Een prachtig uitzicht op de zonsondergang en een pittoreske oase om te picknicken

Terwijl toeristen massaal naar het beroemde en prijzige Koh Samet trekken, staat Khao Laem Ya prachtig en vredig op het vasteland.

Bedekt met grasland reikt de kaap van Laem Ya als een lange vinger die naar Koh Samet wijst de zee in. De kleine kaap biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang en een pittoreske oase om te picknicken. Het beschermde gebied binnenin maakt het een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.

Het blauwe water kabbelt op het halvemaanvormige zandstrand, dat wordt gedeeld met het naburige Rayong-resort. Direct aan de rustige kust kunt u uw tent opzetten op slechts een steenworp afstand van het water en comfortabel onder de sterren slapen.

Verhoogde houten wandelpad

Een verhoogde houten wandelpad loopt langs de rotsachtige kust en landtong. Het pad leidt naar de top van de heuvel, een open veld met verspreide rotsen. Geniet van de zachte zeewind en het prachtige uitzicht. Het herkenningspunt is ook een uitstekend punt voor het uitzicht op de zonsondergang. Het mooie strand op het vasteland is verrassend rustig, zodat je helemaal privé kunt luieren of zwemmen.

Het nationale park is groot. Het omvat Mae Rum Phung Beach en Ban Khon Ao, evenals veel kusteilanden. Maar deze kant van het Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park is altijd behoorlijk rustig.

Met accommodaties, campings, restaurants en toeristische faciliteiten is Khao Laem Ya een fijne plek om te verblijven voor een dag of langer met een minimaal budget.

Hoe er te komen?

Khao Laem Ya – Ku Ko Samet National Park ligt 125 mijl ten zuidoosten van Bangkok en is bereikbaar via snelweg 7. Vanaf het Bangkok Victory Monument kost een busje 160 baht per persoon. De toegangsprijs voor het nationale park is 200 baht. De Song Thaew rijdt van het busstation van Rayong naar Had Mae Ramphung, langs het hoofdkantoor van het nationale park. Het kost 25 baht per persoon.

Bron: TAT

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website