Het Erawan museum in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Musea
Tags: , , ,
27 januari 2019

Erawan is de Thaise naam voor de olifant Airavata uit de Hindoe mythologie. Khun Lek Viriyaphant ontwierp dit museum om zijn kunstschatten onder te brengen. Twee andere ontwerpen van hem zijn de Ancient City Muang Boran in Bangkok en de Sanctuary of Truth in Pattaya.

De kenmerkende 3-koppige olifant nabij de autoweg 12 valt op door zijn grootte. Een voetstuk van 15 meter hoog met daarop de 3-koppige olifant van 29 meter hoog bij een lengte van 39 meter. De bronzen olifant weegt maar liefst 250 ton! Dit keer heb ik gekozen om vanuit de olifant autoweg 12 en anderen te fotograferen. In de posting van 16 september 2018 is uitgebreid ingegaan op wat men allemaal te zien krijgt in het museum tot en met de prachtige glas en lood koepel van Johan Schwartzenkopf. Daarin zijn Zodiac symbolen verwerkt, sterren en de wereld. Het oudste aanwezige beeld stamt uit de Dvaravati periode rond 6e eeuw. Sommige delen van de muren zijn fraai gedecoreerd met stukjes geglazuurde keramiek.

Het interessantste gedeelte bevindt zich in de buik van de olifant met de Tavatimsa hemel. In de Boeddhistische kosmologie bevindt zich die op de berg Meru. In deze afdeling staan kostbare relikwieën en oude Boeddhabeelden uit o.a. Lopburi, Ayutthaya, Lanna en Rattanakosin opgesteld.

Buiten is het voetstuk ook zeer fraai uitgewerkt evenals het park waarin het museum staat. Men kan daar rondwandelen (50 baht) en zich verbazen over wat daar nog meer opgesteld staat tot en met een Shrine, onduidelijk voor wie dat bestemd was.

Zoals bij vele andere bezienswaardigheden zijn hier eveneens weinig bezoekers te zien.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website