Dit Chinese park is opgericht door de Chinees- Thais zakenman Mr.Kiarti Srifuengfung om de lange historische verbondenheid te tonen tussen Thailand en China, die hem de mogelijkheid gaf om zaken te kunnen doen. Na het overlijden heeft zijn zoon Chaisiri zorg gedragen voor de voltooiing van het park.

Het park werd gebouwd onder indrukwekkende Chinese architectuur gebaseerd op de Feng Shui regels. Het park toont naast waardevolle kunst en cultuur ook de historische band tussen Thailand en China. Als uitgangspunt werd het grote thema uit de Chinese literatuur gebruikt, de Three Kingdoms, wat uitgebeeld wordt op geglazuurde tegels in 56 delen in een overdekte openlucht galerij. Het behandelt het epische verhaal van “Romance of the Three Kingdoms, een van China’s grootste semi-historische verhalen. Voor zover bekend is deze overdekte wandel galerij de langste ter wereld, 224 meter. Elk verhaal wordt in het Thais en Engels vertaald en de daarbij achterliggende filosofische gedachte. Deze galerij is in een jaar vervaardigd.

De belangrijkste kenmerken van het park zijn de drie pagodas gebouwd in Chinese stijl. Elk van hen vertegenwoordigt verschillende filosofieën en betekenissen. De middelste pagoda is de belangrijkste en daarin bevindt zich het standbeeld van Mr.Kiarti. Deze pagoda heeft vier etages met verschillende thema’s behorend bij het park. Tevens vindt men daar 12 beelden, vervaardigd in China, die de hoofdpersonen zijn in The Three Kingdoms geschiedenis. Deze staan achter glas opgesteld. De volgende etages zijn met olieverf gedecoreerd met stukken uit de Three Kingdoms geschiedenis en zijn tezamen meer dan 100 meter lang. De beroemde Chinese kunstenaar Zang Kexin schilderde gedurende 5 jaar (1994 – 1998) aan deze opdracht. De vierde etage bevat een Boeddha voorstelling, Hor Phra Kaew en twee belangrijke Chinese beelden. Men kan op deze hoogte genieten van een schitterend uitzicht.

Naast de twee andere pagodes valt er nog meer te genieten in het park. Verschillende krijgslieden staan opgesteld en men vindt op de grond een aantal versteende bomen liggen van een paar duizend jaar oud. De “Dragon Pool “ is een apart paviljoen wat uitnodigt tot fotograferen.

Het park is weer geopend na een ingrijpende onderhoudsbeurt. Opvallend is dat zo weinig mensen dit park bezoeken. Aan de prijs van 100 Baht kan het niet liggen, ook niet aan het aantal fraaie objecten, die gefotografeerd kunnen worden.

U rijdt Soi 89 in. Na ongeveer 5 km. linksaf Soi 29 in. Het Horse Shoe point oprijden en links om het sportterrein doorrijden tot het Three Kingsdom park (totaal 20 minuten vanaf Suhkumvit Road).

Soi 89 bevindt zich aan de Sukhumvit Road links richting Sattahip tussen Thepprasit Road en Chayapruek 1. Rechts aan de overzijde Under Water World. Op de hoek van de Soi 89 een 7-Eleven winkel en een groot bord: Satit Udomseuksa Acacdemy.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “The Three Kingdoms Park in Pattaya”

 1. Bz zegt op

  Voor mij vlakbij en een prachtige locatie om even te relaxen. Het is er altijd heerlijk rustig en vaak is er helemaal niemand. Het is dan ook goed te horen dat het weer open is.

  Bedankt,
  Gr. Bz

  • l.lagemaat zegt op

   Het is helaas onduidelijk wanneer het park wel of niet open is.
   Zelfs de Chinezen ontbreken vaak!

   Ook het Horse Shoe Point is vaak in diepe rust gedompeld.

 2. Erik zegt op

  Inderdaad zeker een bezoek waard. De eerste keer een jaar of 3 geleden voor een dichte deur gestaan, het jaar daarna wel open.

 3. Irene Brands zegt op

  Prachtig park en indrukwekkende gebouwen en mooie kunstvoorwerpen
  zeker een bezoek waard, ze zouden er meer reclame voor moeten maken zodat meer mensen van al dat moois kunnen genieten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website