In deze boekbespreking gaat het wederom over een Ebook van de Australische auteur Bill Williams. Het is een vervolg op zijn Ebook, “Pattaya Bargirls report”, die al eerder besproken is op Thailandblog.

De subtitel van het Engelstalige Ebook maakt al snel duidelijk waar het over gaat: ‘A Guide for men who have “fallen in love” with Thai BAR girls’. Mocht je het nog niet snappen, Bill heeft ook nog een inleidende tekst: “How to take the bar out of your girl”.

De aantrekkingskracht van Thaise vrouwen

Thaise vrouwen hebben een grote aantrekkingskracht op westerse mannen. Veel mannen die, gelokt door de mooie verhalen, naar Pattaya afreizen, kijken hun ogen uit. Niet zelden vallen ze als een baksteen voor de mooie goedlachse jonge Thaise vrouwen. Eigenlijk is het moeilijker om het zomaar langs je heen te laten gaan, dan je volledig onder te dompelen in een warm bad van aandacht, plezier en seks. Je moet dus stevig in je schoenen staan om zonder enig heimwee te vertrekken uit Pattaya.

Het eerste contact tussen een westerse man (farang) en Thaise vrouw vindt meestal plaats in de barscene. Dat kan ook niet anders, ‘normale’ Thaise vrouwen zullen niet snel zomaar een farang aanspreken. Hierdoor is het beeld wat westerse mannen hebben van Thaise vrouwen nogal vertroebeld. Bargirls hebben, gehard door het barleven, veelal andere normen en waarden. Vrijwel allemaal zijn ze op zoek naar een farang die financiële zekerheid kan bieden voor de lange termijn. Dat is slechts een constatering en geen oordeel van mijn kant.

De bar uit de vrouw?

En relatie aanknopen met een Bargirl is een optie voor een farang, maar zeker niet de gemakkelijkste. De insiders kennen de gevleugelde uitspraak inmiddels wel: “je krijgt de vrouw wel uit de bar, maar de bar niet uit de vrouw.”
Daarvoor heeft Bill nu de oplossing: lees zijn Ebook. Bill heeft het allemaal al een keer meegemaakt en deelt zijn ervaringen en tips met de lezers.

Nachtleven van Pattaya

Bill begint zijn verhaal met een uitleg over de Beer Bars en de gebruiksaanwijzingen die daar bij horen, zoals prijzen van drank, ladydrinks, barfine en meer van dat soort wetenswaardigheden.

Verder geeft hij inzicht in het nachtleven van Pattaya en de vele vormen van vermaak zoals freelancers, soapy massage en andere uitspattingen waar ik nog nooit van gehoord had (en ik weet echt wel waar Abraham de mosterd haalt in Pattaya).

Nadat je, na het lezen van de vele tips van Bill, op stoom bent gekomen gaat hij over op het belangrijkste onderwerp: een relatie met jouw Bargirl. Omdat het aanbod kennelijk overweldigend is geeft Bill ook nog tips over de perfecte Thaise vriendin. Als snel daarna gaat het over de ontmoeting met haar familie en wat welke conclusies je daar aan kan verbinden. Vanaf dat moment moet jij als ‘verliefde’ farang de spelregels en waarschuwingen van de schrijver goed in je oren knopen. Zelfs al is je Thaise liefje een engeltje, je aanstaande schoonfamilie kan flink wat roet in het Thaise eten gooien. En ik denk dat Bill gelijk heeft. Niet zelden worden Thaise vrouwen met goede intenties zo door de familie onder (financiële) druk gezet dat jij als farang een verloren gevecht levert.

Financiële ondersteuning

Een ander gevoelig onderwerp is de financiële ondersteuning aan jouw Thaise droomvrouw. Bill gaf ooit Engelse les aan jonge Thaise vrouwen en wanneer hij vroeg om de ideale mannelijk partner te beschrijven, hadden ze allemaal hetzelfde bovenaan hun lijstje staan: hij moet een grote berg geld bezitten.
Maar zoals Bill terecht opmerkt: “It is unbelievably easy to become infatuated and sex struck by a warm hearted beautiful Pattaya Bar Girl.”

Omdat vooral geld de oorzaak is van het stuklopen van vele relaties tussen Thai en buitenlanders, is dit onderdeel van zijn Ebook zeker de moeite waard. De tips die Bill geeft gaan wat ver maar zullen zeker kunnen bijdragen aan het welslagen van de relatie. Enig doorzettingsvermogen en een rechte rug van de farang zijn minstens zo belangrijk.

Adviezen van een ervaringsdeskundige

Hetzelfde geldt voor de adviezen van hem om de vrouw uit het ‘barleven’ te houden. Waardvol en relevant. Mits je er iets mee doet natuurlijk. Daar ligt ook de mislukking op de loer. Maar goed, daar ben je zelf bij dus niet klagen achteraf.

Bill gaat onverstoorbaar verder met zijn verhaal en komt met trucjes om haar locatie te kunnen bepalen (werkt ze toch niet stiekem in een bar in Pattaya), gevolgd door de volgende stap: samenwonen of trouwen. De voor- en nadelen van deze grote stap komen aan de orde. Hetzelfde geldt voor alle praktische randzaken zoals huisvesting, gezondheidsaspecten en SOA’s. Niets blijft onbesproken.

Wat vond Thailandblog van het Ebook?

Leuk om te lezen. Je merkt inderdaad dat Bill een ervaringsdeskundige is en weet waar hij over schrijft. Dat geeft toch een extra dimensie aan het boekwerk. Maar zoals gezegd, het Ebook heeft pas waarde op het moment dat jij ook werkelijk wat met zijn ervaringen en adviezen doet.

Het is zeker de moeite waard voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, meer wil weten over het denken en doen van Thaise Bargirls uit Pattaya.

Je kunt het Ebook hier bestellen.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “After the Rush – boekbespreking van Thailandblog”

 1. Badbold zegt op

  Ja, leg het boek vooral onder je kussen. Helaas denken veel van deze mannen niet met hun hoofd maar het hun …Dan kan je wel waarschuwen en boekenkasten volschrijven, maar zal niet helpen. Jouw meissie moet haar familie onderhouden niets meer en niets minder.
  Het ergste is nog dat de leeggeplukte kerels dan achteraf lopen te janken en afgeven op de bardames. Je weet waar je aan begint, dus niet lopen zeiken als het misgaat. Of denk je soms dat jij zo speciaal voor haar bent? Nogal arrogant.

 2. Steve zegt op

  Die Bill is zelf natuurlijk al een paar keer flink op zijn bek gegaan. Met vallen en opstaan leer je lopen. Ook het leuke vrouwtje achter de kassa kan een bargirl geweest zijn. De meeste farang gillen gelijk, die van mij is geen bargirl. Nou dat weet je niet, dat kan ze wel geweest zijn.
  Ik denk dat 50% van de bargirls wel goede bedoelingen hebben en prima partners zijn. Een lastige hobbel is inderdaad de schoonfamilie, als daar rotte appels tussen zitten met een gok- of drankverslaving dan kun je je lol op. Je moet dan keihard zijn en kappen met de relatie. Er zijn er genoeg dus even verder zoek naar de ideale Thaise vrouw.

 3. Sam Loi zegt op

  27 Usd voor dit boek? Veel te duur man. Die Bill begint de eigenschappen van een Thai aan te nemen. Daarnaast zal dit boek mij niet veel te vertellen hebben. Aan een relatie met een Thaise zal ik mij nooit en te nimmer wagen.

  Ben ik dan braaf als ik in Thailand ben? Neen, absoluut niet.
  Heb ik steeds een leuke tijd gehad in Thailand? Ja ja en nog eens ja.
  Heb ik weleens geld overgemaakt naar zo’n mokkel? Neen ikke niet.

  Daarom dus, daarom heb ik dit boek – waarschijnlijk vol met open deuren – niet nodig.

  • Redactie zegt op

   Haha, nee als je niet gaat koken heb je ook niets aan een kookboek 😉
   Met die open deuren valt het wel mee, tenzij je een echte ervaren Pattayaganger bent.

   Die 27 usd verdien je wel terug als je de tips van Bill te harte neemt.

 4. Sam Loi zegt op

  Lieve redactie,

  Ik ken de meeste recepten uit het hoofd. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn, die dit boek goed kunnen gebruiken. Ik ben nu al een keer 20 in Thailand geweest en wil me echt geen Pattayaganger of Pattatakenner noemen. Wel ben ik in Thailand niet op zoek naar een Thaise partner, dus zal ik niet in een situatie komen te verkeren dat ik het boek nodig zal hebben. Het is dan zonde van het geld om dit boek aan te schaffen.

 5. Tom zegt op

  laatst een schatje van een vrouwtje ontmoet, sex was super lichaam top. maar dat is ook alles. ze had 4 jaar in finland gewoond en sprak geen fins, sterker nog haar engels was zwaar beroerd. conclusie totaal onaangepast. ze vertelde me over haar ex fins vriendje, eigen bedrijf stuurde elke maand 30000 bath naar haar ouders. bla bla bla.ze zag mij wel zitten, Yeah right baby!! Iwasn’t born yesterday. mijn advies, scew the bitches maar begin zeker geen relatie met die meiden. A ze willen alleen je geld en B ze zeuren nog meer als thuis. voor 1, 2 hooguit een week perfect maar daarna next!! geen telefoonnummers uitwissellen geen email. want alles wat je doet kost geld. ga naar cambodja, dat is vele malen goedkoper en de meiden zijn minder commercieel. het is tenslotte alleen maar bussiness

 6. Hansy zegt op

  “(en ik weet echt wel waar Abraham de mosterd haalt in Pattaya)”

  Waarvan akte 🙂
  Verder een leuk stukje, wat ook nog waardevol kan zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website