Agenda: Show van klassieke auto’s in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Agenda
Tags: , , ,
7 maart 2017

Op zaterdag 25 maart vindt er weer een show van klassieke auto’s plaats bij het Asia Pattaya Hotel aan de Pratumnak Beach, Soi 4. De bezichtiging vindt plaats vanaf 12.00 uur en zal tot 18.00 uur duren.

Aansluitend vindt er een barbecue diner vanaf 18.30 uur plaats, waarbij dansopvoeringen vertoond worden en een prijsuitreiking voor de “Mooiste auto van de show”. Om deel te nemen aan de barbecue happening bedraagt de toegangsprijs 1500 Baht. De gelden zijn bestemd als donatie voor het Weeshuis Pattaya, Human Help Network Foundation Thailand.

Zondag 26 maart zal een oldtimer-parade gehouden worden langs de Pattaya Beach Road, begeleid door de politie en de motorclub “Greyhounds”. Deze zal om 10.30 uur beginnen vanaf het Asia Pattaya Hotel.

Het is wel bijzonder om in Thailand zowel klassieke als old timers aan te treffen. De Thaise overheid maakt het bijna onmogelijk door alle extra heffingen om deze auto’s in te voeren die bij deze auto’s opgelegd worden. Zou men een fraaie auto Interceptor van 65.000 euro uit Europa ingevoerd willen krijgen, dan wordt men hier de trotse eigenaar van deze auto voor maar liefst 10 miljoen Baht. Het blijft dus een zeer kostbare hobby, ook al omdat op onderdelen een invoerprijs van 40 procent geheven wordt. Dan blijft nog steeds de vraag hoe een oude, hooggeplaatste monnik drie echte oldtimer Mercedessen kon bezitten.

In dit stukje is sprake van klassieke auto’s en oldtimers. In Nederland zijn er nog een aantal klassieke auto’s te koop. Voor echte oldtimers van voor januari 1946 moet heel veel geld op tafel gelegd worden afhankelijk van de staat. De verkoopstaat wordt in een aantal categorieën ingedeeld. Van nieuwstaat tot restauratiewaarde. De meeste auto’s bij de “Classic Car Friends” in Pattaya zijn klassieke auto’s in fraaie staat. Misschien dat er ook nog een echte oldtimer te zien valt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website