Wat Ratchanadda

Wie in Bangkok verblijft zal waarschijnlijk de Wat Phra Keaw, Wat Arun of Wat Pho bezoeken, toch is een tempel die zeker op je lijst moet staan: de Wat Ratchanadda met de indrukwekkende Loha Prasat, een toren van 26 meter hoog, bestaande uit 37 metalen punten, wat staat voor de 37 deugden van de verlichting.

Wat Ratchanadda is een boeddhistische tempel gelegen in Phra Nakhon, een district van Bangkok en is gesitueerd op de hoek van Maha Chai Road en Ratchadamnoen Klang (redelijk dicht bij Khao San Road). “Ratchanadda” betekent koninklijke nicht en werd gebouwd op bevel van Rama III voor mom cha ming Sommanus Wattanavadi in 1846.

De tempel is het bekendst van zijn Loha Prasat. Het is de derde Loha Prasada (koperen paleis) die ooit gebouwd is, nagemaakt van de eerdere versies in India en Anuradhapura (Sri Lanka). In 2005 is de tempel voorgedragen voor plaatsing op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

s’ Avonds is de tempel prachtig verlicht en deze ziet er dan werkelijk sprookjesachtig uit. Aan de achterkant van de tempel vindt je een populaire marktplaats voor amuletten en boeddhabeelden, leuk om er rond te lopen.

Loha Prasat Locatie: Maha Chai Road | Bowon Niwet, Phra Nakhon, Bangkok Tel : +66 2 221 0903


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De Loha Prasat in de Wat Ratchanadda in Bangkok moet je gezien hebben!”

  1. Roger Marlier zegt op

    Idd. is het een prachtige tempel, trouwens niet zo ver van de ‘Golden Mount’ tempel. Hebben beide tempels dit jaar maar ook vorig jaar aangedaan.
    Laten wel weten dat de ‘Loha Prasat ‘ momenteel in de stijgers staat. Je kan wel binnen maar er zijn overal werken aan de gang. Wie er toch naartoe wil vraag dan meteen ook het boekje met prachtige foto’s en uitleg over de tempel.

  2. Tino Kuis zegt op

    Loha Prasat โลหะปราสาท uitspraak looha praasaat (tonen midden, laag, midden, laag)

    Loha is ‘metaal’ in het algemeen en Prasat betekent ‘kasteel, tempel’ .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website