Wat Ratchanadda

Wie in Bangkok verblijft zal waarschijnlijk de Wat Phra Keaw, Wat Arun of Wat Pho bezoeken, toch is een tempel die zeker op je lijst moet staan: de Wat Ratchanadda met de indrukwekkende Loha Prasat, een toren van 26 meter hoog, bestaande uit 37 metalen punten, wat staat voor de 37 deugden van de verlichting. Deze bijzondere tempel, ook wel bekend als het ‘Metalen Kasteel’ (Loha Prasat betekent letterlijk ‘ijzeren klooster’), is een architectonisch hoogtepunt en een van de opmerkelijkste boeddhistische bouwwerken in Thailand.

Wat Ratchanadda is een boeddhistische tempel gelegen in Phra Nakhon, een district van Bangkok en is gesitueerd op de hoek van Maha Chai Road en Ratchadamnoen Klang (redelijk dicht bij Khao San Road). “Ratchanadda” betekent koninklijke nicht en werd gebouwd op bevel van Rama III voor mom cha ming Sommanus Wattanavadi in 1846. De tempel is het bekendst van zijn Loha Prasat. Het is de derde Loha Prasada (koperen paleis) die ooit gebouwd is, nagemaakt van de eerdere versies in India en Anuradhapura (Sri Lanka). In 2005 is de tempel voorgedragen voor plaatsing op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Loha Prasat is een meerlaagse piramidevormige structuur die bestaat uit 37 metalen torentjes die de 37 deugden symboliseren die naar de verlichting leiden volgens het boeddhisme. Met zijn vijf verdiepingen en 36 meter hoogte, is de Loha Prasat een indrukwekkend gezicht, vooral als het wordt verlicht tegen de avondhemel.

Het ontwerp van de Loha Prasat is geïnspireerd op de eerder gebouwde, maar niet meer bestaande, soortgelijke structuren in India en Sri Lanka. Het is de enige overgebleven tempel van dit type, waardoor het een bijzonder belangrijke plaats is, zowel architectonisch als religieus. Binnen in de Loha Prasat is een doolhof van zalen en kamers die naar boven leiden door de verschillende niveaus van de tempel. De wandelroute leidt je door een indrukwekkende collectie van boeddhistische artefacten en religieuze kunst. Vanaf het dak heb je ook een prachtig uitzicht over de oude wijk van Bangkok.

Maar de Loha Prasat is meer dan alleen een plek van esthetische schoonheid; het is een plek van rust en contemplatie te midden van de drukte van de stad. De serene sfeer binnenin nodigt bezoekers uit om even stil te staan en te reflecteren, wat bijdraagt aan de spirituele ervaring van het bezoek.

Het bezoeken van de Loha Prasat is een bijzondere ervaring en een kans om een uniek stukje Thaise en boeddhistische geschiedenis en cultuur te ontdekken. Dus, of je nu een geschiedenisliefhebber, een architectuurliefhebber of gewoon een nieuwsgierige reiziger bent, zorg ervoor dat de Loha Prasat op je lijstje van bezienswaardigheden in Bangkok staat. Je zult het ongetwijfeld een fascinerend en betekenisvol bezoek vinden.

s’ Avonds is de tempel prachtig verlicht en deze ziet er dan werkelijk sprookjesachtig uit. Aan de achterkant van de tempel vindt je een populaire marktplaats voor amuletten en boeddhabeelden, leuk om er rond te lopen.

Loha Prasat Locatie: Maha Chai Road | Bowon Niwet, Phra Nakhon, Bangkok Tel : +66 2 221 0903

1 reactie op “De Loha Prasat in de Wat Ratchanadda in Bangkok moet je gezien hebben!”

  1. Tino Kuis zegt op

    Loha Prasat โลหะปราสาท uitspraak looha praasaat (tonen midden, laag, midden, laag)

    Loha is ‘metaal’ in het algemeen en Prasat betekent ‘kasteel, tempel’ .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website