Wat Asokaram in Sumutpakran

In deze fotoserie belichten we de vele prachtige tempels die juist zo kenmerkend zijn voor Thailand. Tempels en tempelterreinen spelen net als het boeddhisme een belangrijk rol in het maatschappelijk leven in Thailand. 

Wat zeker opvalt, is de grote verscheidenheid aan tempels, onder andere door regionale invloeden. Denk aan de typische Lannastijl. Daarnaast zijn historische invloeden die je met name in de verschillende provincies tegenkomt, zoals Khmer tempels. Vrijwel geen tempel is gelijk en wie goed kijkt ziet ook de verschillen.

Naast de tempels schenken wij ook aandacht aan andere Boeddhistische iconen zoals beelden, pagoda’s, versieringen, muurschilderingen en andere relikwieën.

Geniet van dit bijzondere stukje Thailand.

Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand

 

Wat Phra Sri Sanphet in Ayutthaya (Inoprasom / Shutterstock.com)

 

 

 

Wat Thung Setthi tempel in Khonkaen (tanapakorn tungmana / Shutterstock.com)

 

 

 

Huai krachao in Kanchanaburi

 

 

 

Chinese tempel in Bangkok

 

 

 

Golden pagoda Wat Phra That Su Thon Mongkhon Khiri Samakkhi in Phrae

 

 

 

Phanom Rung historical Park in Buriram

 

 

 

Kuan yin – Chinese tempel in Chaloklum Bay op Koh Phangan

 

1 reactie op “Tempels, Boeddhabeelden, chedi’s en andere relikwieën kijken in Thailand (deel 7)”

 1. Johnny BG zegt op

  Ooit vond ik tempels interessant maar aangezien ik mij niet kan vinden in een ander geloof dan het geloof in mijzelf en mijn naasten dan kan je ook op zoek gaan naar schoonheid. En dan met name de schoonheid van dingen die de mens niet maakt zoals wolken.

  Op de foto bij het bericht zie je bij het inzoemen aan de rechterzijde een 3-tandig wezen met een oog en oor die ligt als een beest.
  Aan de linkerzijde een wezen met staart, pootjes en kop zoals een hond op zijn rug. En eronder tussen de twee witte stupa? uitsteeksel een hoofd met 2 ogen en een mond.

  Voor mij het bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde, maar je moet het alleen willen zien.

  p.s. ik ben niet in een lsd trip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website