Super lang weekend in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Boeddhisme
Tags: ,
15 juli 2016

Vandaag (vrijdag) is de eerste dag van een zeer lang vrij weekend in Thailand dat zal duren tot en met 20 juli. De Thaise overheid heeft van 18 juli een nationale vrije dag gemaakt, zodat na het “gewone” weekend de vakantie wordt verlengd tot en met Asarnha Bucha Day op 19 juli en Buddhist Lent Day op 20 juli.

Volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT), zullen meer dan 2 miljoen Thais een binnenlandse vakantietrip maken. De TAT verwacht, dat er in die periode bijna 20 miljard Baht zal worden uitgegeven door die binnenlandse vakanties, 12 miljard door buitenlandse toeristen en 8 miljard door Thais, die gaan genieten van dit super lange weekend.

De gemiddelde landelijke hotelbezetting zal ongeveer 61% zijn. Uitschieters zullen te zien in vijf favoriete bestemmingen, te weten, Bangkok, Chonburi (incl. Pattaya), Nakhon Ratchasima, Ayutthaya en Kanchanaburi. Ook zullen er veel Thais zijn die er een buitenlandse reis van maken, waarbij Japan, Singapore, China, Hong Kong en Zuid Korea de favoriete bestemmingen zijn.

Bron: Coconuts Bangkok

1 reactie op “Super lang weekend in Thailand”

  1. l.lagemaat zegt op

    Sommige scholen in Rayong hebben 2 weken vakantie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website