Noen Maprang (Redactionele bronvermelding: wittaya poomipaiboonwong / Shutterstock.com)

Als je op zoek bent naar een ‘break’ ver weg van de lawaaierige, hectische en drukbevolkte stad, dan zou het district Noen Maprang in Phitsanulok op je lijst moeten staan, en wel om de serene plek te midden van schilderachtige landschappen.

Noen Maprang was ooit een weelderige jungle. Migranten uit het district Nakhon Thai en de provincie Loei trokken geleidelijk aan en vestigden zich in dorpen ongeveer 40 jaar geleden. Een prachtig schilderachtig landschap en aangenaam weer maken het een nieuw toevluchtsoord weg van de gebaande paden.

In Ban Mung steken imposante kalkstenen pieken op tussen uitgestrekte vlakten, omringd door weelderige rijstvelden, bloemen en beplanting. Dit zorgt voor een prachtig decor voor dromerige foto’s die door reizigers worden genomen. Een vredige landelijke levensstijl biedt een fijne sfeer om achterover te leunen en te ontspannen.

Ban Mung

Als je rondrijdt voor een pittoresk uitzicht, zul je gefascineerd zijn door de natuur hier. De indrukwekkende bergen te midden van de ultieme rust van de wildernis laten je soms voelen als een klein wezen in de uitgestrekte wereld. Bij zonsondergang markeert een lange reeks vleermuizen, die uit grotten in de bergen vliegen, het einde van de dag.

Schommel op een hoge boom met op de achtergrond het uitgestrekte land

Een andere beroemde bezienswaardigheid van Noen Maprang is de schommel op een hoge boom met op de achtergrond het uitgestrekte land. Gelegen tussen rubberplantages en fruitboomgaarden, is Ban Rak Thai een andere hoogtepunt van Phitsanulok.

Ontdek de rust in Noen Maprang, je zult verliefd worden op de prachtige natuur.

Hoe er te komen: Noen Maprang ligt op 62 mijl van Phitsanulok City via snelweg 12, 11 en 1295.

1 reactie op “De prachtige natuur van Noen Maprang (Phitsanulok)”

  1. Rob H. zegt op

    Sluit me bij de schrijver aan. Het is een hele mooie omgeving.Wij hebben een huisje in Ban Noi Sumkhilek, dat ligt in de Gemeente (Amphur) Noen Maprang. Niet ver daar vandaan heb je prachtige bloemenvelden met op de achtergrond krijtrotsen. Zeer fotogenieke omgeving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website