Ban Chiang is een archeologische vindplaats in het district Nong Han van Udon Thani. Gelegen op ongeveer 45 km ten oosten van Central Udon aan de Sakhon Nakon Road. Het is een aanbevolen tour van een halve dag.

Lang vóór 1966 ontdekten lokale dorpsbewoners wat aardewerk tijdens het bewerken van hun land. Het duurde tot 1966 toen een Amerikaanse student antropologie in het dorp om kwam wonen om te onderzoeken of dit een gebied van mogelijke oude beschavingen was. Al snel ontdekte hij oude aardewerken potten en dit was de start van een uitgebreide archeologische studie in de navolgende jaren.

Skeletten

In het daaropvolgende jaar werden de eerste skeletten ontdekt, die erop wezen dat er heel lang geleden menselijke habitats hebben bestaan. Volgens de methodologie van de wetenschappelijke datering, werd vastgesteld dat de eerste vestiging in het gebied plaatsvond tussen 1500 voor Christus en 2000 voor Christus.

Museum

Het hierbij afgebeelde museum heeft twee niveaus. De ingang is via het bovenste niveau waar het uitgegraven gebied en een aantal skeletten te zien is. Bij het afdalen naar het lagere niveau kan een close-up van de overblijfselen worden bekeken. In het hele museum zijn er verschillende gevonden voorwerpen tentoongesteld en wordt ook via displays getoond hoe het echte leven van de toenmalige bewoners er uit zou hebben kunnen gezien.

Werelderfgoed

Ban Chiang werd in 1992 uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, wat aangeeft hoe belangrijk het is om oude beschavingen te bestuderen. Er zijn nog andere sites in het gebied waar verdere studies worden uitgevoerd, maar deze zijn niet toegankelijk voor het publiek.

Tenslotte

Het is een zeer aan te bevelen bezoek op een lijst met attracties in de provincie. Parkeren is direct beschikbaar en een scala aan winkels verkoopt souvenirs, eten en drinken.

Bron: Khon Kaen Times


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Ban Chiang – Een juweel in de kroon van Udon Thani”

 1. Ger-Korat zegt op

  In de laatste alinea wordt verwezen naar andere attracties in Udon Thani.
  Wat Khan Chanot is iets speciaals, gelegen op 56 km van Ban Chiang.
  Kijk voor meer info op : udonthaniattractions.com

  .

  • Ger-Korat zegt op

   Kleine aanpassing voor het zoeken: de naam is Wat Kham Chanot

 2. Tino Kuis zegt op

  https://whc.unesco.org/en/list/575


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website