Legend Siam park nabij Pattaya gaat tijdelijk dicht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Themapark
Tags: ,
29 februari 2020

(Olesia Grachova / Shutterstock.com)

Legend Siam gaat vanaf 3 maart tijdelijk dicht want het bezoek is gekelderd. Als gevolg van de sluiting zijn 200 personeelsleden werkloos. De directie heeft beloofd ze weer aan te nemen in dezelfde banen met hetzelfde salaris wanneer het park heropent

In de omgeving van Pattaya is een nieuw themapark opgericht. Rijdend richting Sattahip is naast de ingang van de Noong Nooch Garden de ingang van Legend Siam. Zo begon mijn posting twee jaar geleden over deze nieuwe aanwinst voor veel mensen.

In de folder wordt Legend Siam omschreven als het land van de legendarische Siam beschaving te zien in Thailands eerste en grootste culturele themapark, die de Thaise trots door middel van legendes toont in de verschillende periodes van de Thaise beschaving.

Door de toegangshal komt men op een plein terecht, waar het enorme beeld van Lord Indra op de Airavata olifant opvalt. Deze zou borg staan voor geluk en bescherming tegen lijden en gevaar.

Veel thema’s worden aangeboden, maar ook tal van shops, die elk van de 77 provincies van Thailand vertegenwoordigen in de vorm van (hand) gemaakte producten. Thema’s als de Dhamma Sanctuary, de Brahma on Hamsa, Black Magic, de Siam Vilize Thai Machine en anderen. De Dhamma Sanctuary voert de bezoeker via moderne techniek terug tot de essentie en waarde van de Dhamma. Ook de Brahma on Hamsa heeft het beste met de mensheid voor.

(Olesia Grachova / Shutterstock.com)

Helaas blijkt het fraai aangelegde park geen levensvatbaarheid te hebben. Het gaf een grote schok toen de media dit bekend maakte.

Een paar mogelijke oorzaken zouden hier aan de grondslag kunnen liggen. Het is niet gelukt alle shops, die de provincies zouden tonen van vertegenwoordigers te voorzien. Of de huur van de shops te hoog waren of dat men verwacht had dat de shops door bezoekers zichzelf zouden terugverdienen, moeilijk te zeggen. De beginfase begon stroef. Nog bouwactiviteiten en veel lege plekken.

Na 1 mei vorig jaar was de toegangsprijs 450 Baht, een stevige prijs voor een park, die nog niet alles op “de rails” had staan.

De ingehuurde medewerkers zullen nu op zoek moeten gaan naar een andere baan.

Bron: Aankondiging via Facebook e.a.

1 reactie op “Legend Siam park nabij Pattaya gaat tijdelijk dicht”

  1. Jacques zegt op

    Weer zo’n voorbeeld van ondoordacht handelen en veel van het zelfde. Er zijn in Pattaya meer van dit soort parken en de entree prijzen voor buitenlanders zijn absurd en kunnen wel tot 1600 baht per persoon oplopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website