In deze video het bizarre verhaal van een Canadese expat Tim Rooney, die een computer te koop heeft en via e-mail ruzie krijgt met een Duitse expat die het apparaat wil kopen.

Vervolgens raakt de expat verzeild in de mallemolen van een juridische strijd met zijn opponent. Hij verteld zijn verhaal nu om anderen te waarschuwen voor het vreemde rechtssysteem, onrecht en de corruptie in Thailand.

Tim Rooney: “In Thailand kan je voor het versturen van een eenvoudige e-mail met scheldwoorden gearresteerd worden. Je paspoort wordt ingehouden, je moet borgtocht betalen en uiteindelijk kom je vast te zitten in Thailand. Misschien wel voor maanden of jaren en dat zonder hulp van de Canadese ambassade of de Thaise overheid.”

De Canadees hoopt dat zijn video de wereld over zal gaan via YouTube. Een aantal mensen hebben hem al hulp aangeboden via e-mail. Verder hoopt hij dat de Canadese overheid hem alsnog wil helpen.

Luister naar zijn verhaal en huiver.

Video Canadian Citizen Might die in Thailand

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/Zr_sxrKnOnc[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Het huiveringwekkende verhaal van een Canadese expat (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Een ambassade kan niet helpen omdat zij zich niet mogen bemoeien met de rechtsgang in het land waar ze gevestigd zijn.
  Natuurijk blijft het een bizar verhaal, al moet ik wel bij vermelden, dat je slechts 1 kant van het verhaal te horen krijgt, namelijk zijn versie. Verder vraag ik mij af of hij geen vrienden of familie heeft die hem kunnen helpen met zijn medicijnen en geld voor eten e.d.

  Het is in iedere geval te hopen dat dit snel wordt opgelost.

 2. Farang tingtong zegt op

  @Khun Peter

  Ja je hebt gelijk Peter dit is maar 1 kant van het verhaal, en waar is de hulp van familie of vrienden, of misschien zijn werkgever, als iemand zulk onrecht word aangedaan dan moeten er toch mensen zijn die dicht bij je staan in actie komen.
  De ambassade kan dan misschien niets doen maar de Canadese regering wel, Tim is nog steeds een Canadees burger met een Canadees paspoort.
  Als zijn leven en gezondheid in gevaar dreigt te komen door en dergelijke situatie dan moet zijn land toch in actie komen, en is het ook niet zo dat dit in strijd is met de universele rechten van de mens? Tevens geeft dit ook weer aan hoe voorzichtig je met het internet moet omgaan, ik hoop dat het in ieder geval goed afloopt voor deze man.

 3. chris zegt op

  Tja……ik had ook zo mijn bedenkingen na het aanhoren van zijn verhaal. Naast het asociale gebruik van scheldwoorden in de richting van iemand die een bod doet op je computer (ik waarschuw mijn studenten VOORTDUREND als zij op facebook scheldwoorden gebruiken) is zijn verhaal niet voor 100% waterdicht. En dat moet het wel zijn voor ik voor iemand in de bres spring. Een aantal vragen:
  – hoe kun je in Thailand wonen terwijl je voor een internationaal bedrijf werkt en wordt uitgezonden over de hele wereld? Of ben je zo vaak weg dat je eigenlijk een continue toerist bent die eigenlijk nooit langer dan 30 dagen in Thailand is?
  – in het geval van een continue toerist is zijn visum al lang verlopen
  – hoe kun je zo gemakkelijk reizen met de medicijnen die je voor je suikerziekte nodig hebt? (weet dat dat niet eenvoudig is om ze hier te kopen en bij je te hebben op reis)
  – hoe kan het dat iemand die zijn geld freelance in de olie-industrie verdient in een paar maanden zonder geld komt te zitten? (schulden, gokverslaafd)?
  – hoe kun je – zonder geld – naar Canada terug willen vliegen (betaal je je ticket ook?) en dan geopereerd worden? (wie betaalt de operatie dan in Canada?)

  • BA zegt op

   1e: Als je in die sector werkt dan kan je inderdaad in Thailand verblijven op een toeristenvisum. Een offshore installatie bijvoorbeeld heeft afhankelijk van de regio verschillende rotaties, maar vaak is het 28 dagen op en 28 dagen af. Dan vlieg je dus gewoon vanuit Thailand naar je installatie en weer als je werk er op zit. Kan inderdaad op een toeristenvisum. Heeft wel wat nadelen omdat je een hoop zaken niet kan regelen met een toeristenvisum, maar ik ken er wel meer die het zo doen.

   2e: Misschien wel, maar als de regering je paspoort inpikt omdat ze je willen houden, is dat dan van belang? Zij zijn immers degenen die jou niet laten gaan, niet andersom.

   3e: Medicatie voor diabetes daar kan je gewoon mee vliegen mits je een dokters verklaring hebt. Als hij toch elke 28 dagen werken moet en terug gaat naar Canada of ergens anders naartoe dan kan hij onder normale omstandigheden ook zijn medicijnen in het buitenland inslaan. Alleen een beetje lastig als de regering je paspoort inpikt, uiteraard.

   4e: Mensen die freelance in die wereld werken verdienen aardig als ze aan het werk zijn maar als ze vrij verdienen ze niks. Ze leven vaak op grote voet omdat ze een dik salaris hebben maar als ze een half jaar zonder werk zitten of in zo’n geval dan hebben ze dus wel pech. Hij geeft aan zo;n 26000 USD aan inkomstenbelasting te betalen in Canada, dus een vlugge schatting leert dat hij een bruto inkomen heeft van 90.000 tot 100.000 USD per jaar. Omdat het een freelance contractor is moet hij daarnaast ook nog zaken als zijn eigen pensioen regelen en ook nog eens zaken als verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid etc. Dat is voor een freelance engineer in die wereld echt heel weinig dus het is waarschijnlijk geen specialistische of managment functie. (Ga je in USD rekenen, voor een senior managmentfunctie in Europa is een bedrijf gemiddeld 200,000 tot 300,000 USD op jaarbasis kwijt afhankelijk van hoe hoog je functie is en de locatie, en dat is gewoon in dienst van een bedrijf dus geen freelance. Daarbij betaald het bedrijf ook nog eens voor je pensioen en ben je meestal ook nog verzekerd enz) Plus aangezien het een freelance contractor is moet hij waarschijnlijk ook zijn eigen vluchten betalen, dus 6 retourtickets per jaar gaat ook hard.

   5e vraag: Canada heeft een publiek zorgstelsel, aangezien hij aangeeft er gewoon belasting te betalen kan hij er waarschijnlijk ook gratis gebruik maken van de zorg. Wie zijn ticket betaald? Als hij niet helemaal blut is dan heeft hij daar wellicht nog wat wisselgeld voor 🙂

   Verder vind ik het verhaal ook nogal vergezocht, zeker op het einde waar ze hem vast zouden houden voor een boete van 500 baht? Ik weet dat iedereen anders tegen corruptie aankijkt, maar ik denk dat die aanklachten in dit geval met een onderlinge settlement of met een financiële motivatie richting de betreffende agent zo weg geweest waren. Een beetje advocatenkantoor had hem daar wel op gewezen. Verder ben ik geen expert op gebied van Thais recht, maar zijn akkevietje met die Duitser lijkt mij een civiele zaak en niet zozeer een strafzaak, dus waarom ze zijn paspoort zouden innemen???

 4. Tino Kuis zegt op

  Lex dura, sed lex. ‘De wet is hard maar het is de wet’


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website