Tijger in het wild in Thailand

Ter gelegenheid van de International Tiger Day op 29 juli aanstaande heeft de Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation een tentoonstelling georganiseerd. De tentoonstelling, die gratis toegankelijk is voor het publiek, is gisteren (25 juli) geopend en duurt tot 2 augustus 2020 en vindt plaats in het Bangkok Art and Culture Centre in het district Pathumwan

Er zullen niet alleen veel foto’s van tijgers in het wild te zien zijn, maar ook wordt uitleg gegeven over de situatie van de tijgerpopulatie in Thailand en het werk, dat de Thaise overheid doet om die populatie te beschermen.

In Thailand leven momenteel 130 tot 160 tijgers in een natuurlijke omgeving, waarvan de meeste in het bosrijke Western Region bevinden en in de Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary. Een woordvoerder van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation zei: “In de afgelopen 10 jaar is het aantal tijgers in het wild gestegen van 40 naar 80 en wij schatten, dat het aantal in de komende 3 jaar zou kunnen verdubbelen door het herstel van de natuurlijke omgeving.

De jaarlijkse International Tiger Day op 29 juli is in het leven geroepen om de aandacht te verhogen voor de bescherming tijgers in hun natuurlijke omgeving. Tijgers zijn in nog maar in de volgende 3 landen te vinden: Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Malaysië, Myanmar, Nepal, Rusland, Vietnam en Thailand.

Bron: www.nationthailand.com/news/30391921

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tentoonstelling International Tiger Day in Bangkok”

  1. T zegt op

    Erg belangrijk dat hieraan nog voldoende aandacht voor blijft tussen al het corona geweld.
    De natuur en wildlife hebben het nog extra zwaar door het corona tijdperk, dit omdat regulier werk weg komt te vervallen.
    En stroperij en illegale praktijken in natuurparken met de dag toenemen, ik hoop dat er voldoende aandacht blijft en hogere straffen voor stropers en aanverwanten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website