‘Thaise Liefde’ – boekrecensie

Door Redactie
Geplaatst in Boekrecensies, Thailand boeken
Tags: , ,
24 februari 2021

‘Thaise liefde’ is de debuutroman van Karel Poort. Het verhaal gaat over vrijgezelle man van boven de vijftig, genaamd Koop, die financieel onafhankelijk is door een erfenis. Tijdens een vakantie in Phuket ontmoet hij de Thaise bargirl Two die hem geraffineerd weet in te palmen.

Het klassieke verhaal, oudere man wordt verliefd op jonge Thaise prostituee

Tijdens zijn vakantie wijkt Two niet van zijn zijde. De wat eenzame Koop fleurt helemaal op en wordt hevig verliefd op het mooie, sensuele en jonge barmeisje. Teruggekomen van vakantie proberen zijn vrienden om Koop van de roze wolk af te krijgen maar Koop wil maar één ding en dat is snel terug naar Thailand om Two weer te ontmoeten.

Met Two naar Isaan om haar ouders te ontmoeten

Samen met Two gaat Koop naar Isaan en al vrij snel wordt het duidelijk dat Two bezig is de goedgevulde portemonnee van Koop wat te verlichten. De reis in een gehuurde auto gaat gepaard met de nodige voorspelbare gebeurtenissen. Eenmaal in het dorp van Two wordt Koop geconfronteerd met het bijzondere leven op het platteland van Thailand. Nadat Koop het wel gezien heeft in het dorp gaat hij met Two verder in de richting van Zuidoost Isaan. Al snel komt hij er achter dat hij niet het enige liefje is van Two. Ontgoocheld en met een gebroken hart gaat hij weer terug naar Nederland.

In deel twee de hernieuwde ontmoeting met het meisje Two

Deel twee staat in het teken van de hernieuwde ontmoeting met Two. Koop kan haar niet uit zijn gedachten zetten en als hij na een half jaar een sms bericht van haar krijgt staat zijn besluit vast, hij wil haar weer ontmoeten. Koop gaat samen met Two naar Chiang Mai en realiseert zich op enig moment dat Two ondanks de gepassioneerde Thaise nachten met hem, zij vooral uit is op het zeker stellen van haar toekomst. Een breuk is dan ook niet te vermijden en het verhaal lijkt zich te herhalen als hij aan het einde van het boek het meisje One in een bar ontmoet.

Wat vond Thailandblog van het boek?

Op een regenachtige zondag lees je het boek in een keer uit. Het boek bevestigd alle vooroordelen van een relatie tussen een bargirl en een farang. Het beschrijft daarmee ook wel voor een belangrijk deel de werkelijkheid. Mannen die een relatie met een Thaise bargirl hebben of hebben gehad zullen veel beschreven situaties herkenen. Dankzij de zelfspot en de humor is het zeker wel een leuk boek om te lezen.

Deel twee vond ik beduidend minder dan deel één. Het verhaal borduurt een beetje voort op hetzelfde thema en is daardoor nogal voorspelbaar. Ook de langdurige en detaillistische beschrijvingen van situaties halen het tempo een beetje uit het boek. Ik had de neiging om dat soort alinea’s over te slaan. Desondanks toch de moeite waard om te lezen.

Hoewel het lijkt alsof het verhaal fictief is, zou het mij niet verbazen als het boek ook (gedeeltelijk) autobiografisch is. De schrijver geeft daar helaas geen duidelijkheid over.

Plus +
– vlot geschreven
– humor
– realistische situaties

Min –
– deel twee is minder
– soms voorspelbaar
– te lange detaillistische beschrijvingen van situaties

Het boek Thaise liefde, is te koop bij Bol.com


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 6 votes.
Please wait...

1 reactie op “‘Thaise Liefde’ – boekrecensie”

  1. Karel zegt op

    ‘Thaise liefde’ is niet autobiografisch, maar gebaseerd op verhalen van de hoofdpersoon in het boek en mijn observeringen tijdens de diverse reizen; zowel privé als voor werk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website