Ballonnen wedstrijd

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Festivals
Tags: ,
16 februari 2019

Met leuke herinneringen kijk ik naar de ballonwedstrijden in Chang Mai. Altijd bijzonder om dit van nabij mee te kunnen maken.

De ballonvaarders zullen heel goed van tevoren op de hoogte moeten zijn van de weersverwachtingen. Vooral de windsnelheden op de verschillende hoogtes zijn cruciaal belang om de gestelde doelen te kunnen bereiken. Ook het gewicht in de vorm van apparatuur, gasflessen en aantal personen spelen een belangrijke rol.

In 2007 is in Pattaya een mooie heteluchtballonnen wedstrijd georganiseerd met wel heel bijzondere figuren, zie foto’s. In dat jaar ging het voornamelijk om de toenmalige koning te eren met zijn tachtigste verjaardag. Veel andere activiteiten werden toen ook om dit feest georganiseerd met als herinnering de uitgave van een speciaal horloge als herinnering aan deze feestdag.

Helaas heeft Pattaya er verder geen traditie van gemaakt, mogelijk om het vliegverkeer van U-Tapao en Airpark Pattaya niet te hinderen. Uiteindelijk moeten ook voor ballonvaarten toestemming gevraagd worden aan de luchtvaartautoriteiten om te mogen opstijgen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website