Phu Hin Rong Kla is een Thais Nationaal Park, dat hoofdzakelijk in de provincie Phitsanulok ligt, maar ook deels in de provincies Loei en Phetchabun. Het gebied is onderdeel van de bergen van Phetchabun.

In dit bergachtig landschap vindt u een aantal prachtige uitzichtplekken en mooie watervallen. Het staat ook bekend vanwege de prachtige bossen en de uitbundige hoeveelheid bloemen. Een zeer mooi punt om te bekijken is de karakteristieke rotsformatie in het Lan Hin Taek gebied. U zou kunnen denken, dat Phu Hin Rong Kla National Park één van de vele aantrekkelijke nationale parken is, maar in dit geval is er wel iets bijzonders aan de hand.

Communisten

Van 1967 tot 1982 hield de gewapende tak van de communistische partij van Thailand zich hier schuil. De bergen boden een goede bescherming tegen bombardementen en aanvallen van het koninklijk regeringsleger. In 1982 verleende de Thaise overheid amnestie aan de leden van de beweging, waarna het gebied in 1984 het 48ste nationale park  van Thailand werd.

Sporen van de communistische strijd zijn nog steeds te zien in de vorm van een communistische begraafplaats, het hoofdkwartier, een politieke en militaire school en een ziekenhuis. Bij het bezoekerscentrum is een klein museum waar zaken uit die communistische periode worden tentoongesteld, zoals medische instrumenten, Chinese anatomische wandkaarten en afbeeldingen van Mao Tse Ting en Stalin.

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum bereikt u via de Highway 2331, dat dwars door het park loopt. Er is een camping aanwezig en bovendien enkele bungalows, die u kunt huren. In het weekend en in het hoogseizoen wordt er door Thais veel gebruik gemaakt van deze faciliteiten. Vanaf het bezoekerscentrum is een aantal wandeltochten naar de bezienswaardigheden uitgezet, de één op korte loopafstand, de ander na een 4 tot 5 uur durende trektocht. Bij het bezoekerscentrum ook twee restaurants, die alleen overdag te bezoeken zijn.

Informatie

Een mooi overzicht van de bezienswaardigheden en de verschillende watervallen in dit park vindt u op deze link: www.thainationalparks.com/phu-hin-rong-kla-national-park

Video

Op YouTube is een aantal video’s over dit park te zien, zoals deze hieronder:


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Phu Hin Rong Kla Nationaal Park in Phitsanulok”

 1. Mark zegt op

  Mijn Thaise schoonzoon bracht ons er 2 jaar geleden heen. Klein Zwitserland in Phetchabun noemde hij het.

  Ik leerde daar een, voor mij, onbekend stukje geschiedenis over gewapend communisme in Thailand kennen. Ik waande dat dit iets Chinees was, met uitlopers naar Laos, Cambodja en Vietnam. Samen met Uncle Sam werd de “Thaise verschijningsvorm” bijzonder grondig en vooral driest aangepakt. Met wortel en tak uitgeroeid. Verrassend ook dat dit op grote didactische panelen nog altijd zo opzichtig getoond wordt.

  Verder waren de geologische bijzonderheden het bezoek meer dan waard. Op de foto zie je een stukje van het “plateau met stenen bubbels” maar er zijn nog meer geologische “eigen-aardigheden” te zien in een soort “Bedrock Flintstone landschap”.

 2. Jules zegt op

  Onderdeel van dual-price groep:
  Thai (kids): 40THB (20THB)
  Farang (kids): 500 THB (300THB)

  U bent gewaarschuwd!

 3. Alain zegt op

  Mijn vriendin woont in dat prachtige gebied. Echt een aanrader om daar gewoon met de auto lekker de bergen en de prachtig gelegen tempels te bezoeken. En je struikelt gegarandeerd niet over de Farang!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website