De Wat Yannasangwararam Woramahaviharn nabij Pattaya blijft altijd weer een aantrekkelijk punt om te bezoeken. Men heeft niet direct het idee een Wat in de traditionele zin te bezoeken. Mogelijk omdat het in een zeer aantrekkelijk groots parkachtig gebied ligt. Dit biedt de mogelijkheid om zonder de Wat te bezoeken te genieten van de meren om en nabij de Wat en de fraai aangelegde bomen en beplanting.

Hoewel de Wat pas in 1976 afgebouwd is, wijst ze toch terug naar twee belangrijke gebeurtenissen. Koning Naresuan de Grote (1590 – 1605 ) en Taksin de Grote (1767 – 1782) hebben beiden het koninkrijk Siam verdedigd tegen de invallen van de Birmezen. Deze tempel valt onder de orde van de Theravada monniken in Thailand. Een belangrijke patriarch monnik Somdet Phra Nyanasamvara (1913 – 2013) wordt hier vereerd.

De tempel is in Indische stijl gebouwd. Het opvallendste gebouw wat vanaf de weg al te bewonderen valt, is het witte karakteristieke vierkante gebouw met zijn speciale toren omringt door vier kleine torens. Aan de voet van het gebouw herhalen zich weer de vier torens, maar nu in rode zandsteen uitgevoerd. Alles is in prachtig metselwerk versierd. De bovenste vijf torens zijn met gouden chedi’s afgewerkt. Binnen wordt op een moderne wijze filosofieën uitgebeeld.

Een tweede opvallend gebouw is de 40-meter hoge Chedi, Maha Chari Phiphat, fraai van vormgeving en ligt iets verder in het park. In deze Chedi liggen de relikwiën van Boeddha en een paar van zijn leerlingen.In januari 2016 is dit door leden van de koninklijke familie bezocht. Het gebouw bevat drie etages waar het een en ander te bezichtigen is.

Zou men door het park naar de achterkant rijden, dan komt men uit bij Boeddha Pada heuvel. Bovenop deze heuvel is een fantastisch mooie Mandapa tempel in Khmer stijl gebouwd. In dit gebouwtje ligt de voetafdruk van Boeddha in een glazen kist. Dit tempeltje is vanaf de parkeerplaats via een trap met 288 treden te bereiken of voor de motorbikers via een steile smalle weg naar boven. Behalve dat dit tempeltje zeer fraai gebouwd is met gekleurde vensters is er ook een schitterend uitzicht richting Na Jomtien en de Golf van Thailand.

Mandapa tempel

Zou men in het park terugkeren dan zijn daar nog meer sculpturen te bekijken en te fotograferen en ook is er een bronzen standbeeld van wijlen koning Bhumibol met zijn moeder Sri Nagarindra te bezichtigen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Wat Yannasangwararam Woramahaviharn bij Pattaya”

  1. Khun Peter zegt op

    Leuk artikel en mooie foto’s Lodewijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website