(Nopwaratch Stock / Shutterstock.com)

Een van de meer unieke tempels in Bangkok is Wat Pariwat Ratchasongkram op Rama III Road. De tempel staat ook bekend als de David Beckham tempel. Inmiddels is er een nieuw gebouw dat versierd is met nog meer eigentijdse kunstwerken.

Dit om om de jongere generatie aan te trekken. Het is dus een mengeling van oud en nieuw waardoor het een vrij unieke stijl is. Je zult hier wat tijd moeten doorbrengen om alle personages in de popcultuur te vinden.

De tempel, die ook wel de “David Beckham-tempel” wordt genoemd, kreeg deze bijnaam vanwege een opmerkelijke mozaïek van de beroemde Engelse voetballer. Dit mozaïek is te vinden op een van de altaarposten in het hoofdgebouw van de tempel. Naast David Beckham zijn er ook andere popcultuur- en stripfiguren te vinden, zoals Superman, Batman, en zelfs enkele personages uit de Disney- en Pixar-films. Deze ongebruikelijke versieringen zijn het werk van lokale ambachtslieden en weerspiegelen de invloed van de moderne wereld op de traditionele Thaise cultuur en religie.

Wat Pariwat werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1950, maar het is de constante verandering en toevoeging van nieuwe beelden en versieringen die het zijn unieke karakter geven. De tempel is nog steeds een actief religieus centrum, waar monniken wonen en dagelijkse rituelen en gebeden plaatsvinden.

Bezoekers van Wat Pariwat kunnen niet alleen de fascinerende mix van traditionele boeddhistische architectuur en moderne popcultuur-elementen bewonderen, maar ook deelnemen aan religieuze activiteiten en ceremonies. Het is een plek waar spiritualiteit en moderne cultuur samenkomen, wat zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen die de tempel bezoekt.

Wat Pariwat is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer in Bangkok. Bezoekers kunnen de BTS Skytrain nemen naar Chong Nonsi Station en vervolgens overstappen op een taxi of een lokale bus om de tempel te bereiken. Hoewel de tempel niet zo bekend is als andere beroemde tempels in Bangkok, zoals Wat Pho en Wat Arun, is het zeker de moeite waard om te bezoeken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een onconventionele en artistieke benadering van religieuze architectuur.

Wil je de bijzondere beeldjes bekijken, breng dan een bezoek aan de Wat Pariwat op Rama III Road langs de Chao Phraya rivier.

MAP: https://goo.gl/maps/QP6xPDFcNbaJJ9j97

(Nopwaratch Stock / Shutterstock.com)

(Nopwaratch Stock / Shutterstock.com)

(Prawat Thananithaporn / Shutterstock.com)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website