Bezoek eens Phitsanulok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
17 augustus 2022

Phitsanulok – yaipearn / Shutterstock.com

Bezoek eens de levendige provinciehoofdstad Phitsanulok, 377 kilometer ten noorden van Bangkok. De stad heeft vele historisch interessante bezienswaardigheden.

Op zaterdagavond is een van de hoofdstraten afgesloten voor verkeer en er komen allerlei kraampjes te staan met lokale handwerkproducten en allerlei etenswaren. Bovendien worden er optredens gegeven van traditionele en moderne Thaise dansen.

Bezoek ook het museum van een oud-militair die bovendien een begenadigd beeldhouwer is. In het museum is een grote collectie van huishoudelijke artikelen tot landbouwwerktuigen te zien die een goed beeld geven van het dagelijkse leven van de mensen in het noorden van Thailand de afgelopen decennia. Tegenover het museum heeft Ja Thawee een galerie met Boeddha afbeeldingen in allerlei soorten en maten.

Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Bangkok per trein naar Phitsanulok te reizen, je kunt dan ook gemakkelijk per bus een bezoek aan Sukhothai brengen.

Rating: 4.00/5. From 7 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bezoek eens Phitsanulok (video)”

  1. Wilhelm zegt op

    Prachtige video.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website