Bizarre romantiek in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Bizar
Tags: , ,
10 februari 2013
De cicade (krekel)

Omdat Valentijnsdag eraan zit te komen, besteedt Guru, het ondeugende vrijdagzusje van Bangkok Post aandacht aan wat ze noemt ´de bizarre kant van romantiek in Thailand´. Of de volgende tips ook werken voor farang, weet ik niet, maar bizar zijn ze zeker.

In koo is een klein beeldje van een copulerend paar. Het wordt van verschillende soorten metaal gemaakt. Wie deze liefdesamulet draagt, wordt onweerstaanbaar voor de andere sekse. De beeldjes kunnen vrij onschuldig zijn: een man en een vrouw die elkaar omhelzen, maar ook expliciet en omdat Thailandblog wellicht ook door kinderen wordt gelezen, zal ik daarover niet uitweiden. Er zijn ook homoseksuele versies.

Nam man prai is olie die je krijgt als je vuur onder de kin houdt van het lichaam van een vrouw die in het kraambed is overleden. Het drankje wordt beschouwd als zwarte magie. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in een kokertje. Wanneer een man een meisje wil, hoeft hij alleen maar wat druppels op haar te sprenkelen en ze valt ter plekke voor zijn charmes. Of het omgekeerd ook werkt, vermeldt Guru niet.

  • Paladkik (fallus) is een amulet in de vorm van een penis. In het verleden werden ze door jongens om hun middel of nek gedragen om het kwaad op een afstand te houden.Tegenwoordig dient de amulet om klanten naar een winkel te lokken. Soms zijn er afbeeldingen in gekerfd. Een aap wijst op snelheid en beweeglijkheid om gevaar te vermijden en een naakte vrouw trekt liefde en vriendelijkheid aan.
  • Ya dong is een afrodisiacum oftewel een lustopwekkend middel. Ze wordt gemaakt door alcohol in kruiden te laten trekken die in een witte doek zijn gewikkeld. Behalve als geneesmiddel kan het ook gebruikt worden om het libido te vergroten. Ya dong is in verschillende recepturen te koop, zoals doh mai roo lom (never go down), kamlung seua khrong (strength of a Bengal tiger) en naree rumphueng (a woman’s groan). De Botanical Garden Organization adviseert niet vaker dan tweemaal per dag 33 cc te drinken.
  • Mah hui (mucuna pruriens) is een plant die je maar beter kunt mijden, want wanneer de haren van de plant in contact komen met je huid levert dat een branderig gevoel op. De zaden van de plant brengen echtparen nauwer samen, zowel fysiek als emotioneel en verhogen hun seksuele driften.
  • De cicade (krekel) wordt door Thais als het liefdesinsect beschouwd. In augustus 2011 schreef de Thaise krant Thai Rath (de Telegraaf van Thailand) dat de eitjes op een markt in Lampang voor 1.900 baht per kilo werden verkocht. De prijs was omhoog gegaan van 500 baht na geruchten dat de eitjes het libido stimuleren. Je eet ze gekookt of gestoomd. Of ze effectief zijn, wordt betwijfeld, maar ze zijn wel vitaminerijk.

Ten slotte zijn er drie tempels, waar je bovennatuurlijke entiteiten kunt vragen om geluk in de liefde.

– Mae Nak Shrine (Wat Mahabut, Sukhumvit Soi 77) is vernoemd naar Mae Nak, de vrouw die tijdens de bevalling stierf en als geest terugkeerde om voor haar echtgenoot te zorgen. Nadat ze je wensen in vervulling heeft laten gaan, moet je guirlandes, Thaise kleding of speelgoed offeren.

– Chao Mae Sam Muk Shrine (Chon Buri) is vernoemd naar Sam Muk. Zij en haar lover Sean mochten van Sean’s vader, een dorpshoofd, niet trouwen. Ze sprongen beiden van een klif. De zwaar bekritiseerde vader begon offerandes te brengen naar de plaats waar ze gesprongen hadden.

– Chao Mae Soi Dok Mak Shrine (Wat Phananchoeng, Ayutthaya) is gebouwd ter nagedachtenis aan een Chinese prinses. Een beetje ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat de prinses stierf door haar adem in te houden, waarna een Thaise koning het heiligdom bouwde. Singles vragen er om een soul mate, echtparen om kinderen. Uit dank dien je zijde, een miniatuur Chinese jonk of een leeuwendans te offeren.

(Bron: Guru, Bangkok Post, 8 februari 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website