Is David Beckham na zijn voetbalpensionering tot heilige verklaard en heeft hij nu een eigen tempel in Bangkok? Nee, maar zijn afbeelding is wel verwerkt in een altaar van de tempel.

David Beckham, één van de bekendste voetballers ter wereld, is al lange tijd met pensioen maar zijn beeltenis vind je terug in een Thaise tempel.

Beckham begon zijn carrière bij Manchester United. Daarna speelde hij onder andere voor Real Madrid, LA Galaxy en AC Milan. Hij won een aantal keren de landstitel, de Champions League en de wereldbeker. In totaal scoorde de middenvelder 146 goals, waarvan enkele zeer fraaie.

In Thailand is David Beckham een ware held. Thai zijn gek op voetbal en zeker op Manchester United waar de Brit destijds opviel door zijn fluwelen traptechniek.

‘David Beckham tempel’

In de Wat Pariwat in Bangkok kun je aan de rechterkant van het hoofdaltaar een kleine afbeelding van David Beckham vinden. Je vraagt je misschien terecht af: wat heeft de voetballer met het boeddhisme te maken?

SUPREEYA-ANON / Shutterstock.com

De kunstenaar die verantwoordelijk is voor de inrichting van de tempel, Thongruang Haemhod, heeft van de abt toestemming gekregen om het bladgouden beeldje van Beckham te plaatsen tussen boeddhistische figuren. De abt verdedigde dit door te verklaren dat voetbal voor velen hetzelfde is als religie.

Wil je het bijzondere beeldje bekijken, breng dan een bezoek aan de Wat Pariwat op Rama III Road langs de Chao Phraya rivier.

Overigens zijn er nog veel meer legendarische en  bijzondere figuren en beeltenissen te ontdekken. Zoals figuurtjes uit tekenfilms. Wat te denken van Romeinse soldaten. Ook Vikingen en Perzische strijders zijn te bewonderen. Een figuur die zo uit de film ‘ Planet of the Apes” lijkt te zijn gestapt. Bijen en vliegen in mooie spetterende kleuren ontbreken ook niet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website