De ‘witte tempel’ gelegen in het Don Chai Sub District – Amphur Muang te Chiang Rai is een bezienswaardigheid die veel bezoekers trekt. De tempel ligt in een uniek complex en zoals gezegd is de hoofdkleur wit. Zelfs de meeste vissen (Koi’s) in de vijvers zijn wit!

De tempel is gebouwd door Chalermchai Kositpipat (15 februari 1955). Na zijn lager onderwijs is hij gaan studeren aan de Poh Chang School. Daarna aan de faculteit ‘Painting & Sculpture Art – Silpakorn University’. Inmiddels is hij in Thailand één van de meest succesvolle kunstenaars met werken over het Boeddhisme.

Nadat hij zijn studie had afgerond, bezocht hij vele landen in Azië, de Verenigde Staten en Europa om projecten op te zetten. Het doel hiervan was de Thaise kunst te promoten.

In 1984 heeft hij de muurschilderingen aangebracht in de door de Thaise regering gesponsorde Wat Buddhapadipa te Londen. Op 42 jarige leeftijd had hij zijn doelstellingen bereikt en is hij begonnen met de constructie van de Wat Rong Khum Tempel te Chiang Rai.

Met een kapitaal van 18 miljoen Thaise Baht en vijf volgelingen is hij gestart. De fondsen zijn opgelopen tot meer dan 300 miljoen Thaise Baht en hij heeft nu ongeveer 60 medewerkers in dienst.

Om niet afhankelijk te worden van de overheid is de maximum sponsoring gelimiteerd tot 10.000 THB per persoon.

Het complex is gemakkelijk te bereiken vanuit Chiang Mai. Je volgt de Highway naar Chiang Rai en dan het eerste kruispunt links. De weg blijven volgen. Parkeergelegenheid is er voldoende en er zijn ook enkele souvenirs shops voor bezoekers.

3 reacties op “Wat Rong Khun, de witte tempel in de provincie Chiang Rai”

 1. John Chiang rai zegt op

  Vanaf de dagmarkt in Chiang Rai brengen z.g.n. Song Taews je voor 20 Baht p.p naar het Wat Rong Khun. De entree voor een farang bedraagt 50Baht,en de Song Taews zijn voor iedere toerist duidelijk te kennen aan de opschrift ,White Temple”

  • John Chiang rai zegt op

   Als je vanaf richting Chiang Mai de Highway volgt naar Chiang Rai is het eigenlijk geen kruispunt, zoals bovenstaand vermeld,maar een( T ) splitsing.
   Je blijft vanuit Chiang Mai deze Highway naar Chiang Rai volgen,tot je automatisch aan deze( T ) splitsing zult komen.
   Rechts gaat deze splitsing naar Pahn en Phayou,en links gaat deze richting Chiang Rai waar je na ca 15 km de Wat Rong Khun aan de linker kant ziet liggen.

 2. Cornelis zegt op

  ‘Gemakkelijk te bereiken vanuit Chiang Mai’ – maar pas na een ritje van 180 km, dus niet bepaald een dagtochtje. De tempel ligt, vanuit het zuiden komend, een km of 13 vóór het centrum van Chiang Rai.
  ‘Volg de Highway naar Chiang Rai en dan de eerste kruising links’: als je met die routebeschrijving uit Chiang Mai vertrekt kom je in ieder geval niet bij deze tempel uit…,,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website