Sombat Muycheen / Shutterstock.com

Het Hat Wanakorn National Park bij Hua Hin heeft een lange strook prachtige stranden met een adembenemend uitzicht die geflankeerd worden door pijnbomen. Bijzonder is dat je kan kamperen in dit nationaal park in Prachuap Khiri Khan, die vooral veel natuurliefhebbers trekt.

Hat Wanakorn National Park werd op 30 december 1992 bij koninklijk besluit het 76e nationale park van Thailand en beslaat een gebied van 23.750 Rai. Het park bestaat zowel uit bos als zee met een zeven kilometer lange kustlijn met rijen pijnbomen. De Klong Hin Chuang is de enige waterbeek die door het park stroomt, in het droge seizoen kan deze droogvallen. Het strand ligt op 23 kilometer afstand van het stadscentrum. Twee naburige eilanden zijn Chan Island en Thaisi Island.

Het park wordt vooral bezocht door natuurliefhebbers zoals vogellaars.

Belangrijke toeristische hotspots zijn onder andere:

 • Wanakon Beach is een wit en schoon strand en de zee is geschikt om te zwemmen en te ontspannen omdat de zeewind lekker koel is. Je mag bij het strand kamperen. De zonsopkomst is er spectaculair.
 • Makha Bay is een rivierbedding langs de kust van Ban Wang Duan naar Pak Khlong Nam Chuet. Het is een klif dicht bij de zee en bestaat uit riffen en oevers. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op zee en zijn de Chan en Thai Si-eilanden te zien.
 • Hua Krang en Hin Chuang is natuurpad voor de echte liefhebbers van flora en fauna. Er zijn drie keuzemogelijkheden. De eerste route van 2 km duurt ongeveer twee uur; de tweede van 3,5 km duurt drie uur; en de derde van 6 km duurt ongeveer vier uur.
 • Lan Khoi, Chan Island en Thai Si Island zijn twee eilanden met rondom prachtige koraalriffen. Je mag er duiken maar alleen na toestemming. Je moet daarvoor contact opnemen met het Office of the National Park.

Tenten en accommodaties zijn te huur voor toeristen. Degenen die hier willen duiken of kamperen, kunnen bellen naar Tel. 0 3261 9030, 08 1327 5210, Hat Wanakon National Park, subdistrict Huai Yang, Thap Sakae district, provincie Prachuap Khiri Khan 77130 of het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, Bangkok Tel 0 256 0760 of www.dnp.go.th.

1 reactie op “Kamperen in het Hat Wanakon National Park in Prachuap Khiri Khan”

 1. Enrico zegt op

  Je kunt in veel Thaise nationale parken kamperen
  Tenten, slaapzakken, matjes en kussen zijn te huur bij de rangers.
  Voor veel Thai een weekenduitje. Let op: alcohol is nniet meer toegestaan in nationale parken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website