgs landschap. Ja een gevecht, dames en heren, want je hebt een zaag nodig om door de korst te komen. Bovendien is de smaak van het brood nogal overheersend.

Enfin, het is me gelukt, maar vraag me niet hoe. De afwassers moeten een fikse klus gehad hebben aan het dankzij de zwaartekracht met eigeel besmeurde bord. Net als in Bangkok. Ik schreef het eerder: Nederland en Thailand lijken meer op elkaar dan je denkt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bericht uit Holland (10)”

 1. Cor van Kampen zegt op

  Beste Dick,
  Nog even doorzetten. Dat die figuur alvast peper en zout had toegevoegd en ongevraagd de ham had meegebakken, zal je ongetwijfeld doen terug verlangen naar Thailand.
  Dan kan je ook wat begrip opbrengen voor die Thai de het beste er van maakt om met spiegeleieren wat te doen. Dan komt het. 8 Euro voor zo’n brok ongeregeld.
  Is met die nieuwe koers ruim 300 baht. Nou neem van mij aan (en jij weet ook de weg) dat voor 300 baht een uitgebreide maaltijd hebt met een lekker glas wijn.
  Misschien aan het eind nog een gratis voetmassage.
  Cor van Kampen

 2. LOUISE zegt op

  Hallo Dick,
  Lees altijd met veel plezier jouw b.u.h.
  Pas ook gelezen dat je naar de kapper bent geweest.
  Wanneer krijgen wij het nieuwe uiterlijk te zien???
  De smaak van ciabatta is lekker, maar is inderdaad knoert hard.
  Was gewoon soppen in je koffie geen oplossing> :):)

  Nog even volhouden, dan kan je voor 8 euro de lekkerste dingen krijgen hier.
  Groetjes.
  Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website