Vraagsteller: Tony

Mijn dochter wordt 18 jaar en heeft de Belgische nationaliteit sinds haar geboorte. Nu wil ze de dubbele nationaliteit aanvragen. De moeder is Thais, dubbele nationaliteit.  Wat zijn hiervan de voor- en nadelen als mijn dochter de dubbele nationaliteit wil aanvragen en waarbij ze vooral op letten dat ze haar Belgische nationaliteit niet verliest?


Reactie Lung Addie

Belgisch luik: uw dochter zal haar Belgische nationaliteit niet verliezen. Dit wegens de wet van 27 12 2006. Zij zal dus alle rechten en plichten behouden welke ze nu heeft als Belgische. Het is in Belgie toegestaan een dubbele nationaliteit te bezitten.

Thaise luik: in de Thaise wetgeving is geen bezwaar te vinden welke het hebben van een dubbele nationaliteit zou verbieden. Hoe zij dit moet bekomen daar zou je best inlichtingen vragen bij de Thaise ambassade. Mogelijk zijn er ook lezers van TB welke weten hoe dit moet verlopen? Dit is namelijk een Thaise procedure waarvan ik de regels niet ken. Meestal gaat het om het omgekeerde: een Thai welke een tweede nationaliteit aanneemt.

Hier gaat het om een Belgische welke de Thaise
nationaliteit wil bekomen.


Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand – Belgie vraag: Voor- en nadelen als mijn dochter de dubbele nationaliteit wil aanvragen?”

 1. Ruud zegt op

  Alleen maar voordelen voor een vrouw, bij reizen naar Thailand geen visa nodig, kan grond kopen of bezitten in Thailand, kan als Thaise zonder problemen werken in Thailand.

 2. hans zegt op

  Er is een interessant Facebook group Thai Citizenship group

  https://www.facebook.com/groups/2116997095087609/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=6767670203353585

  Deze groep is extreem behulpzaam en kan je vragen zonder twijfel snel beantwoorden.

  Zij stimuleren de mensen die aan de criteria voldoen de weg naar een Thais paspoort zonder advocaten of kantoortjes te doen.

  De criteria voor buitenlanders zijn niet mis en omvatten o.a. de eis dat je minstens 3 aaneengesloten jaren een work permit hebt, belasting afdraagt in Thailand en meer van die kattekwaad.

  Ik weet niet of je dochter een streepje voor heeft vanwege de Thaise moeder, maar die groep kan het je beslist vertellen.

  Succes.

 3. Dolf zegt op

  Hallo,
  Gewoon online een afspraak maken op de Thaise Ambassade in Brussel. Je kan daar eerst informatie inwinnen hoe het toekennen van de Thaise nationaliteit verloopt. De toekenning hiervan is mogelijk en gratis als één van de ouders de Thaise nationaliteit heeft. Het duurt ongeveer 1 week. Als het een meisje is : geen enkel probleem ! Als het een jongen is, er wel rekening mee houden dat hij dan dienstplichtig wordt in Thailand (2 jaar) … . Het al dan niet verplicht worden om de dienstplicht te vervullen verloopt via een soort loterijsysteem … . Trek je een rood biljet : 2 jaar legerdienst aan je broek. Trek je een zwart biljet : geen legerdienst.

  • Frans zegt op

   Of je koopt gewoon je legerdienst af. Mijn schoonbroer heeft dat ook gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website