In de aanloop naar het WK Voetbal 2018 in Rusland gaat de aandacht van onze bloglezers vanzelfsprekend in de eerste plaats uit naar de verrichtingen van België, dat op zaterdag 26 maart tegen Griekenland speelt en Nederland, dat het op dezelfde dag opneemt tegen het team van Bulgarije. Beide wedstrijden beginnen op 02.45 uur Thaise tijd!

Maar ook Thailand zit nog in de race voor een plek op het WK. Thailand heeft de 3de ronde van de Aziatische zone bereikt, maar eerlijk gezegd lijkt het er wel op dat dit ook het eindpunt zal zijn. In die derde ronde strijden 12 teams in twee groepen voor kwalificatie. De nummers 1 en 2 van elke groep plaatsen zich voor het WK, terwijl de nummers 3 van elke groep nog een play-off spelen voor de vijfde plek.

Na vijf wedstrijden staat Thailand helaas op de laatste plaats met slecht 1 punt, gehaald tegen Australië. Wil Thailand nog kans maken op tenminste de derde plaats, dan zal er in de resterende wedstrijden punten gehaald moeten worden.

De eerstvolgende mogelijkheid is aanstaande donderdag in Bangkok wanneer het team van Saudi-Arabië, onder leiding van Bert van Marwijk, op bezoek komt. Dat zal nog een hele kluif worden, want Saudi-Arabië staat met Japan op de eerste twee plaatsen in Groep B. Thailand is echter niet van plan de punten cadeau te doen en heel voorzichtig zelfs hoopt men op een stunt door de Arabieren te verslaan.

De wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 23 maart in het Rajamangala National Stadium en begint om 7 uur ’s avonds. Winst of geen winst, aan de supporters van Thailand zal het niet liggen, men rekent op een uitverkocht huis van 50.000 toeschouwers. De wedstrijd is ook live te volgen op televisie en wel op Channel 7.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website