Er is een nieuwe attractie in Pattaya: Suanthai. Het is een themapark die vooral de bekende aspecten van de Thaise cultuur laat zien, zoals het Boeddhisme, het verbouwen van rijst, een drijven markt. Zowel de geschiedenis als het heden komen aan bod. Tot en met 8 april is de entree gratis voor iedereen.

Het park van 250 rai is mooi ingericht met tuinen, watervallen, tempels etc. Er zijn leuke Thaise shows te bekijken uit diverse regio’s van het land. Verder kan je er olifanten bekijken, rondvaren op een meertje en er zijn paardenkoetsjes waar je een rondritje mee kan maken.

Even een paar uurtjes daar verblijven, zoals altijd, aan eetkraampjes geen gebrek. Volop parkeermogelijkheden en makkelijk te bereiken.

Je kan foto’s bekijken op hun Facebookpagina: Suanthai Pattaya

Hier volledig adres;
Suanthai Pattaya
313/1 Moo6, 331 Road,
Khao Mai Keo, Chon Buri, Thailand

Website: Suanthai Pattaya

Ingezonden door Roel

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Suanthai, nieuwe attractie nabij Pattaya”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Leuk gevonden Roel!
  Daar heeft men toch zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven een aardig parkje van 400.000m² uit de grond gestampt. Op Google Maps zie ik alleen nog maar een braakliggende vlakte, dus er is flink aangepoot.
  Niet geschikt voor zeurpieten, want je kunt er een ritje op een olifant maken en de toegangsprijs zal voor farang vermoedelijk wat hoger worden dan voor Thai, wel een aanwinst voor de kwaliteitstoerist lijkt me.
  Misschien komt er nog een tempeltje waar die zich kan laten aanbidden.
  39 reviews op Google, gemiddeld 4.3. Vrijwel allemaal Thaise recensies, ik krijg de indruk dat men een beetje aan het ‘proefdraaien’ is alvorens de buitenlandse markt te gaan bestoken. Heel verstandig.
  Mooi filmpje op YouTube :
  .
  https://youtu.be/kGwikj40muY
  .

 2. Roel zegt op

  Frans,

  Toegangsprijzen stonden er al.
  300 bath voor volwassene om het park te zien van binnen, kinderen 200 bath
  450 bath met toegang tot show en de al genoemde ritjes.

  Stond nog niets over halve prijzen voor Thai, dus wellicht voor iedereen.

  Vandaag hebben wij het even bewonderd, echt wel leuk opgezet en nu nog zeker proefdraaien en gelukkig nog geen chinese invasie met al die touringcars. In het weekend was het stervend druk geweest met lange file,s tot gevolg op de 331 road

  • Fransamsterdam zegt op

   Halve prijzen voor Thai? Haha. Wordt het dubbele voor de Farang! Ik lig daar niet wakker van hoor, hadden ze in Nederland ook al lang moeten invoeren.
   Het staat op mijn to-do lijstje. De gedachte om je in zo’n koetsje al wuivend naar het zwoegend zwetend voetvolk, nippend aan verfrissend gerstennat, een vrije doorgang te laten banen door de menigte, geeft al een onbetaalbare voorpret.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website